Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Παπαχριστόπουλος: Τα μέτρα θα ψηφιστούν, δεν τίθεται θέμα μη ψήφισης

Tη βεβαιότητά του πως όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα μέτρα, εκφράζει μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

"Τα μέτρα θα ψηφιστούν, δεν τίθεται θέμα μη ψήφισης για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ" δηλώνει ο κ. Παπαχριστόπουλος, όπως μεταδίδει το skai.gr, και προσθέτει: "έχουμε κάνει συμβιβασμούς μπροστά στο στόχο της εξόδου της χώρας στις αγορές. Είμαστε αδύναμος κρίκος και όταν είσαι αδύναμος κρίκος ο νικητής σου επιβάλλει τους όρους. Πιστεύω όμως το αποτέλεσμα για την χώρα θα είναι θετικό".

"Έχουμε κάνει λάθη και εμείς, και υπερβολές είπαμε, και άγνοια κινδύνου είχαμε, αλλά δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι" τονίζει ακόμη.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει πολύ σημαντικά τα αντίμετρα και εκφράζει την πεποίθηση του πως θα ισχύσουν δίχως να ξεπεραστεί ο στόχος 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει πως θα δοθεί λύση, αλλιώς "θα είναι τρέλα να βάλει κάποιος φωτιά στην βενζίνη".

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου να γίνουν σεβαστές

Ερωτηθείς για την πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Παπαχριστόπουλος απαντά: "οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρέπει να γίνουν σεβαστές. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και όταν δεν μας είναι αρεστές. Αυτή είναι άποψη μου".

Τέλος, ο κ. Παπαχριστόπουλος υπεραμύνεται της τροπολογίας που υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. "Η κυβέρνηση προχώρησε στο αυτονόητο. Είχαμε χρέος να το κάνουμε. Αν αυτό είναι διαπλοκή τότε ναι είμαι διαπλεκόμενος" καταλήγει.

14 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ;
    Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΘΑΣ; (ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΠΑΜΕ)

    Η Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ (ΣΤΑΘΑΣ ΕΙΠΑΜΕ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
    ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τίποτας ο αγγελοπουλος τι ζόρι τραβάει με τα γήπεδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηθείτε. Ρε μάγκες, αφού δεν έχετε την πλειοψηφία γιατί δεν φεύγετε να γλυτώσουμε από το Γιανέλο και τα λοιπά λ@@@@@α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 22 Μαΐου 2017: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ΔΑΑ - Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο ΔΣ

    Θέμα 1ο: Μανώλης Γλέζος, πρόταση για επίτιμος δημότης. Δυστυχώς με πολύ φτωχό σκεπτικό, τρεις αράδες για το προφίλ του, “αργήσαμε να τον κάνουμε (επίτιμο δημότη) σαν Δίστομο, αφού σαν χωριό, μας έχει βοηθήσει”. Κατά πλειοψηφία.
    Θέμα 2ο: Συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ελικώνας – Παρνασσός. Κατά πλειοψηφία. Εδώ θα ενταχθεί και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου. Κατά πλειοψηφία.
    Θέμα 3ο και 4ο: Καθορισμός τελών καθαριότητας εποχιακών επιχειρήσεων. Ομόφωνα.
    Θέμα 5ο: Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2017, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. Αναβολή λόγω μη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
    Θέμα 6ο: Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού Α’ τριμήνου 2017. Αναβολή λόγω μη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
    Θέμα 7ο: Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ για πυροπροστασία. Ομόφωνα.
    Θέμα 8ο: Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ (ΚΑΠ). Ομόφωνα.
    Θέμα 9ο: Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ (δαπάνες σχολείων). Ομόφωνα.
    Θέμα 10ο: Τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης για το έργο του Ηρώου στην Αντίκυρα. Ομόφωνα με νομική γνωμοδότηση(;;;).
    Θέμα 11ο: Παράταση προθεσμίας για τη μελέτη αποχέτευσης Διστόμου – Στειρίου. Παράταση για ένα έργο που έχει απενταχθεί και η μελέτη που παρατείνεται έχει ήδη πληρωθεί(!!!). Ομόφωνα.
    Θέμα 12ο και 13ο: Αναμόρφωση προϋπολογισμού και εισηγητική έκθεση Κοινωφελούς. Απορρίφτηκαν. Αξίζει να δει κανείς στο 1:14 περίπου και μετά τους διαλόγους, για ποιο λόγο δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο της κοινωφελούς, κάτι που δεν απαντήθηκε. Μη εκτέλεση των εκδηλώσεων λόγω μη ψήφισης της τροποποίησης του προϋπολογισμού(;;;).
    Θέμα 14ο: Πρόσληψη Ναυαγοσωστών. Αναβολή λόγω μη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
    Θέμα 15ο: Ενημέρωση για ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.
    Θέμα 16ο: Παραχώρηση χρήσης αιγιαλού σε τρίτους. Αναβολή λόγω μη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
    Θέμα 17ο: Αίτημα ενημέρωσης για: Γήπεδο Αμβρυσσέα, Πολιτική Προστασία, Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, Χιονοδρομικό Παρνασσού, Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Τι μάθαμε; ΓΗΠΕΔΟ: επειδή η ΓΓ Αθλητισμού θα καθυστερήσει (στη χρηματοδότηση), ο δήμος θα βάλει τα απαραίτητα χρήματα (20.000€) ώστε τα έργα του γηπέδου να γίνουν γρήγορα και το Σεπτέμβρη να μπορεί ο Αμβρυσσέας να παίξει στην έδρα του(!!!). ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΧΟΒΑΣ: εγκρίθηκαν πριν λίγες μέρες οι μελέτες (μετά την ανακοίνωση!!!) και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: αναζητείται μελετητής για δωρεάν εκπόνηση της μελέτης, όπως έγινε και στο Μουσείο της Αράχωβας και μάλλον έχει βρεθεί. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: βρέθηκε ο εμπρηστής του Διστόμου(!!!), τώρα υπάρχουν και στην Αράχωβα(!!!), οι οποίοι και έχουν εντοπιστεί(!!!). Ευχή να γίνει μια εθελοντική ομάδα. Όχημα από πυροσβεστική καθημερινά στο Δίστομο. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ: με πρωτοβουλία δημάρχου έγιναν προσπάθειες, με 2 επισκέψεις σε υπουργό Κουντουρά και σύσκεψη με Μπακογιάννη και Τερζάκη. Η μελέτη της τεχνητής χιόνωσης θα γίνει από τον Μπακογιάννη (περιφέρεια), αν και υπάρχει πρόβλημα με το νερό λόγω απόστασης και κόστους εκτός αν φτιαχτεί ταμιευτήρας ψηλότερα.
    Θέμα 18ο: Ενημέρωση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Δημιουργήθηκε κωδικός για όλα τα γήπεδα με 55.000€. Υπήρξε συνάντηση Θηβαίου με ΓΓ Αθλητισμού και δέσμευση για 120.000€(;;;). Η μελέτη που χρειάζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα είναι έτοιμη σε μια βδομάδα. Το γήπεδο του Διστόμου χρειάζεται συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα καλυφθούν από τον δήμο με 20.000€. Στα γήπεδα Αντίκυρας και Αράχωβας λείπουν σκέπαστρα και απαιτείται η συντήρηση του 5Χ5 στο Στείρι (παλιά απόφαση του ΔΣ). Τα χρήματα της ΓΓ Αθλητισμού θα διατεθούν για όλα τα γήπεδα.
    Προτάθηκε η προμήθεια POS για τις υπηρεσίες του δήμου (Πατσαντάρας).
    Ο πρόεδρος του ΔΣ κάποια στιγμή (2:25) εξάπτεται εναντίον του κ. Μπέλου από κάποια επιστολή που μοιράστηκε από κάποιον. Αν είναι δυνατόν κ. οικοδεσπότη να την μάθουμε.
    Ο κ. Λαγός στο τέλος δυστυχώς μονολογεί.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρατηρητής εισαι μεγάλος ....κας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλαλούμ. Ο Μάιος τελειώνει ... Συνάμα δεν γίνονται συμβούλια με ευθύνη της αντιπολίτευσης. Είναι απορίας άξιον πως όλοι αυτοί φαντάζονται ότι θα φτάσουμε (αν φτάσουμε) στο 2019;

    Μέχρι σήμερα ξέραμε πως η διοίκηση διοικεί και η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται.

    Τους τέσσερους τους ψηφίσαμε για να διοικήσουν ...και Αυτοί κάνουν αντιπολίτευση!

    Είναι απορίας άξιον τι θα πουν στους ψηφοφόρους;Τι προσφέρουν με αυτή την στάση ;

    υγ.
    1. Εχω δυο απορίες, Αν γινόταν ο Οικονόμου πρόεδρος του δημ. συμβουλίου και ο Καστρίτης αντιδήμαρχος Διστόμου θα ηταν όλα καλά στο δήμο;
    2.ο μεγαλύτερος βολεψάκιας του δσ τι νομιζει οτι κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεδιάντροποι και ατάραχοι.... πιστεύουν ότι ελέγχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωνάζουν οι ανύπαρκτοι...για να φοβηθούν οι άνθρωποι που προσπαθούν κατι να φτιάξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούω τώρα τελευταία διάφορες κριτικές από διαφόρους κακόπιστους, για τα χάλια της πόλης, για τους δρόμους, την καθαριότητα, το κατάντημα της χώρας, γιατί δεν δίνουν «κάτι τις» και σ’ αυτούς, πόσο δίκιο έχουν όλοι αυτοί που βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα και πόσο άδικο έχουν όλοι οι άλλοι κλπ κλπ.
    Ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους κακόπιστους:
    -Έχετε πληρώσει άραγε στην ζωή σας έστω και ένα ευρώ σε αυτό το άμοιρο το κράτος όλοι εσείς που τα κόβετε πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα μπορεί να μου κολλήσετε τίποτα… π.χ. «ότι είμαι σοβινιστής»… Όχι όχι από αγάπη και μόνο τα λέω και όχι από σοβινισμό σαν τον Διστομίτη που τον ρωτάει το παιδάκι του.
    -Πατέρα τι θα πει σοβινισμός;
    -Σοβινιστής παιδί μου είναι αυτός που νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από το Διστομο!!! Σωστός ο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοβαρά αιτήματα σχεδόν ανύπαρκτα και απολιτικά γελοία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά, κοιταχτείτε στον καθρέφτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η “φυλή” της Κουμουνδούρου θα σε κάνουν εχθρό εάν αμφισβητήσεις την αριστεροσύνη τους.
    Τώρα πώς καταφέρνουν να συνδυάζουν την υψωμένη αριστερή σημαία τους με την κυβερνητική πολιτική, είναι ένα μυστήριο που για να απαντηθεί απαιτεί υψηλές δόσεις διαλεκτικού υλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή