Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

brexit BREXIT Τρίτη, 28-Ιουν-2016 22:24 Προειδοποίηση Draghi για τον αντίκτυπο του Brexit στην Ευρωζώνη


     
Προειδοποίηση Draghi για τον αντίκτυπο του Brexit στην Ευρωζώνη
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης κατά 0,3% έως 0,5% σωρευτικά τα επόμενα τρία χρόνια, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της Ε.Ε.
Πριν το βρετανικό δημοψήφισμα η ΕΚΤ έκανε λόγο για ανάπτυξη 1,6% της Ευρωζώνης το 2016 και 1,7% το 2017 και 2018.
Η ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί από την αναμενόμενη επιβράδυνση της Μεγάλης Βρετανίας και την υποχώρηση του εμπορίου με τη χώρα η οποία αποτελεί βασικό εμπορικό εταίρο της Ευρωζώνης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι πολίτες εκτός της Ευρώπης να αρχίσουν να θεωρούν την ΕΕ ως μη κυβερνήσιμη μετά το Brexit, όπως επισήμανε ο αξιωματούχος.
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τις κυβερνήσεις να απαντήσουν σε αυτούς τους φόβους με κοινές προσπάθειες και να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες του τραπεζικού τομέα.


20 σχόλια:

  1. Η χωματερη που εχουν πεταξει τα ψοφια ζωα ειναι δυτικα της Αντικυρας
    Ειναι ο ιδιος χωρος που εχουν γραφτη διαφορα στο παρελθον αλλα οι υπευθυνοι αδιαφορουν προκλητικα
    Το μονο που τους ενδιεφερε ηταν να κανουν δωρο τις παραλιες σε ιδιοτες και το πετυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΓΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΑΓΟΥΛΗΣ
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙ ΚΟΤΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΩΣΑΣ ΠΟΥ ΚΛΩΣΑΕΙ ΑΥΓΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μολις ασχοληθεικε ο Καπλανης με τα προβληματα της Αντικυρας πλακωσαν οι τεχνικες υπηρεσιες του Δημου και δινουν λυσεις
    Καταλαβες Λιλικα η δεν καταλαβες ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ΖΗΣΗ δεν λες σε καποιον δημοτικο συμβουλο της Αραχωβας να ασχοληθει με τα προβληματα του Διστομου μπας και δοθουν εστω λιγες λυσεις απο τον Παπαδροσο οπως εγινε στην Αντικυρα
    Και αν δεν σε ακουσουν οι Αραχωβιτες
    (εχεις τετοιο προβλημα) πες στον κολητο του παραλιακου του Νικολακη που εκαναν μαζι την δουλεια και αδειασαν την Λιλικα που κοιματε ορθια και πληρωνει ξενοδοχειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε γιαννελο οταν ξαναδοσετε στον καπλανη φακελο να βαλει θεματα δοστετα κανα δυο μερες πιο μπροστα να τα διαβασει λιγο
    Δες το βιντεο να δεις τι πλακα εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Βρετανία θα επιβιώσει, η ΕΕ όχι...
    Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλεονεκτήματα που δεν διαθέτουν οι υπόλοιποιΕυρωπαίοι: είναι ένα νησί, η γλώσσα του ομιλείται σε όλον τον κόσμο και έχει πυρηνικά όπλα
    Στη Βρετανία και σε όλη τη Δύση είμαστε μάρτυρες της έκλειψης του πολιτικού κατεστημένου. Πολιτικοί όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι στην Πολωνία, η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία ήταν κάποτε αδύνατον να εκλεγούν, αλλά σήμερα μη εκλέξιμη έχει γίνει η επικρατούσα τάση, το πολιτικό σύστημα.
    Στην Αυστρία παραλίγο να εκλεγεί πρόεδρος ένας ακροδεξιός.
    Θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερες εκλογικές επιτυχίες για λαϊκιστές πολιτικούς και περισσότερα σχέδια όπως το πρόσφατο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit.
    Η οικονομία έχει παγκοσμιοποιηθεί, αλλά η πολιτική παραμένει μια εθνική διαδικασία.
    Αυτή η αποσύνδεση έχει δημιουργήσει την αίσθηση, μεταξύ των απλών πολιτών, ότι η δημοκρατία - η θέληση του λαού - έχει υπονομευθεί.
    Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η επιρροή γίνεται μοναδικός τομέας των λαϊκιστών γιατί μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν την αλλαγή - και μόνο μέσω της καταστροφής.
    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι λαϊκιστές φαίνονται αξιόπιστοι, ακόμη και όταν ψεύδονται.
    Το Brexit θα πρέπει να θεωρηθεί ως τιμωρία για γεγονότα όπως οι ευρωεκλογές του 2014, όταν ήταν εμφανές, προτού καν ψηφίσει κανείς, ποιος θα γίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ, ποιος θα ηγηθεί του κοινοβουλίου της ΕΕ και ποιο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι το μεγαλύτερο.
    Αυτή η αίσθηση του στημένου παιχνιδιού αποξενώνει τους πολίτες και τους οδηγεί να διεκδικήσουν εκ νέου τη δημοκρατική αξιοπρέπειά τους με ψήφο διαμαρτυρίας για ανθρώπους όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ή ο Ντόναλντ Τραμπ.
    Φυσικά, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. Παρομοίως, κανείς, ούτε καν τα γραφεία στοιχημάτων, δεν πίστευαν ότι το Brexit ήταν μια πραγματική πιθανότητα.
    Μπορεί να γίνει μια δεύτερη Ελβετία
    Πώς θα επιβιώσει λοιπόν η ΕΕ από την απώλεια ενός μεγάλου κράτους-μέλους σε μια εποχή όταν ήδη πρέπει να ασχοληθεί με την άνοδο των λαϊκιστών, την οικονομική δυσπραγία, μια προσφυγική κρίση και την τρομοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. >>Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κάνει χωρίς την ΕΕ. Αλλά η ΕΕ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αντίθεση με την ΕΕ, η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα νησί, η γλώσσα του ομιλείται σε όλο τον κόσμο και έχει πυρηνικά όπλα.
    Οι ηπειρωτικοί σύμμαχοί της δεν έχουν τέτοια πλεονεκτήματα (μόνον η Γαλλία είναι μια πυρηνική δύναμη).
    Δεν υπάρχει τίποτε που να εμποδίζει τη Βρετανία να γίνει μια δεύτερη Ελβετία.
    Ως τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως αντίβαρο προς τη Γερμανία. Τώρα, όμως, η Γερμανία έχει απομείνει μόνη για να αναλάβει την ηγεσία της Ευρώπης, είτε το θέλει είτε όχι. Το πρόβλημα είναι ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν θα ανεχθούν τη γερμανική ηγεσία.
    Στο άμεσο μέλλον η ΕΕ θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό δίλημμα.
    Αν επιτρέψει στη Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από τις κοινές δομές μόνο σε περιορισμένο βαθμό, αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι οι ευρωσκεπτικιστές μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
    Αλλά αν οι ηγέτες της ΕΕ επιβάλουν υψηλό κόστος για το Ηνωμένο Βασίλειο - συγκεκριμένα, περιορίζοντας την πρόσβασή του στην ενιαία αγορά - η Ευρώπη θα έχει καταφέρει ένα αυτοκαταστροφικό πλήγμα.
    Λείπει η πολιτική βούληση για ενοποίηση
    Η τραγωδία της σημερινής κατάστασης είναι ότι η ΕΕ θα μπορούσε ακόμη να σωθεί και να συνέλθει. Θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκλήθηκαν από το Brexit μετατρέποντας την τρέχουσα κρίση σε μια ευκαιρία για πραγματική ενοποίηση - κάτι που ως τώρα είχε αποκλειστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Μια τέτοια άσκηση στην ανανέωση θα απαιτήσει να δοθεί πραγματική εξουσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να δημιουργηθούν κοινή δημοσιονομική πολιτική, άμυνα και ενεργειακές πολιτικές, και ταυτόχρονα να επιδιωχθεί μεγαλύτερος εκδημοκρατισμός.
    Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Ευρώπη θα μπορούσε τελικά να αναδειχθεί ως ισχυρός παράγοντας στις διεθνείς υποθέσεις.
    Θα μπορούσε να είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με τα αγγλικά, ειρωνικά, ως διοικητική γλώσσα.
    Αλλά, δυστυχώς, η πολιτική βούληση για την επίτευξη μιας τέτοιας έκβασης είναι απίθανο να εμφανιστεί, ώσπου οι συνθήκες στην Ευρώπη να γίνουν πολύ χειρότερες από ό,τι είναι τώρα.
    Slawomir Sierakowski

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 29 Ιουνίου 2016 - 2:15 π.μ. και απο τα αυγα της καρακάξας.... ΒΓΗΚΕς εσυ ο μακακας με περικεφαλαία! ΧΑΧΑ! ΚΑΛΟ Ε; Χαχαχα καλο ε; ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ BEST OF 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο λαγος.....λαγουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με πόσο θράσος πιθήκια τύπου Παναγιωτάκη και νικολακη ακόμα εμφανίζονται στο ΔΣ και δεν συκώνονται οι υπόλοιποι σύμβουλοι να φύγουν; Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι δυο τύποι, ώστε να τους ξεκουμπίσουν οι υπόλοιποι; Λαμογιές, ψευτιές, καταπατήσεις, φοροδιαφυγή, παράνομα χωρίς άδεια μαγαζιά, και οτι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανεις.......όλα τά´χει ο μπαξές......και τ αγκωναρια ειναι ακόμα στη θέση τους!!! κατακαημένε ΔΑΑ τι σού μελε να πάθεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.maslindo.com/keith-jellum/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «ο μιχος με το τσιρακι του τον μπακουρο έχουν μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζονται ακόμα και μέσα στα σκατά»…
    Τι σκατόφατσες είναι αυτές ρε φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καστριτης...εξαφανισμενος
    Ζησης...ετσι κι ετσι
    Βαλαουρας....βρεστε ακρη και πεστε μου
    Μπελλος... εχετε για βρυσουλες
    Ο Λαγος....Λαγουλης
    Καπλανης...ανατελον αστερας
    Λιλικα...περινετε και θα δειτε
    Γιαννελος...τα συμπερασματα δικα σας
    Και σαν να μην φτανουν ολα αυτα παρων παντα ο ΑΚΥΡΟΣ ο Χαρης για να μην του ξεφυγη ο Δημαρχος και ο πεταω στα συνεφα ..αυτος ο εγω και κανενας αλλος ο....Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι όλοι μαζί έχουν μια φαγούρα...με τις παπάριες τις δικές σου 12.21
    Ευχερεις...πληρώνουν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαγουλη πες αλεύρι Ο καλόγερος σε γυρεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαγουλη ποτέ θα μας φτιάξεις το γήπεδο στην Αράχωβα πανα που σου χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον ανύπαρκτο δήμαρχο ουδέν σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το μικρούλι παιζει με το τσουτσουνάκι του.....μπραβο μικρουλι, αφου δεν εχεις με τι να ασχοληθείς παιξε με το το τσουτσουνάκι σου....αλλα μην ξεχνας οτι το πολυ το τακα τακα... θα σε κανει πιο μακάκα απο οτι εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο γαμπρος θα το φτιαξει,αυτός ψηφισε να πανε τα χρηματα στη αραχωβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή