Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Διαγραφή του χρέους τώρα! του Λεωνίδα Βατικιώτη

Λύση στον γόρδιο δεσμό που δημιουργούν οι Ευρωπαίοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφά τους, όπως περίτρανα φάνηκε με την στάση τους στο Γιούρογκρουπ την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, επιχειρεί να δώσει η Πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε με στόχο την Διαγραφή του Χρέους Τώρα, όπως άλλωστε ονομάστηκε. Η πρωτοβουλία που επωαζόταν καιρό τώρα μεταξύ οικονομολόγων, νομικών, πανεπιστημιακών και κοινωνικών αγωνιστών συγκέντρωσε από την πρώτη μέρα που έκανε την δημόσια εμφάνισή της την αποδοχή και στήριξη σημαντικών διανοουμένων και αγωνιστών, που τα τελευταία πέντε χρόνια από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έχουν πρωτοστατήσει στην μάχη κατά των Μνημονίων.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε: Τους πρώην πρυτάνεις: Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και Θεοδόση Πελεγρίνη. Τους πανεπιστημιακούς: Π. Ρηγοπούλου, Γ. Ανδρεάδη, Μ. Νικολακάκη, Σπ. Μαρκέτο, Μ. Ζέρβα, Γ. Μανιάτη, Σοφία και Μαρία Αντωνοπούλου, Σπ. Σακελαρόπουλο. Τους καλλιτέχνες: Σπ. Γραμμένο, Κ. Γέρου, Κ. Ρηγόπουλο. Κ. Κατζουράκη. Τους δημοσιογράφους: Ν. Ιγγλέση, Ά....
Χατζηστεφάνου, Πιτσιρίκο. Τους οικονομολόγους: Χρ. Τασιάκο, Β. Γάτσιο, Κ. Κουτσομπίνα. Τους νομικούς Δ. Σαραφιανό, Στ. Τσίπρα. Τους συνδικαλιστές: Θ. Μπαλασόπουλο (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Π. Παπανικολάου (ΕΙΝΑΠ), Π. Αντωνόπουλο (ΑΔΕΔΥ), Σπανού Δ. και πολλούς άλλους. Επίσης, σημαντικές ήταν κι οι υπογραφές καθηγητών από το εξωτερικό από Ισλανδία και Μεξικό μέχρι Αγγλία και Ιταλία που υπέγραψαν την διακήρυξη. Τη σημαντικότερη ωστόσο ώθηση την έχουν δώσει οι πολλές εκατοντάδες υπογραφές απλών ανθρώπων που με αυτό τον τρόπο στηρίζουν το αίτημα διαγραφής του χρέους.

Όρος για την ανατροπή της λιτότητας

Στο κείμενο των υπογραφών (που βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση:
https://cancelgreekdebtnow.wordpress.com/ ενώ ήδη έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα τούρκικα) κατ’ αρχάς τονίζεται η κοινωνική ανάγκη της διαγραφής του χρέους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της λιτότητας. Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (στο πλαίσιο του οποίου για το τρέχον έτος προβλέπεται η καταβολή 5,88 δισ. ευρώ για τόκους και η λήξη χρέους ύψους 16 δισ. ευρώ) σημαίνει ότι: η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που φθάνει  ακόμη και το 82%, θα συνεχίσει να μην παίρνει επίδομα ανεργίας, οι απαραίτητες προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πολιτισμού θα αποτελούν μακρινό όνειρο, η αναγκαία υλοποίηση ενός γενναίου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον».

Στο ιδρυτικό κείμενο της κίνησης Διαγραφή του Χρέους Τώρα αναφέρεται στη συνέχεια ο τρόπος που πρέπει να γίνει η διαγραφή του χρέους: «Η διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους ή θα είναι μονομερής, στη βάση των δικαιωμάτων που διατηρεί κάθε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος ή θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Η εμπειρία από το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του 2012 (PSI+) ύψους 106 δισ. ευρώ (σύμφωνα με την ΤτΕ) καταδεικνύει ότι αυστηρή προϋπόθεση για να σημάνει ουσιαστική ελάφρυνση μια διαγραφή χρέους είναι να έχει σχεδιαστεί σε βάρος των πιστωτών, και να υλοποιηθεί παρά και ενάντια στη θέλησή τους. Το ίδιο συμπέρασμα υπογραμμίζει κι η πρόσφατη εμπειρία άλλων χωρών (Αργεντινή, Ισημερινός, Ρωσία, Ισλανδία) που παρά τις διαφορές τους διέγραψαν μονομερώς μέρος έστω των χρεών τους».

Εκτενής αναφορά στο κείμενο γίνεται στη συνέχεια και στα μέσα που παρέχει το διεθνές δίκαιο ώστε η διαγραφή του χρέους να θωρακισθεί και να μην αμφισβητηθεί: «Η αναγκαία διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί να αιτιολογηθεί, να θωρακισθεί από διεθνείς προσφυγές και να στηριχτεί στη βάση: Πρώτο, της επίκλησης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της συντελεσθείσας ανθρωπιστικής καταστροφής από το 2010 ως το 2014, λόγω της ανόδου της ανεργίας (27%), της πτώσης μισθών και συντάξεων (40% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010-2014), της μαζικής μετανάστευσης (άνω των 100.000 νέων), των μαζικών αυτοκτονιών (τουλάχιστον 5.000 από το 2011 λόγω οικονομικών προβλημάτων), κ.λπ. Δεύτερο, του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους από ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή ελεγχόμενη από την κοινωνία και τους φορείς της, δεδομένου ότι ειδικά το τμήμα του ελλ. χρέους που οφείλεται στην Τρόικα είναι καταφανώς απεχθές: Το 92% των δόσεων (232 δισ. σε 252 δισ. ευρώ) επιστράφηκαν ξανά στους δανειστές ή δόθηκαν στις τράπεζες, οι δανειστές ήξεραν ότι τα χρήματα των δανείων δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του ελληνικού λαού, ενώ  οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν τις δύο δανειακές συμβάσεις δεν είχαν καμιά νομιμοποίηση να αναλάβουν τέτοιο χρέος στο όνομα του ελληνικού λαού. Τρίτο, λόγω των ευθυνών που έχουν οι ίδιοι οι δανειστές για την εκτίναξη του χρέους το οποίο από 299 δισ. ευρώ (115% του ΑΕΠ) τον Σεπτέμβριο του 2009 εκτινάχθηκε στα 324 δισ. (180% του ΑΕΠ). Τέταρτο, ως μια μορφή συμψηφισμού με τα χρέη της Γερμανίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (αποζημιώσεις, επανορθώσεις, αναγκαστικό δάνειο, κλπ) που, σύμφωνα με αξιόπιστες διεθνείς εκτιμήσεις, ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ. Πέμπτο, της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (9/2014), κατόπιν πρότασης της Αργεντινής, που αποδοκιμάζει το σημερινό απορρυθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ομολόγων και ζητά την προστασία των κυρίαρχων κρατών από τα «αρπακτικά κεφάλαια» («vulture funds»)».

Μόνο οι ελίτ θα ζημιωθούν

Στο κείμενο της πρωτοβουλίας Διαγραφή του Χρέους Τώρα ξεκαθαρίζεται ότι «η αναγκαία διαγραφή του χρέους δεν στρέφεται κατά των ευρωπαϊκών λαών, όπως λέγεται συχνά σε μια προσπάθεια να παραιτηθούμε από το αίτημα της διαγραφής. Τα δάνεια προς την Ελλάδα (όπως επίσης και τις άλλες χώρες που δανειοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του μηχανισμού, πχ Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία) δεν «έσωσαν» τον ελληνικό λαό, αλλά τις τράπεζες και τις οικονομικές ελίτ, που πραγματικά διασώθηκαν. Οι λαοί της Ευρώπης αποτέλεσαν την ανθρώπινη ασπίδα που χρησιμοποίησαν ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις για να αποκρύψουν την διάσωση των τραπεζών, που μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας στοίχισε 211 δισ. ευρώ. Οι λαοί της Ευρώπης, άλλωστε, ποτέ δεν ρωτήθηκαν αν θέλουν να συμμετάσχουν στην διάσωση των τραπεζών»!

Η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης, τέλος, δεν προσπερνάει καθόλου και το ερώτημα που τίθεται σχεδόν πάντα όποτε ανοίγει η συζήτηση για την διαγραφή του χρέους, τις συνέπειες σε σχέση με την συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ: «Η αμφισβήτηση των συμφερόντων των «θεσμικών» πιστωτών (ΕΕ και ΔΝΤ) που με την διαγραφή του χρέους θα κληθούν να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν, προϋποθέτει απειθαρχία και οδηγεί σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ. Ακόμη κι έτσι: Το μακροχρόνιο οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μονομερή διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είναι μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο κόστος εξόδου. Ο χαμένος του Grexit δεν είναι η Ελλάδα, όπως επαναλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής τρομοκρατίας, αλλά η Γερμανία και το ευρώ. Η δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης βιομηχανικής πολιτικής με μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, χωρίς τις δεσμεύσεις των οδηγιών της ΕΕ, θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας και την δραστική μείωση της ανεργίας, μαζί με μέτρα όπως η μείωση των ωρών εργασίας κι η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Η ακύρωση των δεσμεύσεων της ΕΕ για αιώνια λιτότητα, μέσω των προβλέψεων της οικονομικής διακυβέρνησης και του δημοσιονομικού συμφώνου για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θα επιτρέψει την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου. Η ανατροπή του περιορισμένης κυριαρχίας στο διηνεκές που επιβάλλουν Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Δ’ Ράιχ, μεταξύ άλλων και με τον κανονισμό 472/2013 αρ. 14 που προβλέπει ευρω-επιτήρηση μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων, θα επιτρέψει στον λαό να επανακτήσει τα κυριαρχικά και ανθρώπινα δικαιώματα του».

από τα «Επίκαιρα»

45 σχόλια:

  1. Κυριοι εσείς της πλειοψηφίας εσείς που όλο έρχεστε αλλά δεν έχετε φτάσει ακόμη. Οταν με το καλο έλθετε στην Αντικυρα παρτε μαζι σας και εκεινον τον Δημαρχο γιατι έχομε να τον δούμε απο τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τον δεις στις αλλες εκλογες μην ανησυχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στειριωτες ηρθε η χορωδια Σπετσών και ο δήμαρχος τους και ο δήμαρχος μας πουθενα. Για να δείτε τι ψηφίσατε. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συμβαίνει με την κα Παπανοπούλου? αληθεύει ότι είναι έμμισθη του θείου της εργολάβου με απ´ευθείας αναθέσεις μήνα-μήνα αποκομιδής των σκουπιδιών του δήμου? τι έχει να πει ο κατά τα άλλα λαλίστατος Χάρης? πού είναι η διαφάνεια κύριε, για την οποία τόση φασαρία έκανες κατά τις μέρες του Πατσαντάρα οέο???

      Διαγραφή
    2. Εξω απ' τον χορό....

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός δήμαρχος ρε παιδιά αυτός είναι για την καταβόθρα, ρωτήστε τους Αραχωβίτες να σας πούνε για να μάθετε, όλο εφέ και τουπέ είναι σαν παγώνι. Είναι ένα πενήντα και νομίζει ότι είναι δίμετρος. Χώρια που είναι και αγράμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o δήμαρχος δεν είναι για τις παρελάσεις και τα πανηγύρια.είναι για να διοικεί σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σας πειράζει η Κα Παπανοπούλου Μαρία, και βέρα δημότης είναι και δραστήρια είναι και καλή γειτόνισσα και ανιδιοτελής πιστεύω. Ας αφήσουμε να δόυμε νέους ανθρώπους με όρεξη και ας τους δώσουμε χρόνο!!
    Στάθης Μαργαρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Μαργαριτη επικροτώ τα οσα γράφεις για την κυρια Παπανοπουλου αλλα αυτη δεν ειταν οταν της ειχε ζητηθεί να βοηθηση σε καποιες εκδηλώσεις λιγο καιρο πριν της εκλογες αρνήθηκε λεγοντας οτι εχει δόση ΛΟΓΟ και ΟΡΚΟ να μην ασχοληθεί ξανα με τα κοινά: Μάλλον θα εννοούσε φαίνεται οτι δεν ξανα ασχολειτε χωρίς συμφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλι πρόβλημα με τον αγωγό νερού στην Αντικυρα Ποταμι το χαμενο νερο στον δρομο.Η Αρχοντισα[Αντιδημαρχος] της Αντικυρας ειχε παρει το Βοηθεια στο Σπιτι και έκοβε βόλτες κατα Διστομο μερια. Ο Νικολακης ποιος ξέρει που έκανε κάποια εξειπηρετηση σε κανα ψηφοφορο.Μονο ο Προεδρος [Ταμπιτσικας] ηταν παρον κάνοντας πέραν των καθηκόντων του τον εργάτη τον τροχονόμο κλπ. Κατα τα αλλα ξαναγράψτε μας οτι η Αντικυρα αλλαζη που ξέρεις ίσως το πιστέψετε και εσείς στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι και ¨θηρεωδίες¨ κε δήμαρχε! Επειγόντως φροντιστήριο για την ελληνική γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να της δώσουμε χρόνο για ποιό πράγμα Στάθη? για να μας προσφέρει τις γνώσεις της ή την εμπειρία της? Έλεος! Ας μας απαντήσει η κυρία για τον θείο της εργολάβο και τις απευθείας αναθέσεις που παίρνει από το δήμο....είναι και το μόνο χρήςιμο πράγμα που ενδεχομένως μπορεί να κάνει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κυρία Παπανοπούλου μπορεί να είναι συγγενής με τον κύριο Παπανόπουλο αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση και ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανάμιξη που να αφορά την εργολαβία αποκομιδής των απορριμμάτων που έχει ανατεθεί στον κύριο Παπανόπουλο....
    Όσο για την διαφάνεια που ρωτάει κάποιος ανώνυμος η απάντηση είναι πολύ απλή και μπορεί να την πάρει από τις επίσημες αναρτήσεις και τις αποφάσεις που υπάρχουν στο Διαύγεια και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου ή δημότη να ρωτήσει για τις συγκεκριμένες αναθέσεις καθώς και για τον τρόπο που έγιναν μήνα μήνα....
    Ας μην βάζουμε λοιπόν λάσπη στον ανεμιστήρα και την σκορπάμε προς όλους χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιόν και πόσο θα λερώσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περίμενε κανεις να βγεις να πεις οτι εχει σχεσει Χάρη. Πες μας ποιος δεν πηρε απο την πίτα το κοματι του καλύτερα.

      Διαγραφή
  13. 11300 για ενα μηνα τα σκουπίδια μονο στην αραχωβα στην ουσία και στο λιβαδι και με 3 ατομα πρωσοπικο και πληρωμένα πετρέλαια κλπ κλπ;;; Δλδ τα χρωστούμενα τα δικά σας θα τα πληρώσουν δυο φορες οι δημότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δημαρχάκος της αράχωβας θα διαπραγματευτεί για τις αποζημιώσεις του Διστόμου. Θα ορθώσει το πνευματικό του ανάστημα και τις γνώσεις του και όπου κωλώνει θα έχει για βοηθό τον πρόεδρο που ξέρει από τέτοια λόγω κόκα κόλας. Ρε που μπλέξαμε και πόση ντροπή είναι αυτή που μας βρήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλμπάνη άστα αυτά που ξέρεις περί διαύγειας. Οι αναθέσεις γίνονται για να καλύψετε αυτά που χρωστάτε στο Δήμο. ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Είσαστε η πιο διεφθαρμένη δημοτική αρχή που έχει περάσει και κυβερνάτε μόνο 200 μέρες , φαντάσου τι θα γίνει όταν ησυχάσουν τα πράματα και βαρεθούν να γράφουν κάποιοι στα μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χάρη σαν "παλιός" εργολάβος που "ησουν" για πες μας ποσο μεσα μπαινει ο "σημερινός" εργολάβος με τα 11300€ το μηνα; Στην ουσία σας νοικιάζει ατομα. Ποσο ειναι ο μισθος ενός εργάτη; χ1,5 το ΙΚΑ. Μεγαλοεπιχειρηματίες ειστε εσείς τα ξέρετε αυτα. Έχετε περιθώριο στο ποσο της απ'ευθειας ανάθεσης αλλο τοσο. Γιατί δεν το βάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε Αλμπανη περαν των καθηκοντων σας περι οικονομικων περι εργων διαπραγματευτη ολων των υποθέσεων του Δημου μας αναλάβατε τωρα και εκπρόσωπός τυπου εκτος του Δημου των εταιρειών αλλα και ολων των 'αδυνατων΄' συνεργατών σας;Γιατι δεν μας λετε ποσο ΝΟΜΙΜΟΣ είστε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και για καποιο ενταλμα που ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΠΡΆΞΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ;Αυτο που δεν μπορώ όμως να καταλάβω ειναι γιατι σε καλυπτη ο συμβουλος της μειοψηφίας[Σ....κ...ς] που του έχει γινη η καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου προσπαθώ να καταλάβω την οργή σου....
      Επίσης προσπαθώ να καταλάβω και την εμπάθεια που έχεις με κάποια εκλεγμένα ή όχι πρόσωπα από το ψηφοδέλτιο της νέας δημοτικής αρχής που υπήρξες και εσύ σαν υποψήφιος μέσα σε αυτό....
      Επειδή όμως συνεχίζεις να σκορπάς λάσπη προς κάθε κατεύθυνση και συνεχίζεις να κατηγορείς οποιονδήποτε και οτιδήποτε θεωρείς εμπόδιο στους ιδιοτελείς σου σκοπούς, θα ήθελα να σου γνωρίσω τα παρακάτω γιατί μάλλον δεν σου τα μεταφέρουν και πολύ καλά....
      1) Η υποχρέωσή μου σαν δημοτικός σύμβουλος είναι να προσπαθώ συνέχεια να γνωρίσω και να καταλάβω οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο Δήμο Δ.Α.Α. ώστε να μπορώ να έχω άποψη και όταν θα χρειαστεί να πάρω απόφαση να ξέρω τι απόφαση θα πάρω....
      2) Έχω υποχρέωση, όταν γνωρίζω ένα αντικείμενο, να προσφέρω την βοήθειά μου όταν μου ζητηθεί, είτε είναι μέσα στα καθήκοντά μου είτε όχι...
      3) Έχω υποχρέωση όταν γνωρίζω ένα γεγονός να καταθέσω την πραγματικότητα και να μην αφήνω τον κάθε μασκοφόρο συκοφάντη να κατηγορεί επώνυμα πρόσωπα, είτε αυτά είναι για την άποψή του <> είτε είναι <>....
      4) Μάθε επιτέλους, ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να ελέγχουν, να ενημερώνονται και να έχουν άποψη για τις εταιρείες του Δήμου, είτε αυτό αρέσει είτε αυτό δεν αρέσει, σε σένα και στους γύρω από σένα μοσχοδημοαναθρεμένους φίλους σου....

