Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το νέο αφήγημα Τσίπρα με το βλέμμα στο δεύτερο "κύμα" μέτρων

Της Νίκης Ζορμπά
Ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα του Eurogroup είχε στόχευση διττή: Κοινωνία αλλά και κόμμα, με λίγο περισσότερο άγχος για το δεύτερο σκέλος. Τους βουλευτές του.
Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το νομοσχέδιο με τα "υπόλοιπα" που θα πρέπει να ψηφιστούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου το Eurogroup της 24ης Μαϊου, να σημάνει και τυπικά τη λήξη της αξιολόγησης και την απελευθέρωση της "δόσης- μαμουθ", των περίπου 7 δισ. που αναμένει σα μάννα το Μαξίμου.
Νέοι πονοκέφαλοι
"Τα πιο δύσκολα είναι πίσω. Υπάρχουν ακόμη κι άλλα δύσκολα μπροστά" ανέφερε συνεργάτης του πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι τα "υπόλοιπα" που απομένουν για ψήφιση τις επόμενες ημέρες δεν είναι και τόσο ...ήσσονος πολιτικής σημασίας για τους συριζαίους βουλευτές. Έμμεσοι φόροι, αποκρατικοποιήσεις και ό,το άλλο δει, οδηγούν το κυβερνητικό επιτελείο στην εκτίμηση πως ούτε η επόμενη ψηφοφορία θα είναι "υγιεινός περίπατος" για την Κυβέρνηση.
Σε επίρρωση τούτου, έτερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, ανέφερε πριν από την ψηοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ( όπως διατύπωσε το Κεφάλαιο στο πρόσφατο φύλλο του) ότι "ειδικά οι προβλέψεις για τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το κυβερνητικό επιτελείο ακόμη και από την ψήφιση του ασφαλιστικού- φορολογικού νομοσχεδίου".
Το μασάζ προς τους βουλευτές του επ αυτού ο κ. Τσίπρας το ξεκίνησε ήδη από χθες, περιγράφοντας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μια σχεδόν ιδεώδη εικόνα της πραγματικότητας, ως αυτή διαμορφώνεται πλέον μετά την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης.
Το νέο αφήγημα του Α. Τσίπρα, τιτλοφορείται " Διαπραγμάτευση τέλος ώρα για διακυβέρνηση" και εντός του πλαισίου τούτου, ο πρωθυπουργός έδωσε και το "φύλλο πορείας" των επόμενων λίγων μηνών ( έως ότου αρχίσει ο νέος γολγοθάς της επόμενης αξιολόγησης).
" Θα πρέπει όλοι πλέον τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι εφεξής οι απαιτήσεις και ο τρόπος διακυβέρνησης, αλλάζει. Απαλλαγμένοι πια από τη βάσανο της διαπραγμάτευσης, είναι η ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει και να ... κυβερνά ουσιαστικά τον τόπο" ανέφερε μαξιμινή πηγή, για την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης, μετά την 24η Μαίου.
Μαλάξεις
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιδίδεται σε τονωτικές ενέσεις στο κόμμα του εν όψει και του δεύτερου πακέτου μέτρων που καταφθάνει, η κυβέρνηση και η χώρα, μπαίνουν πια σε νέα φάση. Οι αποφάσεις του Eurogroup, "κόπηκαν και ράφτηκαν" από τον πρωθυπουργό, κατά πως βολεύει το νέο αφήγημά του περί νέας σελίδας της χώρας μακριά από τα μνημόνια , τον ζόφο και την Επιτροπεία ( πόθεν του προέκυψε τούτο μετά και από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπών είναι τωόντι συζήτηση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα).
Στον επόμενο τόνο, είπε ο ίδιος, αφού εμφανίστηκε βέβαιος οτι ο "κόφτης" δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί για την επόμενη διετία τουλάχιστον, το στοίχημα είναι οι επενδύσεις. Στις οποίες μάλιστα χθες ο κ. Τσίπρας απηύθυνε "ωδή" παρά τα εξοντωτικά μέτρα φορολογίας που επέβαλλε μόλις πριν από λίγες μέρες.
Το βέβαιον πάντως είναι, ότι οι κυβερνητικές αλλαγές εν είδει ανασχηματισμού, αργούν και όλο το κυβερνητικό βάρος τώρα πέφτει στην επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του Eurogroup και των "μαλάξεων" στους βουλευτές του που θα κληθούν και πάλι να εκφωνήσουν αντιδημοφιλή για τους ίδιους, "ναι".  

14 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Γιαννέλο:
    Γνωρίζουμε όλοι ότι οι Πίπιζες και τα Τούμπανα στο «χάλασμα», έβαλαν τέλος για φέτος στις φουστανέλες, τις καμ’ζόλες και τους θεατρινισμούς πολλών( αλήθεια εκείνος ο περιβόητος δικηγόρος, γιατί εμφανίστηκε μόνο ως πολίτης; Γιατί δεν «ντύθηκε»; Γιατί κράτησε αποστάσεις; Aν ντρέπεται για τους κατσαμπίνιδες και τους βαλαούρες που μας φόρτωσε, καλά έκανε και δεν συμμετείχε!). Αγαπητέ Στάθη, εσύ και πολλοί άλλοι, αφού περάσατε καλά!!! πήγατε στα σπίτια σας, αφήνοντας εμάς τους πληβείους στη μοναξιά μας.
    ΟΜΩΣ, τα προβλήματα παραμένουν.
    Πες μας λοιπόν:
    1. Τι θα γίνει με τα χρέη των συμβούλων; Πότε και Πώς θα εισπραχτούν;
    2. Τι θα γίνει με τα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ( ΝΑΙ τόσα είναι) που είναι βεβαιωμένα; Ποιος και Πώς θα τα εισπράξει;
    3. Τι θα γίνει με το Δήμαρχο που αν και χρωστάει στο Δήμο εκατοντάδες ευρώ, συνεχίζει με αναίδεια να εισπράττει το μισθό του και να περιφέρετε αρειμάνιος και απαλλαγμένος; από κάθε ενοχή στα καφενεία της Αράχωβας (καμιά φορά, λέγαν οι παλιοί , ότι μόνο με τα κατακέφαλα! κάποιοι βάζουν μυαλό!).
    4. Τι θα γίνει, εκτός από τα πάρα πάνω, με τα περίπου δυόμισι εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στο Δήμο από το 2009 μέχρι σήμερα;
    5. Ποιο είναι το σχέδιό σας για το Συνεδριακό Αράχωβας; Γιατί τηρείτε μια τόσο ένοχη σιωπή ;( Είμαι σίγουρος ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αν ΌΧΙ, ρώτα τον Κωστάκη το συνεταίρο σου!!!! ότι οι εταιρείες που το «έστησαν» είναι πτωχευμένες!).
    6. Τι θα κάνετε με τα σκουπίδια στην Αράχωβα, που έχει βρωμίσει ο τόπος ;
    7. Τι θα γίνει με τη σύμβαση με το Αλουμίνιο, για τον καθαρισμό των « Άσπρων Σπιτιών»; Πέρασε τόσος καιρός και η σύμβαση ψάχνει να βρει αποδέκτη για να δικαιολογήσει τα νταβατζηλίκια της ΑΕ του Δήμου. Κατά τα άλλα ο «Δήμαρχος» παραμένει Πρόεδρος της Ανωνύμου Εταιρείας, χωρίς να κάνει τίποτα!!
    8. Τι θα γίνει με τα σκουπίδια της Αντίκυρας που, αν και το καλοκαίρι είναι κοντά, η κατάσταση εδώ έχει φτάσει στο απροχώρητο;
    9. Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου, που κάποιοι από αυτούς αν και πτυχιούχοι ΑΕΙ , κρύβονται…………………… στην υπηρεσία πρωτόκολλου; Θα σου θυμίσω ότι Ισολογισμοί, μετά από τόοοοοσα τέρμινα! έχουν κατατεθεί μέχρι το 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Δήμος έχει περίπου 100 υπαλλήλους!!!! Αλλά ισολογισμούς αδυνατεί να συντάξει::::::::::::::::::::::::::::::::::: Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, ο Οικονομικός διευθυντής του Δήμου να ισχυρίζεται ότι ο Δήμος με τόσους πτυχιούχους και τόσους εξωτερικούς συνεργάτες , ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα να συντάσσει τον Ισολογισμό εκάστου έτους έγκαιρα!!!!!!!!!!!!!!!
    ΥΣ. 1. Πρόεδρε, ρωτάω εσένα, γιατί το ζουλάπι! που έβαλες να παριστάνει το «Δήμαρχο» δεν νομίζω ότι έχει την πνευματική δυνατότητα να καταλάβει τι του λέω.
    2. Ρωτάω εσένα γιατί ,τα σαπρόφυτα της υποτιθέμενης «αριστεράς» που μάζεψες για να συμπληρώσεις το συνδυασμό σου, έχει αποδειχτεί πλέον ότι υστερούν σε γνώση, λογική και σύνεση για να καταλάβουν την πραγματικότητα.
    3. Ρωτάω εσένα γιατί ο άλλος φωστήρας της αλλαγής!!! ο Σταθάς!!!! έχει άλλες Δουλειές( Αυτή την εποχή υποδύεται το…. Γύφτο και περιφέρει την Ζωή , σαν μαϊμού, από χωριό σε χωριό και από παζάρι σε παζάρι).
    3. Ρωτάω εσένα, γιατί είναι η τελευταία σου ευκαιρία να μας δώσεις να καταλάβουμε ότι αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα και άρα επωμίζεσαι τις ευθύνες σου..
    4. Ρωτάω εσένα γιατί αν καταλαβαίνεις τι γίνετε και αδιαφορείς, θα είσαι ο πρώτος που στο τέλος θα τυλίξουμε με πίσσα και πούπουλα.
    5. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων ( ειρωνικά το λέω) γιατί ξέρω ότι τα διάβασες, αλλά όμως είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θ’ απαντήσεις!!!! Πολύ φοβάμαι ότι ούτε μπορείς αλλά ούτε και θέλεις να κάνεις κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΩΣΤΗΡΑ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΑΕΠ...ΘΑ ΠΙΑΝΑΜ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠ Τ΄@@@@ΔΙΑ

      Διαγραφή
  2. πόσο βρώμικος πρέπει νά σαι ρε χοντρέ για να χαίρεσαι με το ατύχημα κάποιου ανθρώπου.πόσα απωθημένα κρύβεις μέσα σου.πόσες ακόμη κλωτσιές θές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατεβηκαν αντικυρα οι αρχοντες του δημου
    Πηγαν ως συνηθως στο παρανομο μαγαζι του παραλιακου δημοτικου συμβουλου
    Τα κυρια θεματα συζητησης ηταν πως θα γλητωσει οσυμβουλος το αυθαιρετο και πως θα μεσωλαβησουν στο αλουμινιο να παρουν την καντινα - περιπτερο υποψηφιες του συνδιασμου τους

    ΟΛΟ ΕΡΓΑ ΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ολο διαφανεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παραλιακος δημοτικος συμβουλος πιστος στις αρχες του ευχαριστησε δημοσια τον τεως βουλευτη τον εκ διστομου για την στηριξη που του εδωσε στην προσπαθεια του να καλυψη τις παρανομιες του.Ο τεως οχι μονο δεν καταλαβε οτι τον εκθετει ο Νικ αλλα εσθανετε οτι εκανε και το χρεος του
    Τι να κανουμε ψαχνουν και οι δυο αυτη την εποχη να βρουν πολιτικη στεγη και ο τροπος που κινουνται δειχνει οτο εχουν κοινα σημεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι μαζί:«ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Δημοτικό συμβούλιο, ΕΙΣΤΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΟΙ σας ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΟΥΖΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

    ΦΟΡΈΣΤΕ ΦΟΥΣΤΕΣ, βγαλτε τα παντελόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5.22 είσαι λάθος.ο δήμαρχος δεν βγαίνει πιά στο καφενείο γιατί τον ψάχνει ο πρόεδρος να τον ρωτήσει τι μακακία ήταν αυτή να κλείσει η τράπεζα στην αράχωβα.εγώ στα χω πεί σταθάρα.μήν του δίνετε μικρόφωνο.βάλτον σεκιουριτά στο γήπεδο να φυλάει το γκαζόν.παρ όλα αυτά λαβράκι μεγάλη μακακία δικιά σου να βάλεις σχόλιο για το ατύχημα της κοπέλλας.στο χάλασμα είχε έλθει .ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12 Μαΐου 2016 - 8:49 μ.μ., ενω κουραδοκόφτη (ειναι το σλόγκαν της εποχής Τσίπρα) το δικό σας....ηταν γεμάτο γλάστρες και ανατροπές!
    πανα που θελετε και οι μεν και οι δε, ενω ο άλλος ο γερο τσελιγκας, ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ, ο δασκαλος της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ θελει κλωτσιές( εχει παθει άνοια) και καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι.(τσιμπάμε και κανενα εργακι πονηρουλη πονηρουλη ε...!σε βαλανε και προεδρο στο μουσείο θυμάτων οεο....!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Άμα πίνουν δεν οδηγάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον κακόσ τον καιρό. Μέσα από τη βρομιά της πολιτικής και της πολιτικής σας μάθατε να βγάζετε το όνομα και ασφαλή συμπεράσματα ο ένας για τον άλλον.

      Διαγραφή
  9. λάβρακα 13 Μαΐου 2016 - 9:46 μ.μ. Όπως λέει και η παροιμία “δείξε μου τους μαλάκες σου να σου πω ποιος είσαι”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο κατσαμπινης ως πλυντήριο....Εξαπατώντας τους ψηφοφόρους του,έβγαλε καθαρούς όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν.......Τα χειρότερα έπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 22 Μαΐου 2016 - 10:31 π.μ. Το να πίνουμε ξίδια πάει στο διάλο!!!!!! Από κει και πέρα είναι το πρόβλημα!!!! Τα χορτάρια που βαρούνε στο μυαλό και το χαλάνε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή