Τρίτη 14 Απριλίου 2015

H κόρη του Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα γράφει γράμμα στην Λιάνα Κανέλλη [επιστολή]


Ανοιχτή επιστολή στη Λιάνα Καννέλη έστειλε η Εμμυ Χριστούλα, δημοσιογράφος, κόρη του αυτόχειρα που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα το 2013.

στην επιστολή της η Εμμυ Χριστούλα:

        «Δίπλα στα ονόματα του κ. Μπεγλίτη, του κ. Κουκουλόπουλου και άλλων διάσημων τηλεοπτικών πραιτοριανών, που πριν τρία χρόνια ενοχλήθηκαν σφοδρά από την πολιτική πράξη του Δημήτρη Χριστούλα, καθώς έσπαγε τη σιωπή της γενικευμένης κοινωνικής αυτοχειρίας που ήθελαν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία, προστίθεται τώρα και αυτό της Λιάνας Κανέλλη.
Με τη γνωστή παραληρηματική της λεξιθηρία, δύο μέρες ακριβώς μετά την επέτειο των 3 χρόνων από τη δημόσια αυτοκτονία του, πρόσβαλλε βάναυσα τη μνήμη του.
Έτσι γίνεται όταν δεν εντρέπεσαι. Εκτρέπεσαι. Παρεκτρέπεσαι…
Δε θα παραθέσω τις λερές λέξεις με τις οποίες έντυσε τον κανιβαλισμό της, καθώς δεν μπορούν να βρίσκονται ούτε καν στην ίδια αράδα με το όνομα ενός ανθρώπου που υπήρξε στρατευμένος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Θα αναγκαστώ όμως να ειπώ ότι ο Χριστούλας δεν ήταν ο κακόμοιρος ανθρωπάκος που δεν άντεξε και έφυγε εν κρυπτώ στην αδιέξοδη απελπισία κάποιου ιδιωτικού χώρου, όπως η κ. Κανέλλη θέλησε να τον παρουσιάσει.
Οι χιλιάδες των συμπολιτών μας, οι χιλιάδες πολίτες από την Ευρώπη, διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάλαβαν το αυτονόητο.
Το αυτονόητο που δεν μπόρεσε να καταλάβει η Λιάνα Κανέλλη, αφού η πολιτική της εμπάθεια, η μικροπολιτική της μιζέρια, η παντελής έλλειψη πολιτικής κουλτούρας, αλλά και η πλήρης άγνοιά της ιστορίας των κινημάτων, την εμποδίζουν.
Οι πολίτες κατάλαβαν και τον ύψιστο συμβολισμό μιας πράξης ανοικτής, δημόσιας, ενώπιον του Δήμου και του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και το περιεχόμενο του ιδιόχειρου σημειώματος, στο οποίο χρησιμοποιεί απαγορευμένες λέξεις για τον πολιτικό καθωσπρεπισμό μιας κυρίας που έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό, όση είχε και με τα υπόλοιπα κόμματα, στα οποία ως πολιτικός χαμαιλέων προσέτρεχε για να την εντάξουν στις γραμμές τους.
Η Λιάνα Κανέλλη δεν κατάλαβε για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Όταν το αξιακό πολιτικό σου σύστημα είναι ένα λάστιχο που τεντώνεται και μαζεύεται ανά δεκαετία, αναλόγως του ποιος σου προσφέρει πολιτική ασυλία, πώς να καταλάβεις τη θυσία του Κώστα Γεωργάκη;
Άλλωστε τότε η κ. Κανέλλη πρέπει να… διάβαζε και δεν κατάλαβε ότι για κάποιους η αυτοκτονία φαντάζει αυτονόητη όχι σα φυγή, αλλά σαν πράξη που θρυμματίζει τη σιωπή, σαν πράξη που ερεθίζει τη συνείδηση, που ενισχύει την ευθύνη των πολιτών ως χειριστών και συμμετεχόντων του δημόσιου χώρου, σαν πράξη που ενδεχομένως γίνει το εργαλείο για την ίδια τη ζωή.
"Το σπάραγμα της ζωής που ζητάει να ζήσει" το περιγράφει ο Γιάννης Ρίτσος, αλλά τούτος ο ποιητής πέφτει βαρύς και πολύ κομμουνιστής, όταν για δεκαετίες παρέα σου είναι η αυλή των κολάκων της κ. Λιάνη – Παπανδρέου, ο Κώστας Κυδωνιάτης και προσφάτως ο ΄΄ γεννημένος αντικομμουνιστής ΄΄ Μπαλτάκο
"Απ΄ όλα όσα έχουν γραφτεί αγαπώ μόνον αυτό που γράφει κανείς με το αίμα του. Γράφε με αίμα και θα νιώσεις ότι το αίμα είναι πνεύμα."
Αυτό το τόσο απλό κατάλαβαν και όλα τα μέλη της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που το Σάββατο απέτισαν φόρο τιμής σε ένα σύντροφό τους, αφού ο Δημήτρης Χριστούλας υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής για την πρωτοβουλία ελέγχου του δημόσιου χρέους, από το 2011.
Φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που πέθανε όπως έζησε, σκεφτόμενος πολιτικά.
Ψιλά γράμματα αυτά για τη Λιάνα Κανέλλη.
Ψιλά γράμματα η πολιτική ως οντολογική έννοια, που ενυπάρχει και που συστήνει αδιάκοπα τον τρόπο που ζεις και τον τρόπο που φεύγεις.
Ψιλά γράμματα η συν-τροφικότητα.
Τρέφει ο ένας τον άλλον και τρεφόμαστε ο ένας από τον άλλον, έλεγε ο Μακρονησιώτης παππούς μου, γιατί οι κομμουνιστές είναι "ένα κράμα από ήθος Τσε, εντιμότητα Πλουμπίδη και αυτοκτονικό πείσμα Άρη Βελουχιώτη".
Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ, σεις που το μόνο που διαθέτετε είναι οι καλύβες σας και οι πεζούλες σας, σεις τιμήσατε έμπρακτα τον Δημήτρη Χριστούλα.
Γιατί σεις ξέρετε χρόνια τώρα ότι  "ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του".
Έμμυ Χριστούλα»