      Όσο για τον συγκεκριμένο σύμβουλο της μειοψηφίας που τον αναφέρεις με το ιντερνετικό του παρατσούκλι μέσα στην παρένθεση, μου έχει αναφέρει το μεγάλο ενδιαφέρον σου για το πρόσωπό μου και προφανώς δεν έχει κάνει την καταγγελία γιατί μάλλον γνωρίζει κάτι παραπάνω από σένα για την νομιμότητά μου στο δημοτικό συμβούλιο και αν σε υπολόγιζε θα σε είχε ενημερώσει....
      Δεν χρειάζεται βέβαια να σου πω ότι αυτός ο σύμβουλος της μειοψηφίας δεν είναι καθόλου αφελής, δεν μου χρωστάει τίποτα απολύτως και έχει και την γνώση και την εμπειρία να κάνει την δουλειά του σωστά....
      Αν όμως εσύ θεωρείς ότι έχεις δίκιο και ότι αυτός ο σύμβουλος με καλύπτει, σε προκαλώ να κάνεις εσύ την καταγγελία και να μας δείξεις ότι αυτά που φοράς έχουν περιεχόμενο και να μην λουφάζεις πίσω από άλλους σαν δαρμένο σκυλί, εκτός αν περιμένεις να σου πετάξουν κανένα κόκκαλο όπως άλλωστε ήταν και αυτό που ήθελες από την αρχή....

      Διαγραφή
  18. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 10:50 ΤΙ ΘΕΣ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΜΠΑΝΗΣ=ΒΟΥΛΤΕΨΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριε Αλμπανη εγω απορω πως ο ινστρουχτορας και δοκτωρ του μαρκετινγκ αξιοτιμος προεδρος και γειτονακι σας δεν σας εχει πει οτι ενας αποφοιτος του τει ιχθυοκαλλιεργειας η καπως ετσι οπως εσεις δεν μπορει να συμπεριφερεσται ως παντογνωστης σε ολα.κουλαρε λιγο.μεχρι προχθες στις δημοτικες ετρεχες μονος σου και εβγαινε δευτερος.δεν κανει το καπελλο τον ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. XAΡΗ στα οικονομικα να αφηνεις τον προεδρο να μιλαει που τα χει σπουδασει και δεν χρωσταει ουτε ειναι στη διαπλοκη.εσυ θα μιλας στην πολιτικη εκει που το γειτονακι σου τα χη κανη μουσκεμα γιατι ακουγε το θειο του το ψηλο και τον μπερδεκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα τρελλαθούμε ανυπερθέτως. ο χαραλάμπης πολυπράγμων σε όλα με απολυτήριο τριταξίου . Πρόεδρε τράβα κανένα αυτί γιατί τους είπες να χέσουν κι αυτοί .ξεκολώθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε Αλμπάνη έγραψες 350-400 λέξεις χωρίς να λες απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, αυτός που σε παρομοιάζει με τη Βούλτεψη μάλλον έχει δίκιο. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά πιο κάτω 3:49 και 4:00 σε κράζει ακόμα και ο περιβόητος πρόεδρος με τον οποίο συγκατοικείτε. Άσε λοιπόν τις πολλές κουβέντες και απάντα , πληρώθηκες ένταλμα που δεν έπρεπε για να καλύψεις παλιές απαιτήσεις από το Δήμο; Υπάρχει ηθικό και νομικό θέμα με την εκλογή σου; Το ξέρεις αυτό πολύ καλά αλλά ξέρεις επίσης ότι για να γίνει καταγγελία για σένα το δήμαρχο και άλλους πέντε-έξι από το συμβούλιο χρειάζονται ένα κάρο λεφτά. Μη μιλάτε λοιπόν προσπάθησε τουλάχιστον εσύ να κάνετε κάποια πράγματα που είναι αναγκαία. Το πρόβλημά σας είναι μέσα στο Δήμο και το όνομά του είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Διάβασε προσεκτικά όλα τα σχόλια για να το καταλάβει , αν και νομίζω ότι το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσω έτσι ακριβώς όπως με ρωτάς και ελπίζω να μείνουν μερικοί μόνο σε αυτά που γράφω...
      1) ΔΕΝ έχω πληρωθεί ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΤΑΛΜΑ για να καλύψω παλιές απαιτήσεις μου από τον Δήμο....
      2) Για να καλύψω τις παλιές μου απαιτήσεις που μου οφείλονται έχω προσφύγει στα δικαστήρια κάνοντας αγωγή στο Δήμο γιατί είναι η μόνη νόμιμη οδός....
      3) ΔΕΝ χρωστάω στο Δήμο ούτε μισό ευρώ από οποιαδήποτε επαγγελματική μου δραστηριότητα...

      Όλα τα παραπάνω για να τα διασταυρώσει κάποιος δεν χρειάζεται να δώσει ούτε μισό ευρώ σε κανένα, αρκεί να κάνει μία αίτηση στο Δήμο ή να πιστέψει αυτά που του λέω...
      'Όλα τα υπόλοιπα είναι στην φαντασία κάποιων ανθρώπων και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με μένα....

      Διαγραφή
  23. διαβάζοντας όλα τα σχόλια σας πιστεύει κανείς ότι γιά όλα τα δεινά της αντίκυρας φταίει ο δήμαρχος ο πρόεδρος κι ο αντιδημαρχος αράχωβας.ξεχάσατε ποιοί και πώς διοικούσαν τόσα χρόνια, πόσους μισθούς έπαιρναν,ποιών συγκεκριμένων εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα,πως φτάσαμε στις κατασχέσεις,πως δόθηκε για 10 χρόνια το σχολειό στην αλοτροπία και βάλε και βάλε.....στο σωματείο τους φτύσανε και τους πετάξανε έξω.στο δήμο χάσανε απο την αναγγένηση κολοπετινίτσας κι εσείς εδώ τους έχετε θεούς ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χάρη είσαι αντιδήμαρχος οικονομικών και προϊστάμενος έργων και έχεις κάνει αγωγή στο Δήμο? δηλαδή ποιός θα είναι απέναντι για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου, όταν εκδικαστεί η υπόθεση? Πόσα θες να μας τρελάνεις, γιατί αν υπήρχε ρεκόρ δεοντολογίας σίγουρα θα το είχες καταρρίψει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδή το θράσος σου είναι απύθμενο Χαρούλη, παραιτήσου όσο είναι καιρός.....γιατί έρχεται βαρομετρικό χαμηλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μάλλον παίρνεις ληγμένα και είσαι κολλημένος κύριε απόστρατε (κτ)....όσο για την κολοπετινίτσα, ωραίο χωριό δεν νομίζεις? Σίγουρα ωραιότερη απ το Παρόρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαρούλη πες αλεύρι.....το σχολείο σε γυρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 4:01 Διαβαζωντας κι εγω τα σχολια δεν ειδα να γινετε σχεδον καμια αναφορα στην Αντικυρα και απορω πραγματικα με τα νευρα σου.Σε συμβουλεύω ωμος να κρατας λιγο την ψυχρεμια σου γιατι το εργο το εχομαι ξαναδεί με εσας.Βριζατε το ΠΑΣΟΚ αλλα γλειφατε τον Αποστολιδη να πάρετε μεγαλύτερους μισθους βρίζατε τον Πατσανταρα γιατι δεν σας έδωσε μισθους γλειφετε τον Προεδρο και τον Χαρι γιατι σας έδωσαν μισθους αλλα τους αποκαλείτε και ΄΄κολοπετινιτσα΄απο την άλλη.Να εισε σιγουρη οτι αν χρειαστεί θα γράψω και αλλα .Βλέπεις ο Δημος μας εινε μικρός και μαθαίνονται τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΥΡΙΕ ΑΛΜΠΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΔΟΣΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΕΔΡΕ με το σχολιο σου στις 4:01 προσπαθεις να πετάξεις την μπαλα στην Αντικυρα κατα την προσφιλή σου συνηθια .Συνδημότες και κυριος εσεις οι Αντικυραιοι μην τσιμπάτε .Το γηπεδο ειναι η Αραχωβα οι παικτες για τα θεματα του κυριου Αλμπανη ειναι στην Αραχωβα η μπαλα θα παραμηνη στην Αραχωβα τα πραγματα πρέπει να καθαρίσουν γιατι το θράσος τους δεν εχει ορια.ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΑ Ο ΧΑΡΙΣ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ [ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΕΒΑΙΑ] ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΑΡΈΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο 6.20 .ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Η ΛΙΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ Ο ΑΛΜΠΑΝΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ .Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΣ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΓΝΟΙ ΚΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ.ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ πόσες κωλοτουμπες εκανες μέχρι να παρεις μισθό; Μαρεσεις ομως γιατί γραφεις και το ονομα σου παραπανω.

      Διαγραφή
  33. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 1:02 Επιβεβαιωνης οτι είσαι η άσχετος-η η οτι εισαιη γνωστή-ος γκεμπελίσκος Και επειδή ολα τα αλλα εχουν απαντηθεί και με ελέγχους απο ορκωτούς παρακαλω για πες μας επτα[7] μηνες τώρα ακομα ο συνδικαλας φταίει για το κλειστο;ΚΥΡΙΟΙ και ΚΥΡΙΕΣ πρεπει επιτελους να καταλαβετε οτι δεν εσείς ειστε πλειοψηφία και μαλιστα οι μισοί απο εσας ήταν και πριν με τον Πατσανταρα.Τέτοια ανευθυνότητα επιτέλους ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αμα γραφετε απο τορα τοσα σχολια πως θα περασουμε λεβεντες 5 χρονια.θα ξεκολοθειτε να γραφετε,.δημαρχε μη μασας.επεσε πεινα στη παραλια και κλαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν μας πείτε οτι φταινε Δημοτικες Αρχες ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ΄΄ΑΝ ΕΊΝΑΙ και για το κλειστό τότε χαιρετίσματα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε των 1:02 Μην ειρωνεύεσαι τον 6:20 γιατι κατι παραπάνω από εσένα γνωρίζει απο οτι φαίνεται. Δεν βλέπεις που δεν μιλουν τοσο καιρο ;Μην είσαι κορόιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1:02 Γνωστή η προεδρική τακτική . Μπλέκεις ένα σορό κόσμο για να χαθείς μέσα στους πολλούς . Άσε την αλλοτροπία και τη Λιλίκα ήσυχους, άσε τον Αλμπάνη στις …. τύψεις του, για την κατάσχεση των χρεών της επιχείρησης ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος και ο Ντοράκιας και όχι ο Συνδικάλας. Ο Συνδικάλας κοιτάζει το συμφέρον του Δήμου και όχι το προσωπικό του συμφέρον. Για το συμφέρον της Αντίκυρας πάλευε και τώρα για όλο το Δήμο. Μπορεί να μην έχει ούτε σπίτι δικό του, ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα, αλλά τα συμφέροντα του Δήμου τα υπερασπίστηκε ακόμα και όταν οι πρόεδροι τον κυνηγούσαν χωρίς λόγο. Ο Συνδικάλας ΔΕΝ χρωστάει σε κανέναν καμία χάρη και τα παντελόνια που φοράει τα τιμάει. Τους φίλους του τους προσέχει και πάντα σιχαινόταν τις λυκοφιλίες, τη δε φωλιά του την έχει πεντακάθαρη , γι’ αυτό κι είναι έτοιμος για οποιαδήποτε αναμέτρηση. Το μόνο που δεν έχει είναι λεφτά!!!!!!!!!!!!! Αν είχε και λεφτά θα τα έβαζε στα ίσα με όλες τις Καμόρες του κόσμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χωρίς να εξαιρεί ούτε τις ντόπιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεωργακε για ολα σε ειχα ικανό εσενα και την παρεα σου αλλα οτι θα εδεινες και εργολαβία σε Αλβανό και τα μηχανήματα τα δικά μας να κάθονται δεν το περιμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή