Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τέλος εποχής για το επίδομα συνδικαλιστή στον ΟΛΠ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ήταν 2010. Η κρίση ακόμη βρισκόταν στην αρχή της και ελάχιστοι είχαν συνειδητοποιήσει το τι έρχεται μπροστά μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, με επικεφαλής τότε τον Γ. Ανωμερίτη συνεδρίαζε προκειμένου να εγκρίνει το διορισμό νέων διευθυντών του Οργανισμού. Σε εκείνη την ημερήσια διάταξη είχε παρεισφρήσει και ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα, που αφορούσε στην χορήγηση ειδικού επιδόματος στους συνδικαλιστές, το οποίο θα τους βοηθούσε στην καλύτερη και απρόσκοπτη άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων. Οι πληροφορίες μιλούσαν τότε για ένα ποσό της τάξης των χιλίων ευρώ το μήνα, το οποίο άκοπα αύξανε τις απολαβές για λίγους και εκλεκτούς "εργατοπατέρες".

Το συγκεκριμένο επίδομα παρέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, καλά προστατευμένο σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και συνέχισε να χορηγείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μέχρι σήμερα το πρωί.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια ή προσπάθειες παρεκτροπής, οι μέτοχοι του Οργανισμού καλούνται να εγκρίνουν τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ομίλου και του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει της οποίας θα λειτουργήσει το λιμάνι η Cosco.Μεταξύ των αλλαγών που θα εγκριθούν από τη ΓΣ περιλαμβάνονται εκτεταμένες τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας, μεταξύ των οποίων η μείωση των μελών του ΔΣ, που σήμερα είναι δεκατρία με τη συμμετοχή 2 εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον θα συμμετέχουν ως παρατηρητές, αλλαγές στο οργανόγραμμα, τα όργανα διοίκησης.

Και φυσικά η σημερινή ΓΣ θα προχωρήσει σε κατάργηση στρεβλώσεων και προνομίων όπως το "επίδομα συνδικαλιστή" που απολαμβάνουν οι επικεφαλής των συνδικάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων και της απεργίας που έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού.

Φόβος επεισοδίων

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές που πραγματοποιούν από την περασμένη Πέμπτη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες,  έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ με εξώδικο ζητούν να μην προχωρήσει η ΓΣ που θα εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης, που αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης και τη μεταβίβαση του ελέγχου το ΟΛΠ στην Cosco.

Μάλιστα το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί από τους συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση, ματαίωση της πραγματοποίησης της ΓΣ, οδήγησε στο να συγκληθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και όχι στο  μέγαρο διοίκησης του Οργανισμού όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά.

Ήδη πάντως καταγράφονται σημαντικά προβλήματα και μόνο για αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να αφιχθούν στον Πειραιά πάνω από 14 κρουαζιερόπλοια. Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους τομείς που πλήττεται άμεσα από την απεργία και έχουν εμφανιστεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πλοίων, λόγω της απεργίας, που είναι πιθανό να οδηγήσουν τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τον Πειραιά σε αναδρομολογήσεις των πλοίων τους. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεργοί εμπόδισαν τον ανεφοδιασμό μεγάλου κρουαζιερόπλοιου, ενώ ένα ακόμη πλοίο έπιασε λιμάνι στο Λαύριο αντί του Πειραιά.

Προτελευταίο βήμα

Η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης και οι αλλαγές στο καταστατικό αποτελούν το προτελευταίο βήμα, πριν την μεταβίβαση του ελέγχου του ΟΛΠ στην Cosco. Θα ακολουθήσει η έγκριση της σύμβασης και των κειμένων που τη συνοδεύουν από τη Βουλή, η οποία θα τρέξει κατά το δυνατόν πιο σύντομα, ούτως ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, στις αρχές Ιουλίου. 

12 σχόλια:

  1. Λαγούλη τα λεφτά σου τα πείρε ο κατσαμπίνης κι εσύ μας πούλαγες φούμαρα. Άιντε τώρα να του φιλήσεις τον λοκό για να σου τα δώσει πίσω, κορόιδο της φακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ζούμε στο δήμο που, δυστυχώς, υπάρχουν και δρουν σκοπιματατζίδικες δυνάμεις που λειτουργώντας εξ αντικειμένου ως υποστηρικτικός παράγοντας μιας ομάδας οφειλετών-χρεοκόπων και ως πραγματικός δούρειος ίππος της διάλυσης της πατροπαράδοτης τιμιότητας που χαρακτήριζε μέχρι πριν λίγα χρόνια το σύνολο των δημοτών μας, με αφορμή το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και τη δημοσίευση τοπικού blog ότι δήθεν πρώην δήμαρχος δεν γνώριζε το νόμο για το τέλος περεπιδημούντων????,ενώ ο δήμαρχος τον γνώριζε,μάλλον δεν τον συνέφερε να τον γνωρίζει και το έμαθε τη τελευταία ώρα και πριν τις εκλογές και έτρεξεεεεε… τρομάρα του όπως και κάτι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν και είναι οφειλέτες στο δήμο.
    " Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω ", δηλαδή, " όποιος έχει αυτιά για να ακούει , ας ακούει. Και αναρωτιέται κανείς δικαιολογημένα. Υπάρχει κανένας που τα ΄χει τα αυτιά του μόνο για ομορφιά; Μόνο για να του ομορφαίνουν το κεφάλι και για να κρεμάει τα γυαλιά; Μας θεωρούν τελείως μ@κ@κες?
    Όποιος, λοιπόν, έχει αφτιά για ν' ακούει, ας ακούσει! Ας ακούσει ας αναλογισθεί πώς γίνεται (δηλαδή γιατί γίνεται) ένας σκοπιματατζής bloger να μην ακούει ξεκάθαρα λόγια που του προσφέρονται στο πιάτο του (video του δημοτικού συμβουλίου), έτοιμες ειδήσεις να τις περάσει στο χαρτί, αντί να δολιχοδρομήσει στα ανεξιχνίαστα σκοτεινά μονοπάτια του διεστραμμένου του μυαλού προκειμένου να κατασκευάσει σενάρια επί σεναρίων και να σερβίρει στους δύσμοιρους αναγνώστες του αυτά σαν τάχα ειδήσεις. Λες και ο σβέρκος δεν έχει αφτιά και μάτια. Ή, ακόμη χειρότερα για ελόγου του, λες και εμείς δεν έχουμε αφτιά!
    Εσείς, αγαπητοί μου, το ξέρω πως έχετε και αφτιά και μάτια διότι και ακούσατε και είδατε το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ακούσατε και είδατε:
    Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η εισήγηση ήταν λάθος????
    Και οι δυο πρώην δήμαρχοι ήταν σωστοί στις τοποθετήσεις τους και ειδικά ο Πατσαντάρας ο οποίος είπε τα πράγματα όπως τα λέει ο νόμος.
    Ο δήμαρχος ξεχώρισε το θέμα ¨παρεπιδημούντων-επί των ακαθαρίστων¨ (σκοπιματατζίδικα), θέμα που ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι είναι αλληλένδετα και έβαλε μόνο το παρεπιδημούντων.
    Το παραπάνω περιστατικό μας προβληματίζει:
    Υπάρχει λοιπόν φόβος να μη μπορούν τα αυτιά μας να πιάσουν όλους τους ήχους , επειδή τα συνηθίσαμε να πιάνουν μόνο ορισμένα θορυβώδη σκοπιματατζίδικα και επικίνδυνα παράσιτα?
    Όσο πιο πολύ κουράζουμε τα αυτιά μας με τέτοια παράσιτα, τόσο πιο πολύ αυξάνει ο κίνδυνος βαρηκοίας. Και - αργά ή γρήγορα- ολοκληρωτικής κουφαμάρας.
    ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.
    #####Το παραπάνω πέρα από το e-hani το στέλνω και στο Λαβράκι και περιμένω…. ειδικά από το πρώτο αν έχει τη αραχωβίτικη καθαρότητα να το δημοσιεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλαούρα σου ήρθε κανένα ραβασάκι και δεν ήσουν καλά; Καλό γκρέμισμα και καλό καλοκαίρι. Μπου χα χα χα χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε 6:10
    Μη υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.
    Ούτε κουφοί είμαστε ούτε τυφλοί.
    Είδαμε και ακούσαμε το δημοτικό συμβούλιο και καταλάβαμε πολύ περισσότερα από ότι εσύ νομίζεις.
    Η συμμορία των χρεοκόπων και μεγαλοοφειλετών της συμπολίτευσης του δήμου οι οποίοι μας παραπλάνησαν και υφάρπαξαν τη ψήφο μας, παραποιούν τα γεγονότα, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, και όταν στριμώχνονται βγαίνει ο πραγματικός εαυτός τους που δεν είναι άλλος από αυτόν που για μια ακόμη φορά είδαμε προχθές το βράδυ.
    ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΕΠΙΠΕΔΟ,ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ,ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ,ΣΚΟΠΙΜΑΤΑΤΖΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα.ο βαλαούρας κατήγγειλε ότι μόλις φάγαν τον αλμπάνη αρχίσαν οι απ ευθείας αναθέσεις και τις πρώτες τις πήρε ο πανουργιάς όπως αποδεικνύεται απο τη διαύγεια.απ΄ευθείας ανάθεση δενν μπορεί να δώσει η οικονομική επιτροπή.Μόνο ένας μπορει να δώσει που φαίνεται ότι θέλει να τα χει καλά με πανουργιά για να περνάει ότι θέλει.ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.κοιτάξτε λίγο το βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιουνίου 2016 - 1:10 μ.μ. ..οσο πιο απλά μπορω να σου το γραψω: είσαι καραγκιόζης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πλατεία Παπαϊωάννου, Αράχωβα2 Ιουνίου 2016 στις 6:57 π.μ.

    Σύμφωνα με την περιβόητη δήλωση του δημάρχου ερωτώ,«ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον Δήμο;».
    κ. Γεωργακέ αν δεν μπορεις να κουμαντάρεις την τεχνική υπηρεσία και τον κ. παπαδρόσο , ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
    Δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν δεν είσαι δήμαρχος στο υπόλοιπο της θητεία σου!!!
    Μόνο καλό θα κανετε στο τόπο μας και στα άλλα χωρια του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη δεσφινα η κατσιικοκλεφτες το πρωι στην πλατειά τσακώνονται το βραδυ ανταμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανύπαρκτοι των "" Όλοι μαζί ""πάτε καμία βόλτα στον Άγιο ΝΙκολα η παραλια θυμίζει βομβαρδισμενο τοπίο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου ο παπαδρόσος κοροιδευει τον δήμαρχακο 2 χρόνια για τα σφαγεία ..Τον αι νικολα θα τον φτιαξ το 2019,ρε χουμα που σε βρηκαμ κοτα ,αλλα τι κότα....ΝΑΝΑΚΙ λαθουράτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Το νανακι του δημου τρέχει για τις εκδηλώσεις .με τονΑι Νικολά θα ασχοληθεί ....χουμα κσι πανα

      Διαγραφή