23 σχόλια:

  1. Απόλυση εργαζόμενου Οικογενειαρχη με υποχρεώσεις στην ΔΕΠΟΔΑΛ
    Ηθικος αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ του Δημου Λεβαδεων με επικεφαλής την Δημαρχο
    Ο δικος μας ρε παιδια ο ΣΥΡΙΖΑ ο ΑΛΠΑΝΗΣ αυτος ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Σστο Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου μας
    Στο ύψος των περιστάσεων Γεωργακος Υπεριφανος και Νταβαλουμης

    Κυριε Σταθα
    ειστε Αντιπροεδρος του Σωματειου ΕΝΩΣΗ
    Προεδρος του Εργατικου μας Κεντρου
    Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΕ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΊΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ- 2014- Ο ΧΑΡΙΣ ψηφίζει κατα της αξιολόγησης των υπαλλήλων γιατι όπως είπε εγγυμονειτε κίνδυνος απολύσεων ΓΡΑΜΜΉ ΣΥΡΙΖΑ
    ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο ΧΑΡΙΣ ψηφίζει υπέρ της απόλυσης εργαζόμενου γιατι η αξιολόγηση του ήταν ΠΑΣΟΚ

    ΕΎΓΕ ΧΑΡΙ....ΚΑΙ Ο ...ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
    Τσοπανε...... βλέπεις τώρα έχομε κι 'άλλες λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ειδοποίηση κάποιος τον κύριο Σταθα οτι έχει υποχρεωσει να πάρει θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η ΣΜΕΡΝΑ ΛΕΕΙ- Χαρι έχεις καταλάβει πόσοι παίζουν μπαλακι στην πλατη σου;- Ο Γκριτζαπης δεν θα απολυθεί [στο υπογράφω]- Η Γιωτα θα το παιξη καλή -Οι ΣΥΡΙΖΑ σύμβουλοι Λιβαδιτες γλιτώνουν το χιλιαρικο και την ξεφτίλα - Δικαιώνονται[ χωρίς να το περιμένουν] οι Γεωργακος- Υπερηφανος-Νταβαλουμης- Θα το παίξει Βοιωταρχης ο ΣΤΑΘΑΣ- κι' εσυ Χαρι δακτυλο δειχτουμενος και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος για άλλη μια φορά-Και δεν φτάνουν ολα αυτα-Ερχετε και συνέχεια και σύντομα μάλιστα.ΧΡΟΝΙΆ ΠΟΛΛΆ και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο παράνομος ο Αλμπάνης στο Δήμο; Και κατ´εξακολούθηση καταχραστής εξουσίας τουλάχιστον, με τις καθημερινές οικονομικές παρανομίες του! Έρχεται όμως η ώρα του-και αυτού του κήνσωρα ηθικής και των άλλων, με πολύ εκκωφαντικό θόρυβο και πολύ κλαυσίγελο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πια υπάλληλος του δήμου πήρε το χιλιάρικο από τα μαύρα .θα μιλήσει κανείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο αυτη ειναι με μαύρα στον δημο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Προέδρος του ΔΣ και η αρμόδια υπαλληλος για τα Πρακτικά, έχουν γνώση για το τί προβλέπει ο νόμος για την τήρισή των; Επίσης γνωρίζουν τί ποινές προβλέπονται για την παραποίησή των;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Συνδικαλας διαμαρτύρεται για παραποίηση πρακτικών Αν δεν είχα παρακολουθησει LIVE το Δημοτικο Συμβουλιο θα τον θεωρούσα υπερβολικό Βλέποντας όμως την απόφαση 95/2015 και διαπιστώνω οτι προκειτε περί σκανδάλου.
    Κύριε Δημαρχε .Τι γίνετε;
    Κύριε Προεδρε. Τι γίνετε;
    Κύριοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.Τι γίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανωνυμε-1:47 Η υπάλληλος που αναφερης δεν πήρε χιλιάρικο .Πήρε γύρο στα χίλια τετρακόσια ΜΑΥΡΑ και έχει σχέσει με πρ....κα
    Τελικά πολλή ΜΑΥΡΙΛΑ ρε φίλε μου και τα συντρόφια ύπνο βαθύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως ποτε θα κρατάτε ατομα με ΜΑΥΡΑ στον δημο κ δήμαρχε; Σε όποιον έληξε η σύμβαση του να παει σπίτι του. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το διπλάσιο μισθό στους ΜΑΥΡΟΥΣ υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ποια η ποιον υπαλληλο λέτε για ΜΑΥΡΑ ρε παιδιά ;;;
    .Δεν ξέρω αν πρόλαβε να παρη το χιλιάρικο ο/η υπάλληλος από την έδρα
    Εκείνο που ξέρω όμως είναι εδώ ψηλά στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ τσακωνόταν δυο φίλοι [ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ]
    Απ'το χιλιάρικο αυτό να πάρουν την ΒΕΝΖΙΝΗ
    Χρήμα ζεστό το παίρνετε
    κι' δυο σας κάθε μήνα
    και μ'αλλους τρόπους ψάχνετε
    να βάλετε βενζίνα;;;
    Ήρθε η ώρα σας παιδιά
    στο σπίτι σας να πάτε
    γιατί όπως τα κάνετε
    γυρίστε να τα φάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταγγελία στον ΟΑΕΔ τωρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι γινετε ρε παιδια εκει στον δημο; Σφάζονται Αλμπάνης - Γιαννελος - Δήμαρχος. Όπου να'ναι φευγει ενας απο την τριάδα. Τα συριζακια- γλάστρες του Σταθά κοιμούνται του καλού καιρού. Λαγος και Ζησης μούγκα στην στρούγκα. Και η Λιλικα κυνηγάει τον Μιχο. Έχετε σκοπό να ασχοληθείτε σοβαρά με τον Δημο; Οχι ολα στο έλεος του Θεού. Σοβαρευτείτε επιτέλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε..όχι και κυνηγάει τον συνδικαλα ρε παιδιά. Στο μόνο που μπορεί να τον ανταγωνιστή είναι το ποτήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να μην ξεχνιόμαστε κύριοι από τα μαύρα πόσα πήρε ο Αρχηγός και πόσα ο Οικονομικός;
    Περισσεψε να πάρουν κάτι οι υπάλληλοι για τα πρακτικά η τους την έφεραν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την φωτιά στην Αντίκυρα την έβαλαν οι ίδιοι όπως έκαναν πάντα για να μην πληρώσουν για την απομάκρυνση των σκουπιδιών
    Η ΑΡΤΕΜΙΣ έχει εξουσιοδοτηση τους Πλανητάρχη και Νικολακη να κάνουν τον νομικό τους σύμβουλο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου με στόχο να γινη Δήμαρχος
    Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου ο Πλανητάρχης το είπε σε κλειστό κύκλο
    .Πως να ασχοληθεί με το περιβάλλον ;
    Ο πρώτος γιατί έτσι την έχει δη .Νομίζει ότι εινε τα πάντα
    Ο Νικολακης μια ζωή όπου ΣΥΜΦΈΡΟΝ και ΠΙΣΤΕΥΩ .Το παράνομο μαγαζί πιστεύει πως θα γλιτώσει
    Το ερώτημα εινε: Η ΑΡΤΕΜΙΣ τι ρόλο παίζει; Τι συμφέροντα εξυπηρετη;
    Μήπως είχε αρχή και τέλος μαζί με τον Αρκαδη; Η έχει ακόμη ανεξόφλητα γραμματεια;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχουν φαει τα μουστάκια τους οι αντιδήμαρχοι για το ποιος θα πρωτοπάρει τα ΜΑΥΡΑ για τις βενζίνες για τα δρομολόγια που κάνουν. Τελικα τα πηρε υπάλληλος του δημου. Το ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ειναι ποια γεγονός στον δημο μας. Πιέζουν συγκεκριμένους προμηθευτές - φιλους - εργολάβους για υπερτιμολογήσεις. Οι απευθείας αναθέσεις εχουν αυτο το καλο. Δεν εχει γινει ουτε ενας διαγωνισμός απο τοτε που αναλάβατε. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ερώτηση ο πρόεδρος ξέρει για τα μαυρα στις βενζίνες γιατί ένα πουλάκι μου πε ότι του το κρύβουν.Κάποτε για τα 100 ευρώ που παίρναν αποζημίωση με μαύρα οι αδελφές ξεσήκωσε το κόσμο.τώρα που το μαθε θα σιωπήσει άραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι πράσινο και αυτό στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ τα χορτάρια εχουν φτάσει το μέτρο σε πολλά σημεία. Η Δημοτική αρχή θα τα αφήσει λίγο ακόμα για να τα ονομάσουμε ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 😂πράσιν άλογα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή