Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η Αθήνα γλίτωσε και πάλι τη χρεοκοπία

Η Ελλάδα πήρε μια ακόμα αναβολή με τις αποφάσεις του Eurogroup, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα προβλήματά της έχουν τελειώσει. Οι συμβιβασμοί ΔΝΤ-Γερμανίας και η πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες. Γιατί δεν είναι εγγυημένη η υλοποίηση της υπόσχεσης για το χρέος.
Η Αθήνα γλίτωσε και πάλι τη χρεοκοπία
Η ελληνική κρίση είναι ένα σίριαλ πολύωρων ευρωπαϊκών συνεδριάσεων που καταλήγουν σε δύσκολους συμβιβασμούς. Η τελευταία τέτοια συνεδρίαση, που έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Μαΐου μετά από περισσότερες από 11 ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία πως θα καθυστερήσουν προσωρινά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, δίνοντας στην Αθήνα τα χρήματα που χρειάζεται για να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως οι πιστωτές της Αθήνας υποσχέθηκαν ελάφρυνση χρέους, κάτι που αποτελεί επιτυχία για το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ορισμένα σημεία της συμφωνίας είναι ασαφή, ενώ αρκετά από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της δεν θα εφαρμοστούν σύντομα.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα λάβει 10,3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας με μια δόση 7,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Το ποσό αυτό θα είναι αρκετό για να δώσει τη δυνατότητα στην Αθήνα να αποπληρώσει ομόλογα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον. Επίσης, θα «αγοράσει» λίγο χρόνο για την ελληνική κυβέρνηση. Καθώς οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας γίνονται πιο διαχειρίσιμες από τον Ιούλιο, οι πιστωτές της Αθήνας έχουν εγγυηθεί πως η Ελλάδα ούτε θα χρεοκοπήσει, ούτε θα βγει από την ευρωζώνη φέτος.

Όμως, η επίπτωση της συμφωνίας θα ξεπεράσει και το 2016. Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν δεσμευτεί να δώσουν ελάφρυνση χρέους στην Αθήνα και, αν και οι λεπτομέρειες της υπόσχεσης αυτής δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί, ωστόσο το Eurogroup έχει συμφωνήσει να εξετάσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Θα αναζητήσει επίσης τρόπους ώστε οι ετήσιες ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους να είναι μικρότερες του 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και μικρότερες του 20% στη συνέχεια.

Στην τελευταία συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης η μείωση των επιτοκίων, η καταβολή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κρατά η ΕΚΤ και η χρήση κεφαλαίων από τη διάσωση, προκειμένου να αγοραστούν τα πιο ακριβά δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις ευκαιρίες θα είναι διαθέσιμες για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, στα μέσα του 2018.

Οι όροι αυτοί θα δώσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάτι να παρουσιάσει στην Αθήνα. Ο Τσίπρας διαρκώς διαβεβαιώνει τους ψηφοφόρους ότι τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που πέρασε τους τελευταίους μήνες η Βουλή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους. Αν και η συμφωνία της 25ης Μαΐου δεν θα εξαλείψει τελείως τις κοινωνικές αναταραχές ή τη δυσαρέσκεια εντός του κυβερνώντος κόμματος, όμως θα δώσει στον Τσίπρα περιθώριο για να προωθήσει τη συμφωνία ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και η Γερμανία όμως θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία προς όφελός της. Καθώς το Βερολίνο αντιτίθεται στη νέα απομείωση χρέους για την Ελλάδα, η υπόσχεση για μελλοντική μείωση των επιτοκίων και παράταση της περιόδου αποπληρωμής είναι ένας αποδεκτός συμβιβασμός για τη γερμανική κυβέρνηση. Η καθυστέρηση συγκεκριμένων κινήσεων προς την ελάφρυνση του χρέους για μετά τα μέσα του 2018, δίνει επίσης στην κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τη δυνατότητα να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το θέμα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι γερμανικές εκλογές στα τέλη του 2017.

Ο νέος ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας βολεύει και τα συμφέροντα του Βερολίνου. Κατά το παρελθόν, το ΔΝΤ αρνούνταν να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διάσωσης δεν περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους, στάση που φέρνει το Ταμείο σε ευθεία σύγκρουση με τη Γερμανία. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της 25ης Μαΐου, το ΔΝΤ απαίτησε «εμπροσθοβαρή» και «άνευ όρων» ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα.

Η απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ήταν μια υποχώρηση έναντι του Ταμείου, αν και η καθυστέρηση της εφαρμογής της ελάφρυνσης αυτής υποδηλώνει πως οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης (περιλαμβανομένης της Γερμανίας) μπόρεσαν να πιέσουν το ΔΝΤ ώστε να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα αυτής της βοήθειας. Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, το ΔΝΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ελλάδα πήρε μια ακόμα αναβολή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα προβλήματά της έχουν τελειώσει. Από τώρα μέχρι τα μέσα του 2018, η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την αστάθεια στη χώρα. Η υπόσχεση μιας μελλοντικής ελάφρυνσης χρέους δεν θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των εκατομμυρίων Ελλήνων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής δυσπραγίας. Εν τω μεταξύ, εξάπλωση της απειλής της οικονομικής και πολιτικής αστάθειας και σε άλλες περιοχές της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, συνεχίζει να αιωρείται πάνω από την Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόσχεται να αμβλύνει το βάρος του χρέους της Ελλάδας και δεν υπάρχει εγγύηση πως θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Η ευρωζώνη έκανε μια παρόμοια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση στα τέλη του 2011, όμως η αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα επιδείνωσε τη σχέση τους. Μια συγκρίσιμη ανατροπή ηγεσίας, είτε στην Ελλάδα είτε στη Βόρεια Ευρώπη, θα μπορούσε να διαταράξει αυτή τη σχέση και πάλι. Άλλωστε, η Γερμανία και η Γαλλία διενεργούν εκλογές το 2017 και οι συντηρητικές και ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις είναι πιθανό να εμφανίσουν σημαντικά κέρδη και στις δύο χώρες.

Δύο χρόνια είναι πολλά για τη διαρκώς εξελισσόμενη κρίση της Ευρώπης, τόσο πολλά που οι υποσχέσεις που δίνονται σήμερα θα μπορούσαν εύκολα να ξεχαστούν στο μέλλον.

 69 1+10 0 70
Άννα Φαλτάιτς
anna@euro2day.gr



37 σχόλια:

  1. Ο δημαρχακος τα εριξε ολα στους υπαλληλους για την κακη λειτουργια του δημου μας και ιδιετερα στον παπαδροσο
    Η διαπιστοση που εγινε ομως ειναι οτι οταν χρειαζετε να τρεξουν θεματα αραχωβας γινονται πριν ερθουν στο συμβουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν γηπεδο με χορτο με αποδητηρια με εξεδρες μεντουζ και πηραν τα λεφτα απο το στειρι αυτη την φορα να κανουν βελτιωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο διστομο ειπαν οτι θα φτιαξουν εξεδρες αλλα δεν βρηκαν ακομα τα λεφτα .μαλλον θα φταιει ο λουκας
    Στην αντικυρα πηραν τα λεφτα του γηπεδου οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λιλικα μου για εργα που δεν θα γινουν
    Οσο για σενα ρε λαγε σε κανανε κουνελι
    ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

    ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

    ΖΗΤΩ Η ΑΡΑΧΩΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε κοροιδα ποιος σας ειπε οτι ο αλμπανης δεν ανακατευεται.
    Καθε μερα στο ειναι δημαρχειο
    Σιγα μην αφηνε τον δημαρχο ανεξελεκτο ο σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος ο κυριος του αλλου μπλοκ εχει ξεπερασει σε αμεροληψια αξομα και αυτη την ΑΥΓΗ στο ρεπορταζ για το τελευταιο δημοτικο συμβουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η οικονομικη επιτροπη πηρε ομοφωνη αποφαση ναπροσληφθη δικηγορος για να βοηθησει την οικονομικη υπηρεσια στο εργο της για τις εισπραξεις.Απιφαση που πηρε και το δημοτικο συμβουλιο.
    Σε ερωτηση συμβουλου τις αντιπολιτευσης ειπε ο δημαρχος οτι δεν χρειαστηκε και θα κανουν τη δουλεια μονοι τους
    Η αληθεια ειναι οτι μολις τους ειπε τι πρεπει να κανουν φροντισαν να την απομακρινουν με προτοβουλια του "ακυρου" αλμπανη που πεταξε και το χαρτι που τους εδωσε στα σκουπιδια
    Αυτα εγιναν εν απουσια δημαρχου και προεδρου.Ας φροντισουν να διασταυροσουν γιατι η ευθυνες τους ειναι μεγαλες που δεν υλοποιοισαν μια αποφαση ακομα
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ρωτηστε την ιδια την δηκιγορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε λαγουλι πες αλευρι .Ουτε ο καλλογερος δεν σε αναγνωριζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για άλλη μια φορά ο δημαρχακος πήρε χρήματα απο τα αλλά χωριά και τα έριξε στην Αράχοβα. Δεν ρωτάει ούτε αντιδημάρχους ούτε κανέναν. Αποφασίζουμε και διατάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ρε μεγάλε Μελέτη-Προεδράρα! Για πες μας πως τα κατάφερες και πέρασαν στο τελευταίο ΔΣ να διαγράψουν τις οφειλές για το νερό του νταηντά με το πρόσχημα ότι λόγω συχνών διακοπών το ρολόϊ έγραφε λάθος; Και καλά αυτοί που το ψήφισαν δεν μας εξέπληξα καθότι είναι γνωστά λαμόγια....αλλά εκείνος ο πατερούλης-πρώην της Αντίκυρας τόσο ξεπέτςωτος είναι; Τέτοια ξεφτίλα; Οι Αντικυραίοι τί λένε για όλα αυτά; Μήπως ήρθε η ώρα για πίσσα και πούπουλα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3 Ιουνίου 2016 - 10:29 π.μ. υπάρχουν ηγέτες και νάνοι πολιτικοί.ο δικος μας δημαρχούλης ειναι ασορτί με το μπόι του!οταν τον πλακωσουμ στα άλλα χωριά με την πάνα ,θα δουμ προς τα που θα καμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζητησε και ο αλλος ο πρωιν της Αντικυρας ο Δημος διαγραφη νερων
    Δεν το περασε ομως γιατι η διαρροη ειχε γινη προ Χριστου
    Βρε σανδεν ντρεπονται λιγακι και οι δυο αλλα και αυτοι που τα ψηφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε πρόεδρε της Αντίκυρας, μόνο το ρολόι του νταηντά έγραφε λάθος γιατί μετρούσε αέρα στις διακοπές νερού?Των άλλων Αντικυρέων τα ρολόγια μετρούσαν κανονικά!!!!!
    Δεν ντρέπεστε ρε νταιντάιδες, πρώην πρόεδροι και περπατάτε κορδωμένοι στο χωριό μας? Γίνατε ζήτουλες για 120 εβρώ.Αντικυρέοι καμαρώστε τους!!!!
    Πρόεδρε της Αντίκυρας να βάλεις το τεχνικό και να διαγράψει τα νερά σε όλους τους Αντικυρέους, αν θέλεις να είσαι δίκαιος, αλλιώς είσαι καλτσοδέτα στο φουστάνι της κυρίας πρώην προέδρου της ντα!ντ!νας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο επόμενο ΔΣ να γίνει πρόταση απ τον μελέτη να διαγραφούν απο όλους τους Αντικυραίους οι οφειλές για τα νερά όπως του σωτηρίου γιατι οι συχνές διακοπές γινόντουσαν σε όλο το χωριό. Η θα εισαι δίκαιος μελέτη ή δεν θα εισαι και το κυριότερο δεν θα εξευτελίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3 Ιουνίου 2016 - 12:31 π.μ.Αφιερωμένο....με πολυ έρωτα και πάθος.... Σ’ αγαπώ όχι μόνο γι’ αυτό που είσαι αλλά και γι’ αυτό που είμαι εγώ όταν είσαι μαζί μου!
    Αγόρι μου αγόρι μου
    ανάσα μου και αίμα μου
    χαρά μου χαρά μου κι άνθρωπέ μου
    https://www.youtube.com/watch?v=hghYta0uPKM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3 Ιουνίου 2016 - 12:07 μ.μ. ΔΕΝ ήρθε η ώρα για πίσσα και για πούπουλα ΑΛΛΑ ... ΕΦΤΑΣΕ η ώρα για το "μάζεμα" του Κοντορεβυθούλη , αρχής γενομένης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ( τοποθέτηση Βαλαούρα "ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζητησε και ο αλλος ο πρωιν της Αντικυρας ο Δημος διαγραφη νερων
    Δεν το περασε ομως γιατι η διαρροη ειχε γινη προ Χριστου
    Βρε σανδεν ντρεπονται λιγακι και οι δυο αλλα και αυτοι που τα ψηφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1.ο βαλαουρας ρωτησε αν εχει γινει αναθεση κι ο δημαρχος απαντησε οχι.μαλλον ο γυιος πανουργιας ηλθε στην αντικυρα να δει τον τειχο γι να τον ζωγραφισει
    2.κι ο μελετης κι ο μιχος απεφυγαν να πουν το ονομα αυτου που διεγραψαν τα χρεη για το νερο κι ετσι ο νταιντας τα γλυτωσε χωρις να παρει χαμπαρι κανενας.γιατι ρε γιαννο την εκανες γαργαρα,ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕς.
    3.αμα δεν εχετε δει το δημαρχο να διαβαζει εισηγηση οικονομικης επιτροπης δεν εχετε δει τιποτα.παπαγαλια α δημοτικου
    4.ο πατσανταρας διαβαζε νομο που δεν ισχυει πια,στον κοσμο του κι αυτος
    5.ο πανουργιας ειπε δεν εχω παρει λεφτα και την κοπανησε πριν τον ρωτησουν αν εχει παρει αναθεση
    κι οι υπολοιποι της συμπολιτευσης κοιταγανε τον προεδρο να παρουν γραμμη τι να ψηφισουν κι αυτος κοιταγε το υπερπεραν .βρε σταθαρα εσυ δεν χρωστας πουθενα,που τους βρηκες αυτους.αυτοι ολοι μαζι χρωστανε οσα παιρνει ο ρεμος σε 5 χρονια.αμ ο αλλος ο χαραλαμπος καθοταν σε μια ακρη μαραζωμενος χωρις να μπορει να καταλαβει πως απο αντιδημαρχος και κυβερνηση βρεθηκε φιλαθλος και ζωιτσα.και ζησαν αυτοι καλα κι εμεις χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4 Ιουνίου 2016 - 3:16 π.μ. Ποιητής(σχολιαστής) εκ του προχείρου, έχων τη μορφή του χοίρου...ΕΥΓΕ εσενα θέλουμε, εσένα θέλουμε για πατερούλη και οδηγητή. Νέφτι στο @ωλο που σου χρειάζεται να τρέχεις και να μην φτάνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξερω για τον μελετη νομιζω οτι ο μιχος ειπε τα ονοματα
    Αν δεν το εκανε ισως γιατι δεν θελει νσ λεει ουτε το ονοματου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΥΡΙΟΙ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΣΤΕΙΡΙΩΤΕΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΚΥΡΑΙΟΙ
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΗ Η ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα ονωματα για την διαγραφη των νερων ειπωθεικαν απο καποιους τ ουλαχιστον 2-3 φορες αλλα φαινεται οτι καποιοι δεν θελησαν νατα ακουσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κουλάαααααα μ'ακους; Πολύ κωλοπαιδο ο ζησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σα πολύ μας τα μπερδεύεις ανώνυμε(!) 3:16 π.μ. , δηλαδή πρόεδρε .....άλλαξε στυλ γιατί σε πήρανε χαμπάρι και τα λάχανα!!! κατάλαβες κε γιαννέλο; Άλλαξε τρόπο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα εργα που γινονται στον δρομο απο Ζεμενο προς Αραχωβα τα κανει η περιφερεια Στερεας Ελλαδας
    Το αλλο μπλοκ της περιοχης Ζεμενου να τα γραφει και να μην κανει πλατες στους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τον ΑΚΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δυο πρώην πρόεδροι της αντικυρας ζήτησαν να τους διαγραφή νερο που έπρεπε να πληρώσουν.
    η αντιπολιτευση δεν το ψήφισε
    οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ψήφισαν
    Τα ονόματα των πρώην ΓΙΑΝΝΗΣ και ΔΗΜΟΣ με το επώνυμο ΣΩΤΗΡΙΟΥ και οι δυο
    -τα συμπεράσματα δικα σας-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η επόμενη κίνηση να γινη ΕΡΑΝΟΣ και για τους δυο γιατί δυσκολευονται να τα ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ
    Α ρε κορόιδο συνδικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατσαμπίνη
    Σε καταλογισμό ευθυνών θα προχωρήσεις ;(θα λάμψει η αλήθεια, θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι).
    Διοικείς σαν να μην συνέβη τίποτα, ποτέ.
    «Συνένοχος ή βλαξ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Γιαννελος με το που μπήκε πρόεδρος στην ομάδα έτρεξε να πάρει τα κονδύλια απο τα αλλά χωριά για να φτιάξει το γήπεδο. Ο δημαρχακος δεν είχε παρά να πει ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς 4/6/2016 3:16πμ
    Ρε Σταθαρα αν μου πεις οτι δεν εισαι εσυ θα τρελαθω.Μονο εσυ μπορεις να κανεις τετοια σεναρια.Το ειπαμε και το ξαναλεμε
    Στην ΔΙΑΠΛΟΚΗ εισαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οποίος σκάβει τον λάκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα Νικολακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 Ιουνου 2016 3:16πμ
    δηλαδη τον προεδρο του Δ/Σ
    1) Ο βαλαουρας ειπε οτι η οικον. επιτρ. κανει απ ευθειας αναθεσεις
    Γνωριζεις πολυ καλα Σταθη οτι αναθεσεις κανει η πλειοψηφια και ο Δημαρχος Ειναι αληθεια οτι ο γιος του πανουρια πηγε στην Αντικυρα με τον Παπαδροσο πιυ περνει εντολες απο τον Δημαρχο και απο εσενα
    2) Οχι μονο ηξερες τα ονοματα αυτων που ζητουσαν διαγραφη νερων αλλα νομιζης ακομα οτι μιλας σε ιθαγενεις τις Νεας Καλιδονιας οταν την ανακαλιψαν.και τι ενοω:
    Εσυ ρε Σταθακο δεν εστειλες στους ημοτικους συμβουλους με τις εισηγησεις γραπτες τις αποφασεις του τοπικου τις Αντικυρας για τον καθ ενα ξεχοριστα και ονομαστικα;
    Αλλα ετσι εχεις μαθει να αμολας καπνο και αμα πιασει επιασε
    3) Επι τελους αρχησες εστω και με καθη στεριση δυο χρονων αυτα που ελεγαν οι αλλοι ακομα και πριν τις εκλογες
    Δεν κανει ο ανθρωπος
    4)Λες οτι ο Πατσανταρας διαβαζε νομο που δεν ειναι σε ισχυ
    Η αληθεια ειναι οτι αυτα που ελεγε ηταν βασι τις εισηγησης που εσεις δωσατε στους Δημ.Συμβουλους και τελικα μετα την επιμονη των Πατσανταρα και Μιχου παραδεχτηκε ο Δημαρχος οτι η εισηγηση ηταν λαθος και φηφισαν ολοι μονο για τα εκτος αντικειμενικων αξιων;Αλλα μαλλον δεν θα καταλαβες τι ψηφισες.
    5)Ο Πανουργιας τοποθετηθηκε για το αν πηρε λεφτα η οχι και για οτι αλλο τον κατηγορηθηκε και θα ηθελα να απαντησω γι αυτον
    Ειναι αληθεια οτι η συμπολιτευση (οδοι σου εχουν απομηνη ακομα σε κοιτουσαν για να παρουν γραμμη
    Αν χαιρεσαι που εισαι τσοπανης στα προβατα μπραβω(αλλα τι λεω ετσι εχεις μαθει)
    Δεν αφησες ακομα και τον γειτονα σου τον Χαραλαμπο απο οτι διαβαζω.Εβλεπες απο καιρο οτι θα την πατουσε αλλα δεν τον προστατεψες.Ειχε σηκωσει κεφαλι βεβαια και επρεπε να του ρθει η κατραπακια γιατι κινδυνευες στο μελλον
    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ
    ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε ξεφτίλες δεν ντρεπόσαστε; Μόλις καταλάβατε ότι η λύση που σας έδωσε η δικηγόρος, που οι ίδιοι επιλέξατε, για την είσπραξη των οφειλών από το παρεπιδημούντων περιλαμβάνει μέσα το μεγαλ’οφειλέτη Δήμαρχο και τα τσιράκια του, την καταργήσατε λέγοντάς της ότι ΔΕΝ σας χρειάζεται. Και καλά ο κατσαμπίνης και τα καρακόλια του, την έχουν βρεμένη τη φωλιά τους, εσύ ρε Αλμπάνη γιατί τους καλύπτεις; Με τι σε κρατάνε ρε κορόιδο; Εσύ ρε πρόεδρε δεν ντρέπεσαι να τους υποθάλπεις και ταυτόχρονα να γράφεις ανώνυμα σχόλια και να τους θάβεις; Άιντε να χαθείτε . Καλά σας αποκάλεσε Συμμορία η Σύμβουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 6 Ιουνίου 2016 - 12:07 π.μ. + 6 Ιουνίου 2016 - 4:52 π.μ.
    ...το πολυ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί @αλάκα…
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ λοιπόν
    https://www.facebook.com/359247740785/photos/a.359254725785.203567.359247740785/359255165785/?type=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 6 Ιουνίου 2016 - 4:52 π.μ. αι @@@@@@@ καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σταθα τον δήμαρχο αυτόν ποιος τον κατέβασε; Για απάντησε μας γιατί ο φίλος σου ο χοντρός δεν τα ανεβάζει τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή