Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Έσοδα κομμάτων, ανάλογα των ποσοστών τους.

ΓΑΠ

Eκεί που ο Ελληνικός λαός νόμιζε ότι τα είχε δει όλα, προέκυψε και το νέο Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου. Ο κος Παπανδρέου ανακοίνωσε την δημιουργία νέου Κόμματος με το όνομα "Κίνημα Αλλαγής"... μόλις 23 ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Το εγχείρημα αυτό φαίνεται άκρως παράλογο, αν το μελετήσουμε από πλευράς ποσοστών και υφιστάμενου Εκλογικού Νόμου.

'Οπως όλοι ξέρουν, για να μπει ένα Κόμμα στη Βουλή χρειάζεται τουλάχιστον το 3% των ψήφων.

Επιπλέον, χρειάζεται και χρηματοδότηση άνω των 30.000 ευρώ και αρκετούς πολιτευτές για να καλύψει με υποψηφίους όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Ο κος Παπανδρέου σίγουρα διαθέτει 30.000 ευρώ και ίσως και αρκετούς πολιτευτές για να καλύψει την Επικράτεια.

Από «πολιτευτές- ψώνια» δεν υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα...
Ποσοστό όμως «οπαδών»  άνω του 3% δεν διαθέτει  σήμερα, ακόμα και αν τους πλήρωνε από την τσέπη του να τον ψηφίσουν.

Τι νόημα έχει αυτή η δημιουργία «απο-Κόμματος» άραγε?

Προσπαθήσαμε να μπούμε στο κεφάλι του κου Παπανδρέου και να μελετήσουμε τον εγκέφαλό του , με βάση την απλούστερη οικονομική λογική.

Τα ευρήματα μας ήταν πράγματι ενδιαφέροντα.

Με τον υφιστάμενο Εκλογικό Νόμο, το πρώτο Κόμμα ενισχύεται με 50 βουλευτές, ακόμα και αν η διαφορά των δύο πρώτων Κομμάτων είναι μία ψήφος.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρώτο Κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η ΝΔ , τρίτο η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το Ποτάμι...

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι πέμπτο ή έκτο Κόμμα.

Η διαφορά μεταξύ τρίτου και τετάρτου Κόμματος θα μπορούσε να είναι μικρή, αν η ΝΔ το παρακάνει με την τρομολαγνεία της και πείσει κάποιους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

Είναι ενδεχόμενο σ' αυτή την περίπτωση, σε όσους Νομούς η Χρυσή Αυγή δεν έχει ελπίδες να εκλέξει βουλευτές.... να στηρίξει σιωπηλά την ΝΔ.

Αυτό βέβαια είναι «υπόθεση επί χάρτου» ή μάλλον ευγενής προσδοκία, όσο αρχηγός της ΝΔ είναι ο κος Αντώνης Σαμαράς. Σαν ενδεχόμενο όμως, δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Αν προκύψει στην πράξη, θα δημιουργηθεί ένα πολιτικό κενό μεταξύ Χρυσής Αυγής και Ποταμιού.

Στο κενό  αυτό ελπίζει ότι θα μπει το καινούργιο Κόμμα του κου Γ. Παπανδρέου.
Αν καταφέρει και πάρει 3% από το παλιό ΠΑΣΟΚ, θα μπει στη Βουλή.
Στη συνέχεια, θα κάνει συνασπισμό με το Ποτάμι και ελπίζει ότι αθροιστικά θα ξεπεράσουν το 10% και θα βρεθούν στην τρίτη θέση, πριν την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του,  το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μην έχει αυτοδυναμία και να χρειασθεί για να δημιουργηθεί Κυβέρνηση να προσφύγουν στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Πρώτα, θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουν ότι δεν θα καταφέρει να βρει συμμάχους από μικρά Κόμματα. Στη συνέχεια θα κληθεί η ΝΔ, που και αυτή θα έχει σοβαρό πρόβλημα να βρει συμμάχους. Η τελευταία προσπάθεια θα γίνει με το τρίτο Κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό.

Το τρίτο Κόμμα είναι αναγκασμένο να κάνει συμβιβασμούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε πάλι σε Εκλογές, με λίστα και όχι με σταυρό.

Αν το τρίτο Κόμμα είναι ένας Συνασπισμός Ποταμιού και Κινήματος Αλλαγής δεν θα υπάρξει δυσκολία δημιουργίας μίας τρικομματικής Κυβέρνησης, με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεταίρους το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής.

Αν αυτή η λύση απορριφθεί η μόνη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι νέες Εκλογές.


Ο κος Παπανδρέου ελπίζει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κάπως έτσι.
Φαντασιώνεται να παραστήσει και πάλι τον σωτήρα της Ελλάδας στη θέση του κου Καρατζαφέρη ή του κου Κουβέλη, αν δούμε την Κυβέρνηση συνεργασίας σαν μία επανάληψη των δύο προγενέστερων μνημονιακών συγκυβερνήσεων.

Το σχέδιο αυτό, ακόμα και αν αποτύχει, θα του εξασφαλίσει - στην καλύτερη περίπτωση - μία έδρα βουλευτή για τον ίδιο, ένα νέο ΑΦΜ για το Κόμμα του και ακόμα και αν δεν εκλεγεί με ποσοστό 1,5% εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση.

Μάλιστα, δεν θα  να είναι υποχρεωμένος να την διαθέσει για την πληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να έχει καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% της Ελληνικής επικράτειας. Για να εξασφαλίσει όμως αυτή την χρηματοδότηση απαιτείται να έχει ανεξάρτητο Κόμμα.

Σύμφωνα με τον Νόμο 3022/2002 τα Κόμματα που έχουν πάρει 1,5% στις Εκλογές και καλύπτουν με πλήρεις συνδυασμούς το 70% της επικράτειας, δικαιούνται το 10% του 1,02 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού κάθε έτους.

Τα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού του 2014 ήταν 48,72 δις. ευρώ.
Με βάση την παραπάνω κατανομή, τα Κόμματα που θα πάρουν 1,5% στις εκλογές θα προικοδοτούνται κάθε έτος με 5,84 εκατ. ευρώ.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτά τα Κόμματα είναι 5 και ένα από αυτά είναι το Κίνημα αλλαγής... (με δικό του ΑΦΜ)΄

Ο Ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει τον κο Γ. Παπανδρέου με 1,16 εκατομμύρια ευρώ για την προσπάθειά του, ακόμα και αν «πατώσει» με 1,5% των ψήφων.

Και κάθε φορά που θα γίνονται Εκλογές θα παίρνει επιπλέον 214.000 ευρώ (το 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού επί 10% δια του αριθμού των δικαιούμενων Κομμάτων)...

Δεν βρίσκεται ότι αυτή η σχιζοφρενική λογική αποδίδει καρπούς?

Φροντίστε λοιπόν να τον ψηφίσετε..... για να σωθεί οικονομικά...ό ίδιος !!!

10 σχόλια:

  1. Αντ’ αυτού!!! Επί προσωπικού!!!15 Ιανουαρίου 2015 στις 3:44 π.μ.

    Απάντηση σε πολλά παλιότερα κακόπιστα σχόλια.
    Άκου ανθρωπάκο, εσύ και αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια λέγατε ψέματα και σπιλώνατε συνειδήσεις. Εσείς οι ελάχιστοι ξεδιάντροποι συκοφάντες, που κρυβόσαστε πίσω από πολλά διαφορετικά ψευδώνυμα διαδίδοντας ελεεινές αναλήθειες. Εσείς που τόσα χρόνια χύνατε το δηλητήριο σας με μύρια όσα υπονοούμενα χωρίς να έχετε πάρει πληρωμένη απάντηση, σας πληροφορώ άπαξ και δια παντός ότι :
    1. Ο Μίχος ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε τρείς μισθούς. Ο μοναδικός μισθός που είχε ήταν αυτός από την εργασιακή σύμβαση που είχε και έχει με το εργοστάσιο. Το διάστημα δε που χρημάτισε αντιδήμαρχος Αντίκυρας λάμβανε και την νόμιμη αντιμισθία του Αντιδημάρχου. Αυτή η αντιμισθία και νόμιμη αλλά και ηθική ήταν, διότι ο Γιάννης ως εκλεγμένος σύμβουλος του δήμου, παρείχε την εμπειρία του τις γνώσεις του και την εργασία του , όπως ο νόμος ορίζει. Η ελάχιστη περιουσία του Μίχου είναι γνωστή σε όλους.
    2. Ο Μίχος ποτέ δεν είχε κρυφή ζωή ή σκοτεινές εργασιακές σχέσεις. Οι πάντες τον βλέπουν κάθε μέρα στην Αντίκυρα και γνωρίζουν όλοι τη Ζωή του και την ελάχιστη περιουσία του.
    3. Στο σωματείο στις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ τον μαύρισαν ΠΟΤΕ γιατί αυτό ήταν αδύνατο επειδή ΔΕΝ έβαλε υποψηφιότητα για τη διοίκηση του σωματείου .
    4. Αυτοί που εκβίαζαν τον Πατσαντάρα, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, να διώξει το Μίχο σε αντάλλαγμα της δικής του συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό του ήταν ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ με τη …….. βοηθό του.
    5. Για τη γελοία κατηγορία ότι κυνηγάνε το Γιάννη δικαστικά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς, σας πληροφορώ ότι: α) Αυτοί που τον τρέχουν στα δικαστήρια ΔΕΝ είναι ούτε υπήρξαν ποτέ έμμισθοι υπάλληλοι της κοινωφελούς, γιατί ποτέ δεν προσλήφτηκαν ούτε πληρώθηκαν ποτέ από αυτή. β) Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι ήδη το πρώτο δικαστήριο το έχει κερδίσει. γ) Είναι τιμή του που με τις ενέργειές του προασπίζει τα συμφέροντα των πολλών, μένοντας πιστός στον όρκο του να υπηρετεί τους πολίτες του Δήμου. Το απέδειξε στο τελευταίο ΔΣ δ) Αυτοί που τόσα χρόνια τον σπίλωναν και που του έστειλαν τους ορκωτούς ελεγκτές για να ελέγξουν την κοινωφελή, όταν ο έλεγχος απέδειξε ότι ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, δεν είπαν ούτε μία λέξη συγνώμης για ότι του έκαναν τόσα χρόνια . Θέλω να τους δώ τώρα που ή καυτή πατάτα είναι στα χέρια τους πώς θα καταφέρουν να μην χρεώσουν το Δήμο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα πρώτα δείγματα του ξεπουλήματος των συμφερόντων του Δήμου φάνηκαν στο τελευταίο συμβούλιο.
    6. Την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του την δείχνουν οι πολίτες της Αντίκυρας με τους “300” !!!! «οπαδούς» ψηφοφόρους, οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά σε κάθε εκλογή. Και όπως τα πράγματα δείχνουν θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με αυτούς που θα προστεθούν από τα άλλα χωριά. Όσο ο καιρός περνάει και τα άλλα χωριά γνωρίζουν τη μαχητικότητα και την εντιμότητά του, τόσο τον εμπιστεύονται περισσότερο.

    Και μια τελευταία απάντηση στην ποιο κορυφαία ηλίθια ερώτηση , για τη δουλειά που κάνει ο Γιάννης σήμερα.
    Προφανώς εσύ που ρωτάς ΔΕΝ είσαι από την Αντίκυρα γιατί αν ήσουν από δώ θα γνώριζες , όπως όλοι γνωρίζουν, ότι δούλευε, δουλεύει και θα δουλεύει μέχρι τη σύνταξή του, όπως και πληρώνεται από την ιδιωτική εταιρεία του Εργοστασίου του Αλουμινίου.
    ΥΣ. Τη μεγαλοψυχία του Γιάννης την αποδεικνύει με τη σημερινή συμπεριφορά του. Δεν τα βάζει ποτέ με ανθρώπους που ελέγχονται μεν , όμως δεν έχουν πράξει τίποτα από πρόθεση. Ο νοών νοείτω!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ΜΙΧΟ ξερω οτι δεν το εγραψες εσυ γιατι γνωριζω οτι δεν ξερεις ουτε πως ανοιγει ο υπολογιστηςΑν τον ξερεις ομως καντον ενα τραπεζι τον ανθρωπο.Παντος για να ειμαι δικαιος δεν λεει και ψεματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με προβλήματα υγείας που αν τα είχε ο οποιαδήποτε από εσάς δεν θα ασχολιόταν ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KOYIZ''βλεποντας την ομιλια του Πανου Καμενου στην Θεσσαλονικη εδειξε το πλανο καποιους ΑΝΕΡΓΟΥΣ φανταζομαι που κρατοντας μπαλονια ζητουν να γινει ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στα προιοντα της COCA COLLA .Μηπως γνωριζει κανεις απο τον Δημο ΔΑΑ τι σχεση μπορη να εχουμε εμεις μ'αυτους;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ο Σταθάς συνεργάζεται και με τον εξολοθερευτή των εργαζομένων της Κόκα Κόλλα στην ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να καταλάβουμε κι εμείς οι άλλοι/όλα αυτά γράφονται γιοτί ο αποκαλούμενος πρόεδρος στήριξε δημόσια τον σταθά η άρχισε πάλι η εποχή του ντελάλη .Εμάς τους δημότες δεν μας νοιάζουν τα πρόσωπα κύριοι,αν είναι καλός ο ΄μιχος ή ο πρόεδρος η ο οπιοισδήποτε.Εργα θέλουμε και μ αυτά θα κρίνουμε.Θά πρότεινα λοιπόν στους δημοτικούς άρχοντες να επικεντρωθούν σε αυτά .π'αρτε ένα παράδειγμα απο μιοα ανάρτηση εκλεκτού συμπατριώτη10 μέρες στο χωριό μου και μπορώ να αναφέρω τουλάχιστον 10 αρνητικά που έχω εντοπίσει.Μπορώ να ανεχτώ τις χρόνια καμένες λάμπες, τους ανύπαρκτους στολισμούς, την απόλυτη μη ενημέρωση των δημοτικών φορέων σε πολύ απλές ερωτήσεις τύπου αν μπορεί κάποιος να αλλάξει το δίπλωμα οδήγησής του στο ΚΕΠ (όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε) ή πρέπει να πάει πάλι στο αρμόδιο παράρτημα του Υπουργείου στην Λιβαδειά.Το παιχνίδι όμως με την ζωή των δημοτών είναι πέρα από κάθε διάλογο.Θα παρακαλούσα λοιπόν την δημοτική αρχή, να κάνει κάτι για τα αδέσποτα στο Δίστομο, καθώς στον περιφερειακό επάνω από το γήπεδο, παρολίγον να χάσω την ζωή μου από σύγκρουση. Επισημένω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Πρέπει κάποιος να σκοτωθεί πρώτα και μετά να γίνει κάτι όπως πάντα?????Λέω εγώ τώρα!Τέλος οι χιλιάδες λακούβες????Πλέον συνήθεια!!Οπού και ακόμη και αν σταματήσουν να υπάρχουν θα ανησυχούμε κιόλας ότι κάτι πάει στραβά!Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο συμβουλιο της μονομετοχικης σημερα θα συζητηθουν ολα αυτα που εχουν αποφασιστη να γινουν απο ολους εκεινους που δεν ειναι στο Διοικητικο Συμβουλιο τησ εταιρειας Τα ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ αποφασεων σε ολοτους το μεγαλειο.ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Σταθά απαντήσατε σε όλα τα blog για το δημοσίευμα της Καθημερινής δημοσιεύοντας την επιστολή των Ιμβρίων. Όμως ΔΕΝ δημοσιεύετε και το σημείωμα της Καθημερινής για να μπορεί ο κόσμος να έχει δική του κρίση. Έχω λοιπόν να παρατηρήσω τα εξής: α) Όταν κάποιος διαβάσει το δημοσίευμα της Καθημερινής θα καταλάβει ότι ΔΕΝ λέει ψέματα. Ισχύουν όλα όσα λέει για σένα β) Αν πράγματι κάνετε αυτό που λέει η επιστολή τότε λογικά βγαίνει το συμπέρασμα : «αλλού τρως και πίνεις και αλλού τα δίνεις» . Θα σε προέτρεπα να πάς στους Ίμβριους να σε ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα ο Καραμπελας πηγε να βγαλει καρτα στον ΟΑΕΔ βρε παιδια; Ας απαντήσει κάποιος γιατί τρέχουν κάποια προγραμματα αυτον τον καιρο και χρειάζομαι εναν κωλοτουμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός Καράμπελας? Υφίσταται ακόμα? Πάει αυτός.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή