Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πού χάθηκαν ένας-ένας οι "φίλοι" στο Eurogroup Πηγή:www.capital.gr

Του Γ. Αγγέλη

Αρχικά, στην Αθήνα η νέα διετής παράταση που έλαβε η Γαλλία για τη μείωση του ελλείμματός της ερμηνεύτηκε ως άλλο ένα «δείγμα» ενίσχυσης της τάσης χαλάρωσης της οικονομικής πολιτικής και η οποία, κατά συνέπεια, θα διευκολύνει την Ελλάδα. Η τάση αυτή -σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις- έχει αρχίσει να διαφαίνεται στην Ευρωζώνη με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «ποσοτικής χαλάρωσης» από την ΕΚΤ. 

Λάθος, πολύ λάθος... Η αλήθεια, κατά πώς φαίνεται, είναι εντελώς διαφορετική. Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες ερμηνεύουν, με βάση τους... «βυζαντινούς» κώδικες συνεννόησης των ιερατείων της Ευρωζώνης, ότι η διετής παράταση για τη μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας όσον αφορά την Ελλάδα πρέπει να ερμηνευτεί στην αντίθετη κατεύθυνση. 



«Πρέπει να γνωρίζετε ότι από το περασμένο φθινόπωρο το πώς θα διευθετηθεί το θέμα Γαλλίας-Ιταλίας ήταν πιο ψηλά στην ατζέντα της Ευρώπης από ό,τι η Ελλάδα και το πρόβλημά της». 

Το ότι ο κ. Ολάντ πήρε δύο χρόνια παράταση, μέχρι το 2017, για να καλύψει το έλλειμμά του σε επίπεδα κάτω του 3% ήταν ένα πολύ δύσκολο θέμα διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ήταν τόσο δύσκολο, που, για να λυθεί με παροχή επιπλέον δύο χρόνων παράτασης, κάποια ανταλλάγματα «πρέπει να αναζητήσει κανείς...». 

Στη λογική αυτή, τώρα, το Παρίσι θα πρέπει να... ανταποδώσει στο Βερολίνο σε διάφορα επίπεδα. Και ένα εξ αυτών, όχι το σημαντικότερο, αφορά τη στάση της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα... 

Ιταλοί και Βέλγοι 
Το ενδιαφέρον είναι ότι τη «χαλαρή» στάση απέναντι στη Γαλλία ακολούθησε μια σχεδόν ανάλογη στάση έναντι της Ιταλίας και του Βελγίου, αυτήν τη φορά όχι για το έλλειμμα, αλλά το επίπεδο χρέους τους. Το χρέος της Ιταλίας, κατά την εκτίμηση της Κομισιόν, ήδη έχει ξεπεράσει το 133% του ΑΕΠ και, σε απόλυτους αριθμούς, κινείται πάνω από τα 2 τρισ. ευρώ με σταθερά ανοδική τάση, τη σημασία της οποίας επιδεινώνει ο αποπληθωρισμός της Ευρωζώνης. 

Μόνο για το 2015, η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει μέσω των αγορών ένα ποσό της τάξης των 330 δισ. ευρώ, ήτοι λίγο μεγαλύτερο από το σύνολο του ελληνικού χρέους! 

Το ίδιο και το χρέος του Βελγίου, που έχει ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ, όριο το οποίο, ως ποσοστό, έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» για να χαρακτηριστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο ή όχι... 

Η Κομισιόν, παρ΄ όλα αυτά, στην εξαμηνιαία έκθεσή της, ενώ επισήμανε το πρόβλημα, απέφυγε να ανακοινώσει οποιαδήποτε απόφαση και για τις δύο χώρες, παρακάμπτοντας το πρόβλημα, που μαζί με το έλλειμμα της Γαλλίας θεωρούνταν από τον κ. Γιούνκερ ως ένα από τα τρία σημαντικότερα (μαζί με την Ελλάδα) που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Κομισιόν ήδη από το φθινόπωρο. 

Το θέμα έπρεπε να αντιμετωπιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά το είχαν αναβάλει, καθώς η υπόθεση της Ελλάδας είχε προκύψει νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί... 

Το σημαντικό εδώ είναι ότι και στην περίπτωση των δύο αυτών χωρών «η χάρη» από την Κομισιόν θα πρέπει να ανταποδοθεί... Η στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, χωρίς να είναι το σημαντικότερο (το θέμα της στάσης της Ευρωζώνης στην Ουκρανία θεωρείται ως σημαντικότερο, όπως και το ενεργειακό), εντούτοις αναμένεται να αποτυπωθεί στις συναντήσεις του Eurogroup, όπως, άλλωστε, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, ειδικά με το Βέλγιο. 

Χαλάρωση με ανταλλάγματα 
Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχοι του Βελγίου που εμπλέκονται στις λειτουργίες του Συμβουλίου ήδη είχαν αρχίσει να εκφράζονται «επιθετικά» ενάντια στην Αθήνα, παίρνοντας θέση στο πλευρό του Βερολίνου με το που άρχισε το «πανηγύρι» στα Eurogroup. Ο κ. Παντόαν, πάντως, από τη Ρώμη καθυστέρησε να πάρει θέση ενάντια στην Αθήνα, αλλά στο τελευταίο Eurοgroup ξεκαθάρισε και αυτός τη θέση του, χωρίς να χαρίσει... γραβάτες στον κ. Βαρουφάκη. 

Πλέον, για τα 18 από τα 19 μέλη του Συμβουλίου η Ελλάδα πρέπει «να δώσει γη και ύδωρ» και να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το MoU, «που δεν έχει ημερομηνία λήξης...». 

Όσο, δε, για τις χώρες που έχουν ήδη περάσει από προγράμματα, έστω και χαλαρότερα από εκείνα της Ελλάδας, η «εχθρότητα» ήταν εξαρχής δεδομένη και συνεχής, για δύο βασικούς λόγους: έναν οικονομικό και έναν πολιτικό. 
Ο οικονομικός είναι αποτυπωμένος στους πίνακες των spreads. Για την Πορτογαλία, όσο περισσότερο αυστηρή εμφανίζεται απέναντι στην Ελλάδα και «πειθαρχική» στο δικό της πρόγραμμα, τόσο συρρικνώνονται τα spreads. 
Η Πορτογαλία αυτήν τη στιγμή αναχρηματοδοτεί το χρέος της με 1,5% χαμηλότερο επιτόκιο από όσο δανείζεται από το ΔΝΤ. Με αποτέλεσμα τόσο αυτή όσο και η Ιρλανδία να συρρικνώνουν το ποσοστό χρέους τους όχι με την αποπληρωμή του, αλλά μέσω της ανακύκλωσής του στις αγορές. Το ίδιο, βέβαια, και η Ιταλία ή η Ισπανία. 

Ο πολιτικός λόγος είναι επίσης προφανής. Κανένα από τα σημερινά κυβερνητικά σχήματα σε Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία ή ακόμα και σε μικρότερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης δεν θα άντεχε περισσότερο από έναν χρόνο ακόμη στην εξουσία, αν η Αθήνα είχε καταφέρει να απογαλακτιστεί χωρίς πολιτικό και οικονομικό κόστος από το Μνημόνιο και το χρέος της... 

Δύο χρόνια περίοδος χάριτος 

Με την πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν, η γαλλική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017, για να μειώσει το ονομαστικό δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Βέβαια, για να σωθούν τα προσχήματα, η Κομισιόν απαιτεί από τη Γαλλία να μειώνει το έλλειμμά της κάθε χρόνο κατά 0,5% του ΑΕΠ, αλλά αυτό αναμένεται ότι, με την πτώση των τιμών ενέργειας και το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ, δεν θα είναι, για φέτος τουλάχιστον, πρόβλημα. 

Από το 2001, η Γαλλία μόνο δύο χρονιές έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που δίνεται παράταση στη Γαλλία. Η πρώτη παράταση για έναν χρόνο είχε δοθεί στον κ. Σαρκοζί, ενώ η δεύτερη διετής παράταση δόθηκε το 2013 και έληγε φέτος. Η νέα διετής παράταση λήγει στο τέλος του 2017, αν και το Παρίσι αρχικά είχε ζητήσει τριετή, μέχρι το 2018. 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 7ης Μαρτίου 2015


Πηγή:www.capital.gr

13 σχόλια:

  1. Κ. Πρόεδρος, για το παρκινγκ, να κοιτάξετε να εφαρμόσετε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση νο 42/2013 του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ και να αφήσετε τα παραπλανητικά δημοσιεύματα, τις απαράδεκτες συναντήσεις με τους έκπτωτους κατασκευαστές στα γραφεία αυτών που ευθύνονται με τις λάθος; νομικές συμβουλές της ζημιογόνου για το Δήμο σύμβασης. Να σταματήσετε να προσκαλείτε θεαματικά συμβούλια τα οποία μόνο αποπροσανατολισμό δημιουργούν στους δημότες. κ. Πρόεδρος πρέπει να αποταθείτε στο ίδιο δικηγορικό γραφείο «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥΜΑ- ΜΕΛΙΝΑΣ ΤΣΙΟΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ» το οποίο με την απόφαση 67/29-10-2012 της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου ανέλαβε αυτή την υπόθεση και το οποίο μετά τη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων, προκειμένου να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ τα εξής:
    1. Έναρξη διαδικασίας αρ. 22 της σύμβασης σε συνδυασμό με τα άρθρα 49 κα 61 του Ν. 3669/2008 προκειμένου ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΕΚΠΤΩΤΗ Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    2. Να διεκδικήσει ο Δήμος από την ανάδοχο εταιρεία το ποσόν των 127.278,42 ευρώ που οφείλει μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του εγγράφου.
    3. Να συνταχτεί ειδική πρόσκληση , στην οποία να περιέχονται τ’ ανωτέρω ήτοι τα της επιβολής των ποινών, όσο και τα της αγωγής για τα μισθώματα.
    4. Να επιβληθούν στην εταιρεία «ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER ΑΕ» ποινικές ρήτρες 158.800 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 61 παρ.5 του Ν. 3669/2008 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 της σύμβασης παραχώρησης.
    5. Να προβεί ο Δήμος στην ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ την οποία έχει στα χέρια του.
    Κ. Πρόεδρε εφαρμόστε όλ’ αυτά που πρότεινε το πιο πάνω δικηγορικό γραφείο και που ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ με την υπ’ αριθμ. 42 /2013 απόφαση του ΔΣ και αφήστε τα παχιά λόγια για καυτές πατάτες και άλλα τέτοια πομπώδη . Εκτός και αν έχετε τα κότσια να ανατρέψετε αυτή την απόφαση και να επαναφέρετε τους εργολάβους για να διαιωνιστεί το πρόβλημα για πολλά χρόνια ακόμα. Θεωρείτε δεδομένο ότι το δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την 23/03/2015 είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει. Όμως οι σύμβουλοι, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, είναι υποχρεωμένοι να έχουν διαβάσει τα έγραφα που αφορούν την υπόθεση για να μην έχουμε φαινόμενα τύπου Χρυσοχοΐδη στο Δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ο προεδράκος(!) έχει κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηςη και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, ας μάθει ότι αν δεν φροντίσουν και αυτός και ο Παπαδρόσος να προχωρήσουν την διαδικασία της έκπτωσης του εργολάβου, με βάση την 42/2013 απόφαση του προηγούμενου ΔΣ-γιατί ο Δήμος ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, το λόγο συντομότατα έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας, γιατί ¨ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ¨ κε Γιαννέλο.......και τότε όλοι ψηλοί-κοντοί, χοντροί-αδύνατοι, έξυπνοι-χαζοί, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.....οέο, οέο, οέο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο προεδρακος κι ο βουλευτακος σας εστειλαν αδιαβαστους και στις δημοτικες εκλογες και στις εκλογες του σωματειου πιονια των εργολαβισκων.οσο για την αντιδημαρχο που ειρωνευεστε ο κοσμος την βλεπει καθε μερα στη δημαρχια κι οχι στα στεκια των εργολαβισκων η στα γραφεια των προσωπαρχων..και μν πολυμιλατε για εισαγγελεις εσεις γιατι εδω κοντα γυροφερουν ,πολυ κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε(;) 2:30 π.μ. ¨κατά το λαό και οι ηγέτες του ¨!!! Τα υπόλοιπα .....¨εν καιρώ¨.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Γιαννέλο τις προτάσεις που θέλεις να κάνεις την Δευτέρα που τις έστειλες αποδώ και από κει σήμερα ΜΗΝ τις δημοσιεύσεις γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Κάποιοι δικηγόροι που τις διάβασαν ακόμα γελάνε. Αν και δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να καταλάβεις ότι κάτι παίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η ΣΜΕΡΝΑ ΛΕΕΙ:Διαβαζωντας τα σχολια στον τσοπανο για το Παρκιν βλεπω να αναρωτιουντε καποιοι πως συμμετείχαν εξωθεσμικοί ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ στις ΑΛΕΠΑΛΗΛΕΣ συναντησεις οπως ο ιδιος ο Προεδρος λεει.ΚΑΙ πραγματικα απορώ.Φιλοι συνδημοτες δεν ειναι τυχαίο.Ειναι επιλογη τους αυτη η τακτικη.Δεν παει καιρος που ο ιδιος ο Δημαρχος ειχε παρει τον Σωτηριου να τον παει στις υπηρεσιες γιατι οπως ειπαν συνεργατες του δεν ήξερε που να παει μονος του λες και δεν είχε συνεργατες.Ο Προεδρος πηρε εξωθεσμικους στις συναντήσεις για το παρκιν ερειμην της αντιπολητευσεις που ειχε χειριστή το θεμα.Εξωθεσμικος συμμετείχε με τον κυριο Αλμπανη στις διαπραγματευσεις της Μονομετοχικης με τον εργολαβο Πριν λιγες μερες ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ η κυρια Αντιδημαρχος με εξωθεσμικούς[Σωτηριου- Αρκαδη] ΄΄πεταχτηκε΄΄ μεχρι την Λαμια να κατάθεσή ένσταση[με τις ευλογίες του κυριου Σταθα] κατα της συμμετοχής του Μιχου στην Λιμενικη Επιτροπη Αντικυρας .Θα συμφωνούσα λοιπον με τον Προεδρο οτι ολα γινοντε με διαφάνεια άλλα οταν ρωτας Αντιδημαρχους και Δημοτικους Συμβουλους να σου εξειγησουν καποια πραγματα απο αυτες τις συναντήσεις δηλώνουν άγνοια για να μην πω καλλίτερα τον αλλο τροπο που εκφράζονται.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον ΤΣΟΠΑΝΟ ο Προεδρος ομόλογη οτι για πρώτη φορά ΔΕΝ εξυιπηρετη συμφεροντα Εγω λεω οτι ΠΡΩΤΟΝ λέει ΨΕΜΑΤΑ γιατι διαφορετικά πρέπει να εξήγηση στους ανεργους της coka cola καποια πραγματα ΔΕΥΤΕΡΟΝ εινε ΨΕΜΑ οτι η αποφαση 42/2013 πάρθηκε για να χρησιμοποιηθει ως μοχλος πιεσης στον εργολαβο.Βλεπω οτι ετσι θέλει να το πέραση και ΤΡΙΤΟΝ ψυχραιμία Προεδρε άρχισες νομίζω να την χάνεις. Αυτά παθαίνει όποιου αρέσουν τα παιχνίδια





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόεδρε τελικά είσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Κάνεις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους έκπτωτους εργολάβους χωρίς ΚΑΜΙΑ εξουσιοδότηση και μας ζητάς να σε χειροκροτήσουμε αλλιώς θα μας μαλώσεις. Χαρακτηρίζεις αυθαίρετα και μόνο εσύ, ρώτα τη Λιλίκα, την απόφαση 42/2013 του ΔΣ «Μοχλό πίεσης» χωρίς να υπάρχει κάποιος τέτοιος όρος στην απόφαση. Αυτοαναγορεύεσαι «καθαρός» χωρίς να μας εξηγείς γιατί είσαι καθαρός , εφ’ όσον υπάρχουν πολλά στοιχεία για το αντίθετο (βλέπε διαπραγματεύσεις κόκα κόλα και κλείσιμο εργοστασίων της ) . Προσβάλεις κάποιους γείτονες του συνεδριακού χωρίς λόγο , βάζεις τον εαυτό σου πάνω από θεσμούς και νομιμότητα , δεν τρέφεις καν ένα σεβασμό σε κανένα παρά μόνο για τον εαυτό σου. Πες μας επί τέλους εκτός από ωσαννά τι θέλεις από μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιαννέλος μετά τις περίεργες και απαράδεκτες συναντήσεις που είχε μόνος του με τους εργολάβους του παρκινγκ αντί να μας πει τι παζάρεψε και πόσο, επιστράτευσε τα παλιά ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε για να μας κάνει αντιπερισπασμό. Νομίζει ότι πίνουμε κοκακολόνερο για να μπορεί να μας απολύει. Βρέ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εδώ είναι τα σπίτια μας ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!! Βάρα τον κώλο σου κάτω όσο θες. Γίνε ντίλερ των εργολάβων όσο σε παίρνει δεν θα σου περάσει!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .Ο κυριος που υπογραφή με το ψευδώνυμο ΛΑΚΚΑ στο αλλο μπλοκ της περιοχης που το πιθανότερο ειναι ο Προεδρος συμβουλευη τον... Προεδρο να περνη μαζι του τον Χαρι γιατι λεει ξερει απο σκουπιδια.Δεν ξερω τι υπονοη αλλα ετσι ειναι. Ξερει πολυ καλά την δουλεια σε βαθμο που δεν πληρώθηκε ενταλμα για δουλεια που εκανε γιατι ηταν μια αποδειξη οτι ΠΑΡΑΝΟΜΑ βρισκεται στο Δημοτικο Συμβουλιο.Το γεγονος οτι δεν πληρώθηκε ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΡΆΠΤΩΜΆ .Εγω συμβουλεύω τον Προεδρο να ακουση την συμβουλη του Προεδρου ....συγνώμη....ΛΑΚΚΑ ειθελα να πω γιατι ο Χαρις δεν ξέρει μονο απο σκουπιδια αλλα και απο Δημοτικα Σχολεια που ειταν και είναι Προερδος Συλλόγου Γονέων ταυτοχρονα ηταν εργολαβος του Δημου στο Σχολειο και εισέπραξε εκλεγμενος πλεον ενταλμα για εργασιες που .........αμφισβητουντε.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ-ΚΑΛΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΧΑΡΙΣ ΠΙΝΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΕ ΤΕΛΕΙΟΣ Η ΕΙΚΌΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΩΜΕ

      Διαγραφή
  11. Μπορεί ο κος πρόεδρος να μας πληροφορήσει για τη σχέση του με το θέμα Κουτσούμπας? Ποιός διαχειρίστηκε το θέμα της απ ευθείας ανάθεσης-παλιά μου τέχνη-κόςκινο, στον προαναφερόμενο, για την πλακόστρωση του Αη Γιώργη? Γιατί έφυγε κακην κακώς από πρόεδρος της τότε ΚΔΕΤΠΟΔΑ, χωρίς να αναφέρει ποτέ το λόγο και αφήνοντας ένα φέσι-χρέος της τάξης των 40.000 €? Έχει να πει τίποτα ο κατά τα άλλα λαλίστατος Στάθης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει να μας πει κάτι για την απ ευθείας ανάθεση-παλιά μου τέχνη κόσκινο, της πλακόστρωσης του Αη Γιώργη, ο κος Γιαννέλος? Ποια η εμπλοκή του με την υπόθεση Κουτσούμπα και την μήνυση που έχει κάνει ο τελευταίος προς τη ΚΔΕΤΠΟΔΑΑ, λόγω μη πληρωμής του εντάλματος για το παραπάνω έργο, μιας και το έκοψε το ελεγκτικό, κρίνοντάς το παράνομο? Αλήθεια γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος ο κος Γιαννέλος, ο οποίος είχε κάνει και την απ ευθείας ανάθεση, χωρίς να αναφέρει ποτέ τους λόγους? Μήπως για το ότι λείπανε καμιά 40.000€ για την αποπληρωμή? Μήπως δε, προηγήθηκε και καυγάς γι αυτό με τον Λεόντιο-τότε δήμαρχο, για καταπάτηση υπόσχεσης του τελευταίου προς τον κόσμο Πρόεδρο? Περιμένουμε...... εξηγήσεις..... κατά τα άλλα λαλίστατε Στάθη...... προστάτη των συμφερόντων της Αράχωβας, κατα πως διατίνεσαι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή