Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τρίτη, 08-Μαρ-2016 00:09 Δεκαεξάχρονοι επιχειρηματίες ελπίδα για τη χώρα

Της Νένας Μαλλιάρα
Τη μόνη διέξοδο από την κρίση που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αναδεικνύει μία παρέα δεκαεξάχρονων που έγιναν επιχειρηματίες από τα... θρανία, ιδρύοντας την Project-Z.
Παίρνοντας δυναμικά τη ζωή στα χέρια τους, έχοντας όραμα να μείνουν και να μεγαλουργήσουν στην Ελλάδα, οι ανήλικοι αυτοί επιχειρηματίες αποτελούν πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον και στέλνουν ηχηρά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις: στους πολιτικούς που χαράσσουν την αναπτυξιακή στρατηγική και το όραμα για το μέλλον της χώρας, στον επιχειρηματικό κόσμο και τις τράπεζες ώστε να αναδείξουν τον νέο και υγιή παραγωγικό ιστό της Οικονομίας, σε όσους νέους ζουν ακόμη με το όνειρο της θέσης στο Δημόσιο, σε όσους παραιτούνται ή αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Το Capital.gr συνομίλησε με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταιρείας Project-Z, τον δεκαεξάχρονο Μενέλαο Γεωργίου, ο οποίος εντυπωσιάζει με την δημιουργική ορμή και τους στόχους ενός νέου επιχειρηματία.
Ποια είναι ακριβώς η εταιρία Project-Z;  
"Η εταιρία μας, Project-Z, είναι μια νεοσυσταθείσα  επιχείρηση 16 μαθητών  της Β' Αρσάκειου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, η οποία μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή τροφίμων. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της Ελλάδας και η επαναφορά της Ζέας στην διατροφή μας.
Η παραπάνω επιχείρηση αναπτύχθηκε μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος της "Εικονικής Επιχείρησης" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στόχος της επιχείρησής μας είναι η προβολή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ελληνικών τροφίμων. Έχοντας ως έμπνευση τη φράση του Ιπποκράτη "Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου είναι η τροφή σου", η εταιρεία μας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία ελληνικών τροφίμων με πρώτη ύλη το δίκοκκο σιτάρι που φημολογείται ότι είναι η Ζέα, ένα πανάρχαιο ελληνικό δημητριακό που  χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους οι αρχαίοι Έλληνες.
Το προϊόν μας είναι μπάρες δημητριακών με βάση τη Ζέα. Στη βάση αυτή προσθέσαμε μπισκότο για ωραία γεύση και ταχίνι για ενέργεια, συνδυασμό, στον οποίο καταλήξαμε μετά από έρευνα της συγκεκριμένης αγοράς. Πρόκειται για προϊόν ελληνικής παραγωγής με συστατικά προϊόντων Ελλήνων παραγωγών τροφίμων. Τα παραπάνω συστατικά, καθιστούν το προϊόν μας καινοτόμο αλλά και μοναδικό στην κατηγορία του, από τη στιγμή που παρόμοιο του δεν κυκλοφορεί, τόσο από την ελληνική όσο και από στη διεθνή βιομηχανία τροφίμων".
Πώς ονομάζεται το προϊόν της εταιρείας σας;
"Το Brand name του προϊόντος μας είναι "Zedoro" από το Ζείδωρο, λέξη που συναντούμε στην Αρχαιότητα αλλά και στα Ομηρικά Έπη και σημαίνει Δώρο Ζέας – Δώρο Ζωής). Η Ζειά ή Ζέα προέρχεται από τη λέξη "Ζείδωρος" (αυτός που δωρίζει ζωή). Η πόλη της Αθήνας ονομαζόταν Ζείδωρος γιατί τα εδάφη της χάριζαν στους κατοίκους το ντόπιο αυτό δημητριακό. Ακόμα, η μαρίνα της Ζέας στον Πειραιά ονομάστηκε έτσι επειδή από εκεί γινόταν η διακίνηση της Ζέας προς τα άλλα λιμάνια.
Με βάση, λοιπόν, τη Ζέα και αξιοποιώντας τα θρεπτικά συστατικά της, αλλά και το ταχίνι, προωθούμε στην αγορά δύο προϊόντα με το σήμα Zedoro, κατόπιν έρευνας αγοράς και των καταναλωτικών τάσεων:
Zedoro zea bars  με μπισκότο και ταχίνι και Zedoro zea bites με ξηρούς καρπούς".
Πώς είχατε την ιδέα να φτιάξετε μία επιχείρηση;
"Τo Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece αποτελεί το φορέα του Junior Achievement Europe και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την επιχειρηματική σκέψη των νέων και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα στα σχολεία και τις επιχειρήσεις.  Με κίνητρο τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό, δημιουργήσαμε και εμείς τη δική μας επιχείρηση  που στοχεύει στην παραγωγή ελληνικών τροφίμων,  θέλοντας να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της ελληνικής γης.
Η επιχείρησή μας δομήθηκε από 16 μαθητές του Β' Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος και με την υποστήριξη του εθελοντή συμβούλου του ΣΕΝ. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις σε ένα πλήρες οργανόγραμμα: πρόεδρος, γενικός διευθυντής, διευθυντής οικονομικών, διευθύντρια μάρκετινγκ, υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης κ.ο.κ.".
Και πώς χρηματοδοτηθήκατε;
"Η αρχική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έγινε με την έκδοση ονομαστικών μετοχών και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε οικονομικά από χορηγίες (σε είδος  και σε χρήμα)".
Ποιες επαφές κάνατε για να στήσετε την εταιρεία;
"Οι επαφές που κάναμε για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας ήταν πάρα πολλές και μας έφεραν σε επικοινωνία με τους χορηγούς μας.
Η πρώτη επαφή μας ήταν για την παραγωγή του προϊόντος. Η παραγωγή του προϊόντος μας  έγινε μετά από πολλές δοκιμές συνταγών και όταν  καταλήξαμε στο τελικό προϊόν, το  παρήξαμε σε συνεργασία με Έλληνα παραγωγό.
Έπειτα είχαμε επαφές για  τη συσκευασία του, για τη διαφήμισή του, για την ιστοσελίδα του, για την επίσημη παρουσίασή του.
Επαφές με τον χορηγό της πρώτης ύλης, με τον δικηγόρο για την κατοχύρωση του σήματος, με τον ΣΕΒΤ (Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Τροφίμων) για να είναι το project  υπό την αιγίδα του, κ.ά. Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν έγινε τυχαία στην παραγωγή του Zedoro. Για την προώθηση του Zedoro θα πραγματοποιήσουμε ειδική εκδήλωση στο Saint George Lucabettus  στην αίθουσα "Φαίδρα"  την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ.".
Γιατί αποφασίσατε αυτή τη δράση;
"Ακούμε καθημερινά, ότι η χώρα μας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση πρέπει να οδηγηθεί στην οικονομική ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου της παραγωγής, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την ευημερία. Όλα τα παραπάνω όμως, μπορούν να πραγματοποιηθούν, με τη δημιουργία επιχειρήσεων. Έτσι και εμείς, κατανοώντας τη λειτουργία αυτή, θέλαμε να αποκτήσουμε  προσωπική εμπειρία στην ίδρυση και  λειτουργία μιας επιχείρησης, να βιώσουμε όλες τις δυσκολίες και τις ικανοποιήσεις αυτού του δημιουργικού επαγγέλματος και παράλληλα να το γνωρίσουμε, για να ασχοληθούμε με αυτό στο μέλλον. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να παράγουμε ένα προϊόν που έχει σχέση με το τρόφιμο, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς τροφίμων. Έτσι  προσφέρουμε στην ελληνική αγορά και γιατί όχι  στο μέλλον, στις αγορές του εξωτερικού, ένα ελληνικό προϊόν σε όλο του το DNA (πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, brand name)".
Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε;
"Μένουμε και στηρίζουμε Ελλάδα. Είμαστε νέοι, θέτουμε υψηλούς στόχους και παλεύουμε για τα όνειρά μας και  το μέλλον της χώρας μας".
Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Project-Z είναι:
Μενέλαος Γεωργίου – Chairman
Ελενα Μαρκοπούλου – Managing Director
Αγγέλικα Ευσταθοπούλου – Marketing Director
Κωνσταντίνα Καρά – Sales Director
Αγης Παπαδόπουλος – Financial Director
Χρύσα Αναστασίου – Digital & Social Media Manager
Μυρτώ Γαλανοπούλου – PR Manager
Ελπίδα Δαλιάνη – Creative Manager
Σοφία-Ζωή Ζήτση – Logistic Manager
Αριάδνη Μάκαρη – Production Manager
Aγγελική Παντελίδου – Creative Manager
Γωγώ Σταρίδα – R&D and Quality Manager
Μαρία Τσαπατσάρη – Εxport Sales Manager
Υακίνθη Φωτοπούλου – Creative Manager
Μάρα Ψύχα – Personel Manager - Financial Assistant
Μαριέττα Γκίκα – Assistant to Top Management Team

79 σχόλια:

  1. Άσχετο....Θέλω κι εγώ τριαντάφυλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΕΔΙΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 50000 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ;;; ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΌΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΝΟΥΡΙΑΣ ΚΙ Ο ΓΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΣ Ο ΜΙΧΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΕΝ ΠΈΡΑΣΕ Η ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ;;; ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ ......πλήρης αποσύνθεση...για γελια και..... για κλαματα.ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλέφτες;;;;;;;;;;;;;;Αρχικλέφτες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Κλέφτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ορύΣ που είναι τα λεφτά οεο; Γιαννέλο παραιτήσου γιατί η ξεφτίλα όλο και μεγαλώνει. Άσε λοιπόν τις παπαριές με τον αντικαταστάτη του Σφακιανάκη και φύγε μακριά από τα λαμόγια. Αυτός που το παίζει «δήμαρχος» είναι για κλάματα, ξεκόλλα λοιπόν μπας και γλυτώσεις , αν και το βλέπω δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νροπη σας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 55000€ δεν πήγαν στην κοινωφελή γιατί δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι του δήμου είπε ο δήμαρχος. Γιατί δεν δουλεύουν δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε μλοκ τησ περιοχης αναφεραιτε οτι απουσιαζε ο κ συρος απο το συμβουλιο και δεν μπορουσαν να δοθουν εξειγησεις. δεν λενε την αληθεια γιατι σε προιγουμενο συμβουλιο που ρωτηθηκε ο κ συρος απο την αντιπολητευση για το θεμα η απαντηση που δωθηκε απο τον συρο ηταν οτι τα τα 50000 χιλ υπαρχουν σε αλλο λογαριασμο. κοροιδεψε δηλ το δημοτικο συμβουλιο στο συνολοτου.αν δεν υποβαλη την παρετησητου τοτε κυριε δημαρχε εχεις τον λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν το έλεγε ο κ. Πατσαντάρας που από το 2012, ήξερε οτι τα χρήματα ειχαν μπει στο όψεως της κοινωφελούς και οχι σε ειδικό λογαριασμό; Ο κ. Μίχος αν το γνώριζε γιατί κώφευε; Ο κ. Σύρος γνώριζε ή κάλυπτε τους ανύπαρκτους;

      Διαγραφή
  8. Αντι να το βουλόσουν και να ντρέπονται ζητούν την παραίτηση του ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ γιατί τους ξεβράκωσε .Οι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος φιλότιμου πάνω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννελος - Μίχος σαν να αρχίζουν να τα βρίσκουν. Τους βλέπω πάλι μαζί με επικεφαλή τον..... Πατσανταρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα πράγματα είναι απλά, τα λεφτουδακια πέταξαν έκαναν φτερά και τώρα καλείται ο φορολογουμενος πολίτης του Δήμου να πληρώσει..... Τα χαμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε ένα ΔΣ του δήμου ΔΑΑ που το επιεικέστερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ειναι φαρσοκωμωδία ... άσχετοι άνθρωποι προσπαθούσαν να τετραγωνίσουν τον κύκλο.....κάποιοι δε απ αυτούς νόμιζαν μάλλον οτι απευθύνονται σε παιδιά ή το χειρότερο σε χαζούς.....έτσι δεν είναι πρόεδρε;....έλα όμως που εκεί έξω κυκλοφορούν και κάποιοι που και ξέρουν και μπορούν.....όποτε....¨οψόμεθα εις Φιλίππους¨ και σύντομα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυριοι δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος αλλα ει μουν τοτε και θυμάμαι οτι ο μιχος ζητούσε ελενχο για το συγκεκριμένο θεμα απο την δημαρχία του πατσανταρα. ας αφήσουμε λοιπόν την λάσπη κι ας μας πουν ο γιαννελος η λιλικα ο πατσαναρας η φουντα ο ζακας που ηταν τοτε γιατι δεν στειρηξαν την προτασι του. μαλιστα εμαθα οτι και τωρα ζηταει ελενχω και αυτο δειχνη μια συνέπεια στις θέσεις του αλλά θέλουν να το αποφύγουν οι υπόλοιποι .αρα κατι συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άρχισαν οι διώξεις των υπαλλήλων που δεν υπακουουν στους ΝΟΜΟΥΣ της Λιλικας και του Νικιλακη αρχής γενομένης απο την Αντικυρα. Δήμαρχε άνοιξες του Αιολου και γι αυτα που συμβαίνουν εισε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος, Αλλη μια απόδειξη Γιαννελο οτι το κουμάντο στους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην παραλία το εχει ο Σωτηριου με την παρεα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΛΙΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΑΝΤΡΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΡΩΤΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δήμαρχε, ο κόσμος σας κατηγορεί ευθέως για κλέφτες κι εσύ δεν αντιδράς. Όχι μόνο αυτό, αλλά κανένας δεν έχει την τόλμη να παραιτηθεί. Γιαννέλο, εσύ για ψύλλου πήδημα πούλησες τον Δήμαρχο Ανδρέου αφήνοντας αιχμές ότι «τα παίρνει». Για να γλυτώσεις από το σκάνδαλο της κόκα κόλα παραιτήθηκες από Πρόεδρος ΔΣ και πούλησες τον Πατσαντάρα. Τώρα που οι πάντες κλέβουν εν ψυχρώ, που οι διάφοροι σύροι λεηλατούν το Δήμο δεν λες τίποτα παρά μόνο ζητάς ιντερνετικά ίχνη. Νομίζεις ότι ο κόσμος σε φοβάται; Θα έρθει η ώρα που θα απολογηθείς στον κόσμο πρόσωπο μα πρόσωπο και τότε πίσσα και πούπουλα σε περιμένουν. Αλλά κι εσύ Χάρη δεν ντρέπεσαι; Δεν έχεις καθόλου τσίπα απάνω σου ; Κατάντησες «Μιχάλης Τυρίμος» ρε παιδάκι μου, δεν το καταλαβαίνεις; Με αυτούς που έμπλεξες θα σε κάνουν να τρέχεις και να μη φτάνεις. Ρε φίλε οι Βαλαούρες έχουν επιχειρησιακά συμφέροντα , εσύ γιατί τους σιγοντάρεις; Τι θα να μας αποδείξεις; Είσαι τελείως βλ@@ας; Αμ εκείνος ο περίεργος γέρο Καποδίστριας; Ως που θα ξεφτιλίζετε στα γεράματα; Δεν βλέπει ότι ο κοντός τον διασύρει συνεχώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή γραφεις μαλακιες εσύ...νομιζεις οτι ο κόσμος ειναι ανημέρωτος.... και πιστευει εσενα βλάκα

      Διαγραφή
  17. Φέτος λόγο ελλείψεις καρναβαλου θα αντικατασταθει από τον δήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εδώ τα πενήντα, εκεί τα πενήντα, που είναι τα πενήντα οέο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που ειν ο φουστανος ;;; Οέο;;; Που ειν ο λύκος οέο;;;; τα φυλάει καλά τα πρόβατα;!;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας μας πει καποιος αν αληθευη οτι ο Αλμπανης εκανε μηνυση στον δημο και ζηταει χρηματα Γιατι τοτε αυτο που συμβαινει ειναι το εξεις.Ο Αλμπανης ζητησε εγκριση απο τον αντιδημαρχο οικομικων δηλ τον Αλμπανη να οριση ο δημος δικηγορο κατα της προσφυγης του Αλμπανη που οταν γινη το δικαστηριο ο Αλμπανης θα ζηταει απο τον αντιδημαρχο οικονομικων δηλ τον Αλμπανη που θα υπερασπιζετε τα συμφεροντα του δημου εναντια στα συμφεροντα του Αλμπανη ναπαρει τα λεφτα που ζηταει.Εγω τον συμβουλευω να παει να τα ζητηση απι την κοινοφελη που εκει ειναι πιο προχωρημενοι και λυνουν τετοιες υποθεσεις με συνοπτικες διαδικασιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι καρναβάλι

      Διαγραφή
    2. ποσο μαλακας εισαι....
      και ποσο πιο μαλάκας αυτός που αναρτά!

      Διαγραφή
  21. Ρε Γιαννέλο, παλιότερα το έπαιζες καθαρός και το καυκιόσουνα κιόλας. Τώρα για να καλύψεις το Κατσαμπίνι , το σύρο, το Βαλαούρα, την Τζάκ, τον εαυτό σου με το συνεδριακό και τα άλλα λεβεντόπαιδα, που έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι, τι έχεις να μας πεις; Είσαι ακόμα καθαρός ή να ρωτήσουμε τον αντικαταστάτη του…….. Σφακιανάκη;
    Θές να σου πω την αλήθεια;
    Βρομάς από όπου και αν σε πιάσουν. Είσαι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει στο Δήμο. Εσύ έδιωξες, με το στίγμα ότι τα παίρνει, τον καλύτερο Δήμαρχο που είχε ποτέ η Αράχωβα, τον Ανδρέου. Εσύ μας έφερες τον Πατσαντάρα, ο οποίος αν και αποδείχτηκε συνετός και καλός διαχειριστής της κρίσης, αφού τον πούλησες τον έδιωξες. Εσύ μας έφερες τον αγράμματο και κομπλεξικό κατσαμπίνη και όλο το συρφετό που διοικεί το Δήμο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη λειτουργεί τίποτα , αλλά απεναντίας να λεηλατείτε ο Δήμος. Παραιτήσου λοιπόν και πάρε μαζί σου όλους αυτούς τους γελοίους γέρο Καποδίστριας που εξευτελίζουν το Δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η αγορα λεει οτι μπαλωθηκαν πρωσοπικες υποθεσεις με τα 50000χιλ και οχιτου δημου.Μολις μπορουσαν θα τα ξαναβαζαν αλλα για κακη τους τυχη ξεβρακοθηκαν απο τον κυρ θαναση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στην Αραχωβα φέτος δεν άναψαν φωτιές γιατί αν περναγε ο δήμαρχος με τον γιαννελο θα τους ρίχναν μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μακακιες στο τετράγωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προεδρε σε ακολουθουμε οπου κι αν πηγες αλλα τωρα τι γινετε με τους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ρε μεγαλε δεν βλεπεις τι συμβαινει ; μας δουλευεις ; η φοβασε να τους στηλεις στο δ.αβ.λο τους κλεφτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Σωτηρης της Λιλικας και του Ιωαννη πιστευη οτι ειναι λεει προεδρος του λιμενικου ταμειου.το αλλο με τον τοτο σωτηρακη το ξερεις;και για πες μας πιον υπαλλοιλο σου εχουν υποδειξη να παρεις τωρα για να σε ελεγχουν πληρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η μαυρικη με τους οικολογους.
    Η λιλικα με τους Ολοι Μαζι
    Ο Σωτηριου με το παρασκηνιο
    Ποσο μεγαλη πρωσοπικοτιτα εισαι τελικα κυριε Γεραγγελε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ανθρωπος δειχνη τον χαρακτηρατου οταν ασκη εξουσια και οταν ειναι μεθυσμενος.Εδω λοιπον και εξουσια ασκουν και μεθυσμενοι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αντίκυρα καρναβάλι ο τύποις δήμαρχος άφαντος πάλι.του χουν απαγορέψη να μιλάη στα συμβούλια δεν τον πέρνουν και στις εκδηλώσεις γιατί ρέ παιδιά τον ταλαιπωρήτε και πληρώνη τζάμπα μισθό ο δήμος.ξηλώστε τον να τελειώνη .























    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όλα ωραία και καλα με τα καρναβάλια και τα ταρατατζούμ.....τώρα που τελείωσαν θα ασχοληθούν σοβαρά με τα 50 χιλιάρικα και οχι μόνο;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ANΩNYME 13/3 2016 4:33πμ
    ναι ο Αλμπανης εχει κανει αγωγη και ζηταει οπως λες 14000 ευρω απο τον δημο που τον εκπρωσοπη ο Αλμπανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΕ ΠΟΙΑ 50000 ΧΙΛ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΩΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΩΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΕΘΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΛΟ ΜΕΘΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επειδή πολλά λέγονται για λίφτινγκ και σπά, στα οποία καταναλώθηκαν τα πενήντα χιλιάρικα της κοινωφελούς και επειδή όλες αυτές οι ανώνυμες καταγγελίες για τον τελικό προορισμό των έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στους Δημότες, προσωπικά ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να μας δώσει εξηγήσεις ΔΗΜΟΣΙΆ. Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο θα είναι ηθικός αυτουργός αλλά και εν δυνάμει συνένοχος. Αυτό το τελευταίο, πόρο απέχει από την αποδοχή της συνενοχής σε κλοπή δημοσίου χρήματος, κατηγορία που ανέρχεται σε βαθμό Κακουργήματος. Αυτοί που έχουν τα γένια αλλά και τα χτένια, ας εξηγηθούν σ’ εμάς τους μαλ@@ες που τους ψηφίσαμε, για να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει, αλλά και για να βάλουμε μυαλό!!!! Το κόρδωμα, στην αγορά, του Δημάρχου δεν αρκεί πλέον για να μας παραμυθιάσει περεταίρω, έστω και αν τα καινούρια του παπούτσια του έχουν ενισχυμένους πάτους ύψους. Ας λάβει υπόψη του( ο δήμαρχος) ότι αρχίζει η άνοιξη και τα ζαρζαβατικά θα είναι άφθονα και φθηνά Άμα δε, γίνει η αρχή της εκτόξευσης των πρώτων( έστω και πρώιμων), η συνέχεια θα αγγίσει τα όρια του σατυρικού δράματος, κλαυσίγελος δηλαδή. Πρέπει να ξέρεις δήμαρχε! επίσης, ότι ο Χάρης που σε προστάτευε, μας …. σώθηκε σε αξιοπιστία, ο δε ………………….. γιαννέλος που λειτουργούσε ως ανάχωμα, έχει αποκαλυφτεί πλέον από τους πολλούς , καταλαμβάνοντας τη θέση του γραφικού.
    Σοβαρές εξηγήσεις λοιπόν δήμαρχε, γιατί οικονομικές δυσκολίες δεν περνάει μόνο ο Σύρος αλλά και όλοι εμείς οι πληβείοι! Τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία της κοινωφελούς τα έχουμε εξίσου ανάγκη όλοι μας και δεν παραχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα της λευκής διαχείρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΕΡΟ ΑΝΤΡΕΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.ΑΡΑ Η ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΟΠΟΤΕ ΚΩΛΟΣΕΣ Η ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ 13/3/2016 8:41 μμ
    Ειναι η πραγματικοτιτα φιλε μου.
    ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάνε τα 50! Πέταξαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 13 Μαρτίου 2016 - 4:33 π.μ..................Τα θαλάσσια ζώα έχουν περισσότερο μυαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ξέρει κανείς να μου πει ποίος ο καινούργιος αντιδημαρχος της αραχωβας ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπάρμπα Ανδρέας! Και μετά παει για δήμαρχος!!!!!!!

      Διαγραφή
  40. άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ ή κάνω λάθος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανωνυμε 15/3 /2016
    Εχεις απολυτο δικιο απο τον κ Μπελο ο Δημαρχος ζητησε μεχρι και την εδρα πισω
    Απο τους κκΓιαννελο και Ραπτη δεν τολμα γιατι φοβατε οτι θα του ζητησουν την δικη του παρατηση και τα κλειδια μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιαννελο σήκω και φύγε ρε φίλε. Σε παρέα που ήμουν προχθές και σε ψηφίσαμε όλοι συμφωνήσαμε όλοι στο ίδιο. Εκτίθεσαι τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Γιαννέλος να φύγει; Κάνεις λάθος αγαπητέ μου. Έχει να μας δώσει λόγο για όλα αυτά που έκανε. Νομίζει ότι η πραγματική ζωή είναι το F/B και οι δέκα παπα@@λόγοι που τον λιβανίζουν εκεί μέσα; Εδώ με τις επιλογές του από το 2008 μέχρι σήμερα κατέστρεφε όχι μόνο την Αράχωβα αλλά και το Δήμο ολόκληρο και θα τον αφήσουν έτσι; Είναι μπλεγμένος παντού και σε αυτά που φαίνονται και στα ύπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οι δυό παλιοκαραβανες πανουργιας και μιχος και αυτο το χαζοπραμα ο αγαπητικος ο μπακουρος φαγαν τον αλμπανη για εκδικηση.τωρα ομως ξυπνησαν τους αλλους.κοιταξτε να δειτε τι εχει να γινει.βραζουν οι ολοι μαζι .ο δημαρχος βεβαια περα βρεχει αλλα οι αλλοι ζητανε εκδικηση.στο διστομο σημερα η καλυτερη κουβεντα ηταν σκιστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γιαννελο σε πόνεσε; Απατος θα πας και συ μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μόλις έφαγα έναν αντιδήμαρχο και μου έπεσε βαρύς. Φέρτε μου μια κόκα κολα να χωνέψω!!! Υ.Γ. Οποίος έχει τα τενεκεδάκια της κόκα κολα τα θέλω! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πολυ πικρα 11:03 π.μ.!αλλα ακομα δεν ειδες τιποτα.....μονο αυτα που ακολουθουν θα σε κανουν να μη θες αλλο! α,και κατι αλλο:για να παρεις εκδικηση πρεπει να εχεις τα κοτσια....οι ολοι μαζι τάχουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. γιαννελος και ψηλος....τα μοιραια προσωπα της αραχωβας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο παπαδροσος ακούγοντας την απόφαση αποπομπής του παράνομου αλμπανη άρχισε να κερνά και ν 'ανοιγει σαμπάνιες εεε ρε γλέντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τελικά ρε Αλμπάνη είσαι πολύ τυχερός. Με αυτή την απόφαση του πρωτοδικείου που σε απομακρύνει από το Δήμο, σώθηκες από το διασυρμό που άρχισαν να παθαίνουν οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να σχωράς το μπάρμπα Θανάση και το συνδικάλα που σε γλύτωσαν. Η μεγάλη πλάκα θα γίνει με το Γιαννέλο που ψάχνει τρόπο να την κοπανήσει αλλά δεν βρίσκει. Έτσι δεν είναι Στάθη; Αυτά δεν μας έλεγες προχτές; Το μήνυμα με την παρέα των δήθεν ψηφοφόρων εσύ δεν το έγραψες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Νέφτι στον κώλο πους τους χρειάζεται, να μην μπορούν να σταθούν πουθενά ....σαν ψωριασμένα κοπρόσκυλα που είναι.
    η ώρα είναι 4,49 μμ και όχι μείον 9 ώρες πίσω δηλαδή 7,49πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γατόνι με πέταλα22 Μαρτίου 2016 στις 8:10 π.μ.

    Για τα τρία χασαπόσκυλα του δ.σ.

    1. Η εντιμότητα στην πολιτική είναι συνέπεια της δύναμης, η υποκρισία: αποτέλεσμα της αδυναμίας

    2.Η υποκρισία είναι η δύναμη των ανάνδρων

    3.Συμβαίνει πολύ συχνά, άνθρωποι που είναι σημαιοφόροι στη χυδαιότητα και στο ψεύδος, να σου κάνουν τον προφέσορα και να σε στέλνουν στα δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χασαποσκυλα όπως λες φίλε μου ο ένας ήταν κοινοταρχεις ο άλλος δήμαρχος. Και εσυ το μονο εισαι ειναι ένας τοιχοδιωκτης

      Διαγραφή
  53. εσενα σοφιά ποια είναι η πραγματική σου ζωή.να γράφεις εναντίον του γιαννέλου ψηλού και λεόντιου???δεν χόρτασες που έκαψες τον αδελφ'ο σου εναν τίμιο άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. το μήνυμα να παραιτηθεί ο γιαννέλος το έγραψε άλλος που φοβάται μή τους την δώσει των όλων μαζί και πάνε σε εκλογές γιατί παιδιά έτσι και ξαναχάσει η σοφιά κι ο συνδικάλας απο το πρόεδρο τους βλέπω στο μοναστήρι της δαμάστας.τι λές πρόεδρε δεν το κάνουμε να γελάσει κάθε πικραμένος let s do it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε πρωτα ορθογραφια στα ελληνικα και μετα πιάσε και τα ιγγλεζικα......άσχετε τσοπάν έ τσοπάν ......

      Διαγραφή
  55. τα 3 χασαπόσκυλα ,εγώ θα τα λέγα ξεπεσμένα ανθρωπάκια που καθοδήγησε η γνωστή κυρία θα πληρώσουν αυτή την ιστορία 50.000 ευρώ έκαστος.λίγο υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Συρογιαννος εξαφανίζει τα πάντα ο νεος αντιδήμαρχος αραχωβας . ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μας πήραν τα σοροπια και τα κλάματα 9:00 π.μ.! ρε τι σαστ εισείς;;;;τι κλάμα είν αυτο σταθακου;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η απόφαση να διεκδικήσετε 50000€ απο τον καθένα βγήκε μεταξύ τσίπουρου και τζακ; Η τόσα χρωστάτε και θέλετε να ξεχρεωθειτε; Όνειρα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιαννελο τι θα σκαρφιστείς πάλι για να την κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Bαλτε μια φωτογραφία του Καραΐσκάκη απο την άλλη πλευρά ρε παιδιά να μετρήσουμε τα υπόλοιπα κεφάλια των τουρκαλαδων να μην μας πιαση παλι αδιάβαστους ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο παπαδροσος είναι αυτός που καθάρισε τον χάρη αν εχει κάποιος αντίρρησή να βγει να το πει οεο οεο ερε γλέντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το σωστό είναι στη θέση του Αλμπάνη για την Οικονομική επιτροπή να την καταλάβει ο Σύρος, ο οποίος έχει πάρει το ….. κολάι από την κοινωφελή και ξέρει και από διαχείριση. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο ο Προϋπολογισμός του Δήμου θα είναι τζάμι αλλά και θα είναι έτοιμος στην ώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ''ΕΓΡΑΨΑΝ'' ΧΘΕς ΒΡΑΔΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΚΆΛΕΣΕ ΤΟΝ ΜΙΧΟ ''ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ'' ΚΙ Ο ΜΙΧΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ '' ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ '' ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΔΈΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
    ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΗΤΑΝ Η ΆΝΕΥ ΟΡΏΝ ΠΑΡΆΔΟΣΉ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΛΙΚΑ .ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΉΚΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ.... ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ....ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΤΡΆΠΕΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ''ΕΓΡΑΨΑΝ'' ΧΘΕς ΒΡΑΔΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΚΆΛΕΣΕ ΤΟΝ ΜΙΧΟ ''ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ'' ΚΙ Ο ΜΙΧΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ '' ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ '' ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΔΈΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
    ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΗΤΑΝ Η ΆΝΕΥ ΟΡΏΝ ΠΑΡΆΔΟΣΉ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΛΙΚΑ .ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΉΚΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ.... ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ....ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο λαγούλης ο δικός μας έδωσε ρέστα χθες στο συμβούλιο. Το ρήμα σκύβω το ακολούθησε σε όλες τις πτώσεις. Με τη συμπεριφορά του δίδαξε πάλι (όχι μόνο με το μπλοκ του) τις νέες αρχές της αριστεράς. Τιμή του και καμάρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Φεγγαράκι μου λαμπρό,
    φέγγε μου να περπατώ,
    να πηγαίνω στο σκολειό
    να μαθαίνω γράμματα,
    γράμματα σπουδάματα
    του Θεού τα πράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. https://www.youtube.com/watch?v=ATEfPJ08--M&ebc=ANyPxKrebMGJgVA1rLO_pgeqNDBw7HdWzyFcVJ2ib-g8qrX6HmUKkGqQW5r7kJId9qaulE8C-cyRefyMfYmjHJRA0QnjJthBzg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. το "Πουλάκι Τσίου"

    https://www.youtube.com/watch?v=RcuY9CtYPKs

    ΑπάντησηΔιαγραφή