Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

 Ασφαλώς δεν νοείται δημοκρατικό πολίτευμα δίχως αξιόπιστους θεσμούς ελέγχου και λογοδοσίας εκείνων που κατέχουν δημόσια αξιώματα. Πρότυπο τέτοιων θεσμών αποτελεί η δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας.
   Ο έλεγχος των αρχόντων στην δημοκρατία των Αθηνών περιελάμβανε τρία στάδια: Το στάδιο προ της ανάληψης των καθηκόντων τους, το στάδιο του ελέγχου κατά την διάρκεια της θητείας τους και
την λογοδοσία μετά το τέλος της.
  Προ της ασκήσεως των καθηκόντων τους όλοι οι αξιωματούχοι της πόλης , κληρωτοί ή εκλεγμένοι, προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους υπόκειντο σε δημόσια δοκιμασία, είτε από την Βουλή των Πεντακοσίων, είτε από το δικαστήριο, ενώ οι εννέα άρχοντες κρίνονταν και από την βουλή και από το δικαστήριο ("πάντες γαρ και οι κληρωτοί και οι χειροτονητοί δοκιμασθέντες άρχουσιν" (Αριστοτέλους, Αθηναίων Πολιτεία, 55). Η δοκιμασία περιελάμβανε αρχικώς σειρά ερωτήσεων , όπως ποιος είναι ο πατέρας του δοκιμαζόμενου και από ποιον δήμο κατάγεται, αν σέβεται τους γονείς του, αν πληρώνει φόρους και εάν εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Στην συνέχεια καλείτο ο δοκιμαζόμενος να αποδείξει με μάρτυρες τα λεγόμενά του και κατόπιν μπορούσε κάθε πολίτης να απευθύνει εναντίον του κατηγορίες. Αν ο υπό δοκιμασία πολίτης κρινόταν ακατάλληλος ("αποδοκιμασία") αποκλειόταν από το αξίωμα.
   Εάν ο πολίτης περνούσε επιτυχώς το στάδιο της δοκιμασίας και αναλάμβανε τα καθήκοντά του, κατά την διάρκεια της θητείας του ασκείτο συνεχής και πολλαπλός έλεγχος, τόσο τακτικός , όσο και έκτακτος.
  Ειδικότερα, τακτικός διαχειριστικός έλεγχος όλων όσοι διαχειρίζονταν δημόσιο χρήμα ασκείτο σε κάθε πρυτανεία ( ήτοι κάθε 35 ή 36 ημέρες) από τους Δέκα Λογιστές τους οποίους διόριζε με κλήρο η Βουλή από τα μέλη της ( Αριστοτέλης, ό.π. 48). Τα πορίσματα των Δέκα Λογιστών διαβιβάζονταν στην Βουλή. Επιπλέον, τακτικός έλεγχος των αξιωματούχων διενεργείτο κάθε μήνα στην κύρια συνεδρία της Εκκλησίας του Δήμου, όπου οι πολίτες αποφάσιζαν δι' ανατάσεως της χειρός την  "επιχειροτονία" των αρχόντων εάν ασκούσαν σωστά τα καθήκοντά τους, ή άλλως την "αποχειροτονία" τους (" δει τας αρχάς επιχειροτονείν ει δοκούσι καλώς άρχειν" , Αριστοτέλης, ό.π. 43).
    Αλλά προβλεπόταν και έκτακτος έλεγχος, τόσο μέσω της Βουλής, η οποία εκδίκαζε με δυνατότητα έφεσης στο δικαστήριο τις καταγγελίες ιδιωτών κατά αξιωματούχων για μη εφαρμογή του νόμου ("εισαγγελίες", βλ Αριστοτέλους, ό.π. 45) , όσο και ενώπιον της Εκκλησίας του Δήμου, η οποία, άπαξ κατ' έτος , κατά την έκτη Πρυτανεία, αποφάσιζε περί εξοστρακισμού, περί καταγγελιών ("προβολών") εναντίον συκοφαντών και περί καταγγελιών εναντίον όσων αθέτησαν υποσχέσεις απέναντι στο λαό ("καν τις υποσχόμενος τι μη ποιήση τω δήμω", Αριστοτέλης, ό.π. 43).
   Ιδιαίτερα αυστηρή εξάλλου ήταν η λογοδοσία των αξιωματούχων μετά την λήξη της θητείας τους τόσο ενώπιον των "Λογιστών" , όσο και ενώπιον των "Ευθύνων". Συγκεκριμένα, η Βουλή των Πεντακοσίων διόριζε με κλήρο δέκα Λογιστές και άλλους δέκα αναπληρωτές τους , στους οποίους όφειλαν να λογοδοτήσουν  όλοι όσοι άσκησαν κάποιο αξίωμα , συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των ιδίων των ελεγκτικών αρχών. Οι Λογιστές, οι οποίοι δεν ταυτίζονταν με τους δέκα Λογιστές - βουλευτές που, όπως προαναφέρθηκε, ήλεγχαν τους αξιωματούχους κατά την διάρκεια της θητείας τους, ήλεγχαν τους υπόλογους και εισήγαγαν κάθε περίπτωση στο δικαστήριο για την τελική κρίση σε δημόσια συνεδρίαση. Σε περίπτωση καταδίκης για υπεξαίρεση ή δωροδοκία, ο υπεύθυνος ήταν υποχρεωμένος να επιστρέψει το ποσό στο δεκαπλάσιο, ενώ για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, οι λογιστές αποτιμούσαν την ζημία και ο υπόχρεος ήταν υποχρεωμένος να την αποκαταστήσει σύντομα αλλιώς το ποσό διπλασιαζόταν (Αριστοτέλης, ό.π. 54). Αλλά πέραν από τον έλεγχο των δέκα Λογιστών, κάθε πολίτης είχε το δικαίωμα να υποβάλει ο ίδιος ενώπιον ελεγκτών ("Ευθύνων") καταγγελία ("γραφή") εναντίον αξιωματούχου ο οποίος είχε ήδη λογοδοτήσει ενώπιον δικαστηρίου. Οι Εύθυνοι, οι οποίοι εκλέγονταν με κλήρο από την Βουλή, αφού εξέταζαν την καταγγελία, παρέπεμπαν την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο (Αριστοτέλης, ό.π.48).  Όπως αναφέρει ο Αισχίνης (Κατά Κτησιφώντος, 21), μέχρι την ολοκλήρωση της λογοδοσίας απαγορευόταν στον υπόλογο η έξοδος από την Αττική, η μεταβίβαση  ή με κάθε τρόπο διάθεση των περιουσιακών του στοιχείων, ακόμη και η υιοθεσία του, διότι σύμφωνα με το αθηναϊκό δίκαιο η περιουσία του υιοθετούμενου μεταβιβαζόταν στον υιοθετούντα (Βλ. Σοφία Αδάμ - Μαγνήσαλη, έλεγχος και λογοδοσία των Αρχών στην Αθηναϊκή Δημοκρατία, εκδ. Σάκκουλα, σελ. 122-123).
    Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι κάθε αξιωματούχος της αθηναϊκής δημοκρατίας, οποιοδήποτε αξίωμα και εάν κατείχε, υπόκειτο σε δοκιμασία προ της ανάληψης των καθηκόντων του, σε διαρκή δημόσιο έλεγχο κατά την διάρκεια της θητείας του και σε αυστηρότατη λογοδοσία μετά το πέραν αυτής. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του ελέγχου ήταν ότι (α) ήταν δημόσιος, με την έννοια ότι διεξαγόταν φανερά ενώπιον των πολιτών, (β)  ήταν πολλαπλός, ήτοι προερχόμενος όχι από μία μόνον αλλά από διάφορες Αρχές, ανεξάρτητες μεταξύ τους και από κάθε πολίτη ξεχωριστά, (γ) οι ελεγκτικές Αρχές είχαν όλα τα εχέγγυα ανεξαρτησίας δεδομένου ότι ήταν κληρωτές και πολυμελείς και (δ) ουδείς, ούτε οι ίδιες οι ελεγκτικές αρχές, ούτε οι βουλευτές , ούτε οι εννέα άρχοντες και οι στρατηγοί, εξαιρείτο από την διαδικασία του ελέγχου. Απεναντίας, όσο σπουδαιότερο αξίωμα ασκούσε , τόσο μεγαλύτερος ήταν ο έλεγχος.
     Είναι υπέροχο το απόσπασμα του Αισχίνη : " Εν γαρ ταύτη τη πόλει ,ούτως αρχαία ούση και τηλικαύτη το μέγεθος, ουδείς εστιν ανυπεύθυνος των και οπωσούν προς τα κοινά προσεληλυθότων."(Κατά Κτησιφώντος, 17). Η φράση αυτή, η οποία φανερώνει το μεγαλείο της δημοκρατίας, αποτελεί συγχρόνως ισχυρό ράπισμα για τα πολιτεύματα που έχουν το "θράσος" να ονομάζονται δημοκρατίες ενώ αποκλείουν τον δημόσιο έλεγχο και  την ανεξάρτητη λογοδοσία  των ασκούντων την δημόσια εξουσία.

Αναρτήθηκε από Χρήστος Λυντέρης στις 1:20 π.μ.

60 σχόλια:

  1. Οπως ακριβώς γίνεται σήμερα στο ελληνικό κράτος αλλά και στην αυτοδιοίκηση, Δήμους κ.λ.π.
    Αν είχαν γίνει αυτά στο Δήμο μας, που τα έκαναν οι πρόγονοί μας πριν 2500 χρόνια, θα είχαμε άραγε τη σημερινή δημοτική αρχή;;;;λέω άν.
    Αλλά ¨κάλιο αργά παρά ποτέ¨ και η Πέμτη έφτασεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είμαστε απόγονοι των αρχαίων ελλήνων; http://fyletika.blogspot.gr/2014/01/blog-post_31.html
    Η σημερινή πραγματικότητα μάλλον θα μας απογοητεύσει
    Αυτά που εφάρμοζαν ΕΚΕΙΝΟΙ τα εφαρμόζουν μόνο τα σοβαρά κράτη και λαοί στούς οποίους σήμερα χτυπάμε την πόρτα και ζητιανεύουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    Οσον αφορά στο δήμοας ντρέπομαι να βλέπω τους αρχοντες μας;;;;; να βγάζουν πανηγυρικούς, η 28η Οκτώμβρη έρχεται και θα τους δείτε, στο Δίστομο για τη σφαγή!! στην Αράχωβα για τον Καραισκάκη, στην Αντίκυρα για την Αντίσταση, στο Στείρη στον Οσιο Λουκά να κάνουν μεγάλους σταυρούς....
    Δεν ντέπονται;
    «αἰδώς Ἀργεῖοι»
    Σε απλά ελληνικά σημαίνει «ντροπή Αργείοι» και την είπε ο Αίαντας επιπλήττοντας τους Αργείους οι οποίοι φοβισμένοι είχαν καταπτοηθεί και ανέχονταν τους Τρώες να απειλούν με κάψιμο τα πλοία τους.
    Παραφράζοντας τον Αίαντα ¨ντροπή Δημότες¨φοβόμαστε και τους ανεχόμαστε, θα μας κάψουν...γιατί σίγουρα εμείς θα πληρώσουμε στο τέλος ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεδρε ψυχρεμια. Πιες κανενα χαπι για την πιεσι γιατι δεν τα βλεπω καλα ταπραγματα ΨΥΧΡΕΜΙΑ πανωαπο ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλιτερα να σε λενε χοντρο παρα νουμερο προεδρε. Και δεν ειμαι ο συνδικαλας.Ενας ψηφοφορος ειμαι που τωρα καταλαβε τι γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ σωστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αν ζούσαν οι αρχαίοι έλληνες θα χανε βγάλει δήμαρχο την κυρία που κατέστρεψε τον αδελφό της κι αντιδήμαρχο τον χοντρό συνδικάλα βρε ουυυυυυμουρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γουστάρω την τελευταία παράγραφο! Κάνει απόλυτη περιγραφή των όσων συμβαίνουν στο δήμο μας...τον πλέρια δημοκρατικό και διάφανο....σαν τον γυμνό Βασηλιά κάτι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε πρόσεχε, γιατί με αυτή την ιστορία με τα χρέη των παρακρατούμενων φόρων αν δεν τη φροντίσεις μπορεί να καταντήσεις σαν την κ. Σαβαϊδου που διώκεται για κακούργημα. Χθες στο καφενείο, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της Αράχωβας που έχουν πληρώσει το φόρο, έλεγαν ότι θα καταθέσουν αγωγή στη Δημοτική αρχή επειδή δεν έχει καταλογίσει τα ποσά που χρωστάνε κάποιοι . Έλεγαν ότι αισθάνονται μα@@@ες που πληρώνουν ενώ εσύ και η παρέα σου, όχι μόνο δεν πληρώνεις αυτά που χρωστάς , αλλά πληρώνεσαι και από πάνω για να φροντίσεις να παραγραφούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κάποια προσπαθεί με σχόλια να βάλει φυτιλιές ανάμεσα σε πρόεδρο-συνδικάλα.το χουμε ξαναδεί το έργο.επανάληψη μήτηρ πάσης κακίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΕΔΡΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ.ΛΕΣ ΝΑ ΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΖΑΜΠΑ Η ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΣ ΛΕΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ Stathis Giannelos
    14 hrs · Péfki
    Επειδη ακούγονται πολλα για χρέη και χαρίσματα !!! Να θυμιςω οτι οπως και επι Γιάννη Πατσανταρα ετσι και επι Γιάννη Γεωργακου ( ο οποιος το χε πει στο προεκλογικό του λογο) πάγια θέση της δημοτικης αρχής και όλων των συμβούλων ηταν ειναι οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν θα χαρισθει .οι δημότες ψηφίζουν την πλειοψηφία να διοικεί κσι την αντιπολίτευση να ελέγχει την εξουσία . Και οι δυο εχουν στόχο την πλήρη διαφάνεια και το καλο του δημου μας . Και πανω απ όλους μας υπαρχει ο νόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ~ 5.000 ευρω εφτασε το τηλ του ΟΤΕ στο γραφειο της μονομετοχικης στην Αραχοβα . Απο ποιον αραγε; Ποιος θα το πληρωση; Παλι οκοσμακης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκου Στάθη, Μέχρι σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» χωρίς ποτέ να ξεσκεπάσουν ούτε ένα σκάνδαλο και να τα χάλια μας. Σήμερα ακούμε τον Γρωργακό, ο οποίος σημειωτέον είναι ένας από τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, να μας λέει ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ!!!! ΔΕΝ τον πιστεύουμε (επιφυλάσσομαι για σένα, μένει να μας το αποδείξεις,)γιατί αν το ήθελε θα έκανε το εξής απλό, θα έστελνε ένα υπάλληλο στη ΔΥΟ Λιβαδειάς και σιγά – σιγά θα τα χρέωνε στα Α.Φ.Μ των υπόχρεων. Αν το έκανε αυτό νομίζω ότι θα «βούλωνε» όλα τα στόματα. Νομίζω ότι τότε το δικαστήριο της Πέμπτης ΔΕΝ θα χρειαζόταν. Αντίθετα, το μόνο που κάνετε είναι μόνο λόγια και βρισίδια στο διαδίκτυο.
    Γνωρίζεις ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό. Ανεξάρτητα τι θα γίνει την Πέμπτη με τους τρεις (ο Αλμπάνης είναι παράπλευρη απώλεια), κάνετε αυτό που σας λέω πιο πάνω, διαφορετικά όσοι σήμερα σας βρίζουν θα έχουν μάλλον δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1.12 εχεις δικιο .αν διαβασεις την αναρτηση τουν νυν και αει προεδρου ενα συμπερασμα βγαζεις για μας που τον ξερουμε .ετοιμαζεται να την κανει. τον προεδρο δεν τον νιαζουν οι βρισιες αλλωστε χορτασε στα γηπεδα κι αυτος δεν ριχνει λιγες αλλα του πεφτει βαρυ να ακουει για χρεη οταν ο ιδιος καυχιεται και μπορει να χει δικιο οτι εχει βαλει τοσα λεφτα στους συλλογους.τρελλαινεται.ξερω τι σας λεω .δικη του φραση ειναι.τοσους γαμοκηφηνες εχετε στο δημο δεν μπορειτε να βαλετε 5 να θεωρησουν τα χρεη η μηπως ειναι κι αυτο συκοφαντια προεδρε μου/και για να μη νομιζεις οτι στα γραφει ξενος δικος σου τα γραφει ψηφοφορος σου.το τρις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου προεδρε μου η οπως το λεμε εδω στο χωριο γιατι εσυ μεγαλωσες στη παραλια και δεν τα ξερεις οτ κανει η γιδα στο πουρναρι κανει το πουρναρι στη γιδα.αρχηγο δεν σε λενε ,βαλτους να πληρωσουν γιατι αλλιως εσυ θα σαι υπολογος.σου χα γραψει προεκολικα στον τσοπανο οτι εφτιαξες παστιτσιο με σκατα υλικα και θα παθεις δηλητηριαση .στειλε αυριο 3 υπαλληλους στη λειβαδια και θα σαι ο πρωτος μαγκας αλλιως σε βλεπω γκανιαν 3 παραιτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόεδρε είναι αδιανόητο αυτό που γίνετε. Ο μόνος που δεν χρωστάει γενικά (εκτός της Μιχαλούς, στην οποία χρωστάς σίγουρα!!!!) είναι γνωστό σε όλους είσαι εσύ και όμως δέχεσαι όλα τα βέλη από παντού χωρίς να αντιδράς. Ανέχεσαι να σε σπιλώνουν με τη συμπεριφορά τους πέντε- έξη σύμβουλοι και ιδιαίτερα αυτός που τον ανέσυρες από τα αζήτητα και τον έκανες Δήμαρχο. Σε εξευτελίζουν σε διασύρουν στα μλογκ και ταυτόχρονα ξέρεις ότι αυτοί που σε βρίζουν έχουν δίκιο. Μάζεψέ τους σε ένα γραφείο και ανάγκασέ τους να σου δώσουν ημερομηνία βεβαίωσης των χρεών. Μην στηρίζεσαι στους «καραγιόζ’ μπερντέ αριστερούς» γιατί αυτοί δεν κάνουν ούτε για θελήματα. Έχουμε καταντήσει, αν διαβάσεις τα σχόλια, αυτοί που χρωστάνε, αντί να ντρέπονται να βγουν στην κοινωνία να βρίζουν βρωμερά και ανήθικα το ….. Μίχο, ο οποίος στη τελική κάνει το καθήκον του σαν σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Εδώ με τους δικούς σου επιβεβαιώνετε ακριβώς η παροιμία: «Γάτος γαμεί και γάτος σκούζει»!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 20 Οκτ 7:12 π.μ. μηπως τα υλικα ειναι καλά και ο μαγειρας ειναι σκατά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Πρόεδρος του τοπικού της Αραχοβας έκανε έρευνα και ξέρει ποιοι χρέωσαν το τηλ της μονομετοχικης.
    Δεν πιστεύω να τους καλύψεις κ Πρόεδρε γιατί μπορεί να ειναι εργαζόμενοι αλλά ήταν και ψηφοφόροι σου.
    Δεν είχαν καμιά δουλειά στην συγκεκριμένη συσκευή που παραβίασαν και την κλειδωνιά
    Να μην ξεχνάμε οτι Πρόεδρος της εταιρείας ειναι ο κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που να δείτε τι θα γίνει προσεχώς και με το δήμαρχο(?)..... ο κ. Γεωργακός έχει να απολογηθεί για πολλά θέματα οικονομικού περιεχομένου .....ας ψάξει για το νόμο 4257/2014 και το άρθρο 375 του ΠΚ.....έ ρε γλέντια.....και κάτι τελευταίο: ότι και να κάνουν κάποιοι δεν σώζεται το παιχνίδι με τίποτα.....δεν προλαβαίνουν......άειντε γειάαααααα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν δεν κατάλαβες ακόμα 7:12 π.μ., είσαι για τα έλατα......πάει.....πέταξε το πλάκι......δεν μαζεύετ η κατάστας με τίποτα, εκτός κι αν έχουν βρει ¨ισοδύναμα¨ οι λεβέντες σαν κι αυτά που ψάχνουν οι συριζαίοι.....ου χα χα χα χα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρόεδρε υπάρχει ενα βίντεο απο δημοτικό συμβούλιο επί πατσαντάρα .σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο είχαν εμφανισθεί οι ξενοδόχοι κι ο προεδρός τους τότε γεωργακος ειχε ζητησει να χαρισθουν τα χρεη 2006-2011.ειχατε εντονη λογομαχιασχεδον τους πεταξες εξω και στο τελος λες οσο ειμαι εγω δεν υπαρχει περιπτωση να μην πληρωθουν.την αλλη μερα μαζι με πατσανταρα οικονομακη πηρατε αποφαση να θεωρησετε τα χρεη.τι παραπανω σου ζηταμε τωρα και γιναμε υβριστες.κι οπως εγραψε κι ενας αλλος εσυ δεν χρωστας μια κοροιδο εισαι η ειμαστε εμεις που δεν χρωσταμε κοροιδα κι ειναι μαγκες αυτοι.ετσι ειναι σταθη μου ,και τα υλικα σκατα να ναι ο μαγειρας που τα ψωνισε φταιει. το βιντεο στη διαθεση σου προεδρε.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας μας πει κάποιος γιατί ο παιδικός σταθμός στην αραχωβα είναι ακόμη κλειστός ?ενώ στα άλλα χωριά του Δήμου λειτουργούν κανονικά ?μήπως ξέχασε η δημοτική αρχή να βγάλει την προκήρυξη για τη θέση ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ρωτάς τώρα..... Αφού δεν πάνε φέτος τα δικά μας παιδιά και οι "δικοί μας"άνθρωποι γιατί να τον ανοίξουμε του χρόνου πάλι..... Α ρε γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πρίν τρία χρόνια 2΄-3 μεγαλοχρεώστες επαγγελματίες της Αράχωβας είχαν βρίσει χυδαία σε μια συγκέντρωση τον Πατσαντάρα και τον Οικονομάκη.όταν λέμε χυδαία μιλάμε για μαννάδες κλπ ήταν πέμτη θαρρώ.το άλλο βράδυ σε κεντρικό μαγαζί της Αράχωβας σχεδόν ήλθαν στα χέρια με σένα Γιαννέλο όταν τους είπες να μιλάνε καλύτερα.στα χέρια κυριολεκτώ.μπροστά σε τουλάχιστον 30 άτομα τους είχες πεί ότι θα πληρώσετε και θα πείτε κι ένα τραγούδι κι εμένα με λένε γιαννέλο και δεν μπορεί να πληρώνουν οι συνταξιούχοι το νερό και να το χετε απλήρωτο εσείς και και και έγινε της πουτάνας όλη τη νύχτα..μιλάμε για άγρια κατάσταση βρισίδια,τσαμπουκάδες κλπ.γιατί τώρα που ζητάμε απο το δήμαρχο να κάνει αυτό που έλεγες είμαστε σαμποτέρ.ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το χειρότερο ρόλο στο Δήμο τον παίζουν οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί. Δεν μιλάνε δεν λαλάνε δεν κάνουν τίποτα Το παίζουν………………………. αριστεροί και ……………………θεματοφύλακες. Ρε Ουστ από δώ πουλιτάρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. o Aλμπανης τα βαλε με το κατεστημενο των εργολαβων,πειραξε συμφεροντα και δουλευει καθε μερα στη Δημαρχια.Αρνθηκε ν ακολουθησει τον σταθα στο να ριξει τον δημαρχο.αυτα πληρωνει.ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα για οσους ξερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια τα έβαλε με το κατεστημένο των εργολαβων για να προωθήσει τον εαυτό του, δουλεύει πολύ σκληρά στο Δήμο πίνοντας καφέ όλη μέρα στο καστελ, αρνήθηκε να ρίξει τον δήμαρχο μιας και αυτός τον έβγαλε παριστανοντας τους Σωτήρες του ΔΑΑ με αρίστη προβοκατσια κατά των προτέρων αχρηστων διοίκουντων, αλλά λογαριαζε Χωρίς τους χρεοκοπιδες του άχρηστου συναφιου του και την πλεονεξια του.......

      Διαγραφή
  24. Τι προβλημα εχετε βρε δημοσυντηρητοι κοπριτες?Σε σας τα χρωσταμαι?Καντε καμια δουλεια δικια σας δωστε και καμια θεση εργασιας πληρωστε απο την τσεπη σας ασφαλιστηκες εισφορες και μετα ελατε να τα πουμε.Αλα ετσι να γινουν ολα ρημαδιο να ψοφησετε ολοι απ'την πεινα ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι τα χρωστατε στο δημόσιο και τα έχει πληρώσει ο καταναλωτής δηλ όλοι εμείς, και περιμένουμε τα ανταποδωτικα έργα του Δήμου άρα μη λες ότι δεν τα χρωστάς σε μας γελοιε, όσο για τα ένσημα αστείο ήταν και γελάς μόνο εσύ βλαξ που μιλάς κιόλας

      Διαγραφή
  25. Ενώ εσύ δεν ψοφας χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε 21 Οκτωβρίου 2015 - 1:35 π.μ. μην αναρωτιέσαι για τον Γεωργακό γιατί σε όλη του τη ζωή αυτό έκανε, ότι τον έβαζαν να κάνει. Τον χρησιμοποιούσαν πάντα οι γνωστοί ιντριγκαδόροι της περιοχής για τα παιχνίδια τους. Παλιότερα κατέβηκε πάλι για δήμαρχος, σφήνα λαγός, για να κερδίσει ο Λέοντος τον Θόδωρο και βγήκε τρίτος . Μετά το έπαιζε και καλά φίλος με τη Βαγγελιώ και από πίσω υποστήριζε τον Πατσαντάρα. Μετά μόλις ο Πατσαντάρας δεν τους έκανε τον φώναξαν ,τον βαλσάμωσαν και τον έβαλαν μπροστά. Κάτσε τώρα να γελάσεις τι θα πάθει, επειδή έχει μάθει στην αμάκα, νομίζει ότι οι εποχές είναι ίδιες και Θα φύγει νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρόεδρε η ανοχή μας στο πρόσωπό σου τελείωσε. Αυτό που έγινε στο δικαστήριο στη Λιβαδειά σήμερα, είναι πάνω από κάθε προστυχιά. Αν το ήξερες και το αποσιώπησες τότε είσαι συνένοχος, αν δεν το ήξερες και το μαθαίνεις τώρα, πρέπει να πάρεις θέση και να τους καταδικάσεις. Μην ξεφτιλίζεσαι σαν τους «αριστερούς της πυρκαγιάς» που σήμερα κατέβηκαν στο δικαστήριο σε συμπαράσταση των μαγαλοοφειλετών του Δήμου.
    Σήμερα λοιπόν έφεραν έναν υπάλληλο του Δήμου, του οποίου η δουλειά είναι να μετράει τα νερά και καμία σχέση δεν έχει με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, να ψευδομαρτυρήσει υπέρ των οφειλετών. Από πού κι ως πού ρε Πρόεδρε έμπλεξαν το παιδί αυτό που είναι οικογενειάρχης και αγωνιστής και δεν πήγε ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας ως καθ’ ύλην αρμόδιος; Αυτοί εδώ θα σε κάνουν να μην πατάς πλέον στο Χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΠΑΚΟΥΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ;;; ΓΙΑ ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΑΧΩΒΑ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και ξαφνικά δίπλα στο μίχο σήμερα η κυρία λαβράκι αυτή που τον μήνυσε κάποτε γιατί την είπε που@@@να.ναί φίλοι μου αυτή είναι η ξεφτίλα τους γι αυτό θα σέρνονται πάντα στα αζήτητα.μπράβο στον νεαρό μπακούρο που δεν παρέστη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ δηλωσε στην αραχωβα οτι δεν εχει καμμια σχεση με αυτες τις αηδιες που κανουν .να αλλα ηταν η αδελφη σου εκει σημερα γιαννη.η σε σκαβει ακομη η σε αγνοει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ......ΚΥΡΙΕ......... 21/10 15 και ωρα 10;32πμ
    Και ασφαλώς τα χρωστάτε σε εμας κυριε μου γιατι εμείς σας τα δίνουμε για να τα αποδώσετε στο Δημο ,μας
    Και ασφαλώς πρέπει να πληρώνετε ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεια γιατι και αυτα τα έχετε εισπράξει απο ολους εμας κυριε μου. Φαίνεται όμως απο τα λεγόμενά σας οτι ούτε και αυτα τα αποδίδεται με αποτέλεσμα να μην εχουν τα ταμεία χρηματα και καλουμαστε παλι ολοι εμείς να καλύψουμε τα χρηματα που εσείς ΥΠΕΞΑΙΡΕΊΤΑΙ ...κυριε μου
    Αν τώρα μου πείτε οτι δεν τα βγαζετε πέρα τότε δεν ειστε καλος επαγγελματιας ...κυριε μου αλλα γίνατε ενας ΑΡΙΣΤΟΣ κλέφτης ...κυριε μου
    Θα μπορουσα να γραφω μια ώρα πάνω σε αυτά που λετε αλλα δεν θα το κάνω γιατι νομίζω δεν αξίζει τον κόπο
    Κλείνοντας ΚΥΡΙΕ θελω να σε ευχαριστήσω εκ μερους ολων μας για της ευχές που μας δίνετε αλλα λύσε μου την απορια.
    ΑΝ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΉΣΕΙΣ ΕΣΥ ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε άρρωστα πιθήκια....τι μπούρδες μας λέτε? ρε ΑΕΙ σιχτιρ πληρώστε αυτά π χρωστάτε και χαθείτε!!!! Πιθήκια έ πιθήκια....Χούμα έ Χούμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 6:03 π.μ., ψυχραιμία πρόεδρε.....είσαι και σε επικίνδυνη ηλικία......ένα σφηνάκι απο μένα στο ρετρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ποιό αρρωστημένο μυαλό βρήκε αυτό το σενάριο με τον υπάλληλο που δήθεν κουβάλησαν στο δικαστ΄ριο.είστε σχιζοφρενείς.η μόνη υπάλληλος που ήταν στο δικαστήριο ήταν η τέως δντρια του δήμου που χει περάσει ένας χρόνος κι ακόμη να χωνέψει ότι έχασε τα αυγά και τα καλάθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε λεβέντες ¨αριστεροι της πυρκαγιας¨ πως σας τη μπαίνει έτσι ο πρόεδρός σας? τι αδειάσματα είναι αυτά που σας κάνει? μήπως γνωρίζει κάτι που δεν ξέρετε εσείς ή ετοιμάζεται να ¨την κάνει ¨, κάτι που συνηθίζει όταν έρχονται τα δύσκολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ολα καλα στον δημο,μονο που ο δημος λεβαδεων εκανε συναντηση με το αλουμινιο για την εταιρικη κοινωνικη ευθυνη και τις δρασεις απο κοινου του 2016 και οι δικοι μας που στα χωραφια των παπουδων μας δραστηριοποιηται το αλουμινιο ακομη κοιμουνται,σταματηστε να γραφετε μηπως τους ξυπνησουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρόεδρε εμένα άκου και όχι αυτούς που έχουν συμφέροντα ή είναι πραγματικά άρρωστοι. Στη Λιβαδειά χθες , όπως ξέρεις το δικαστήριο ήταν διοικητικό η παρουσία των μαρτύρων εμφανίζετε με τα έγγραφα, στα οποία η υπογραφή του υπαλλήλου είναι φαρδιά πλατιά. Εκτός………… και του την έχουν πλαστογραφημένη. Σε αντίθετη περίπτωση το μεν παιδί το έχουν μπλέξει σε ψευδομαρτυρίες, εσένα δε σε βλέπω να εμφανίζεσαι στην Αράχωβα κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πρόεδρε πρώτα να κοιτάξεις να μας γλειτωσεις απο τον ανύπαρκτο δήμαρχο που μας φορτώσες και μετά καντειν ξέρεις εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μικρέ μην ψαρώνεις. Το σιγουρο ειναι οτι δεν στα γραφουν αυτοι οι 3-4 που εχετε ερθει σε ρίξη. Τα αρβανίτικα δεν στα γραφει ο Λαγος, δεν τον εχω για τοσο αφελει. Οχι οτι δεν σε στολίζει και αυτος αλλα με αλλο τροπο. Μην απαντας και ασε τον χρονο να μετράει υπέρ σου. Εισαι καλο χαρτι και σαν σώγαμπρος στην Αραχωβα όπως θελει να σε χαρακτηρίζει ο προεδρος το κοντέρ σου στις επόμενες θα πιασει κανά 400αρι!!! Προσοχή απο δω και περα και μην φοβασαι κανεναν. Καλα εκανες και δεν πηγες χθες στο δικαστήριο, ετσι φαίνεται οτι καταλαβες το λαθος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μικρέ άφησέ τους να γαβγίζουν. Οι Αραχωβίτες, εκτός από μερτικά λαμόγια , είναι με το μέρος σου. Η κόντρα ΔΕΝ είναι μεταξύ Αράχωβας και των άλλων χωριών , όπως θέλουν να την περάσουν τα λαμόγια. Η κόντρα είναι μεταξύ όλων των δημοτών που πληρώνουν τους φόρους τους και κάποιων επιτήδειων, μεταξύ των οποίων κάποιοι σύμβουλοι από όλα τα χωριά, αλλά δυστυχώς και του δημάρχου, που υπεξαιρούν ποσά που δεν είναι δικά τους.
    Προχώρα και να ξέρεις ότι με το μέρος σου είμαστε αρκετοί επαγγελματίες που πληρώνουμε κανονικά και αισθανόμαστε …….. μακάκες. Άσε να δούμε την απόφαση του Δικαστή και μετά θα έρθει η σειρά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο χαρουλης πού τ'αβαλε με τούς εργολάβους ξέχασε ότι τον Γενάρη ειχε εργολαβία με τον πατσανταρα και μάλιστα με δωρεάν καυσιμα αυτοκίνητα με ποιούς μοίραζε τα φράγκα τότε ? μουγκα στη στρούγκα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πρόεδρε μην γλείφει άλλο τον μικρό δεν σου βγαίνουν τα κουκιά θα γελάσει κάθε πικραμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολυ γλειψιμο τον μικρο οπως αποκαλεις τον Μπακουρο ρε Σταθη.
    Ψαχνης σανιδα σωτηριας για τις επομενες εκλογες οπως φαινεται
    Να ξερεις οτι ο νεαρος ειναι παλικαρι και παταει γερα στα ποδια του
    Να θυμασε οτι θα καταξιοθει με την αξιιπρεπεια που τον διακρινη χωρις κοματικη στηριξη και δεν θα χρειαστη να καταντηση πολιτιοκοματικος γυρολογος σαν την αφεντια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αν έκανε λάθος ή έπραξε το σωστό άσε να τον δικαιώσει το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, όχι εσύ που ξέρεις τα πάντα!!!άρχισες να ετοιμάζεις πάλι συνδυασμό μετα απο όλα αυτά που έπαθες ????ξανά αλλάζεις στρατόπεδα ????αχ είσαι μόνο για γέλια η για κλάματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και σήμερα μη ξεχάσετε να πάτε στην γιορτή έναρξης, να καμαρωσετε αυτούς που μας διοικουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. «Aσ’ τους νεκρούς να προχωρούν»24 Οκτωβρίου 2015 στις 4:26 π.μ.

    Friend ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .....Έπαιξε ρώσικη ρουλέτα μόνος του και…σκοτώθηκε τοπικά ΜΟΝΟΣ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ένας Λαγός είχε την παράξενη συνήθεια να ρεμβάζει πάνω σ ένα δένδρο. Η συμπεριφορά του παραξένευε τα άλλα ζώα που τον ρωτούσαν τι κάνει εκεί πάνω.
    Πέρναγε η αρκούδα?
    -Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω?
    -Ε! …τι να κάνω αρκούδα μου? Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου κι άμα μου κάνει κέφι, »π***ω» και το Λιοντάρι!…
    Η Αρκούδα φρίκαρε, αλλά δεν είπε τίποτα…
    Ο Λαγός όμως το χαβά του : Όποιο ζώο πέρναγε και τον ρωτούσε , έλεγε το ποίημα του….»Τρώω το χορταράκι μου , πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!.. κι άμα μερακλωθώ, »π***ω» και το Λιοντάρι!…»
    Βεβαίως ο απόηχος αυτής της αήθους συμπεριφορά δεν άργησε να φθάσει και στα αυτιά του Βασιλιά της ζούγκλας!…Μια και δύο λοιπόν πάει και βρίσκει το Λαγό….
    -Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω?
    -Τι να κάνω Βασιλιά μου? Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!…λέμε και καμιά μ****α να περάσει η ώρα!…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. !.....η συνέχεια του μύθου

      ....και έψαχνε να βρει ένα κύριο σαν και σένα (αφού δεν έχει τι δουλειά να κάνει) να του τρίψει τα α*****α γιατί είχε μεγάλη φαγούρα!....

      Διαγραφή
    2. 24 Οκτ & 8:53 π.μ.

      έ!…γράφουμε και καμιά μ****α .... για να περάσει η ώρα!…..

      Διαγραφή
  48. Πρόεδρε άσε τις προβοκάτσιες και τις νουθεσίες στο Μπακούρο. Δεν μασάει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος από εμάς που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο Δήμο. Υποχρέωση δική σου είναι να τραβήξεις τ’ αυτιά στο δήμαρχο και στους άλλους που χρωστάνε, όσο για το ποιος αυτοκτόνησε άστο να το κρίνουν οι δημότες και όχι τα λαμόγια. Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Λεβέντες ¨Όλοι μαζί ¨........καλομελετάτε κι έρχεται........αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.....Σάββατο κοντή γιορτή, έφτασε κ η Κυριακή .......χα!χα!χα!χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πά, πά. Πι, πί. Παπί ...... 26 Οκτωβρίου 2015 - 8:36 π.μ....... χι! χι! χι! Χι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Και ήρθε η παρέλαση...... Ανοιχτά χαντακια,κλάδεμα της τελευταίας στιγμής, ασπριζμα βασιλικοτερο των βασιλικων και γενικά ένα κακογουστο στιλακι που αν μη τι άλλο αδικεί μία βασίλισσα του χειμώνα και το πρώτο χειμερινό προορισμό της χώρας!!!! Παιδιά κάντε κάτι διορθώσεις απλές καθημερινές, καλογουστες, κοιτάξτε λίγο γύρω σας..... Τώρα που το θυμήθηκα εσείς δεν πήγατε και ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό με έξοδα του ελληνικού κράτους, για να μας φέρετε ιδέες ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε δήμαρχε εσείς και η παρέα σας δεν πήγατε ταξίδακι ?????και μάλιστα άτομα που ούτε καν είναι επίσημοι επαγγελματίες για να μη πω για τη διάσημη δημόσια υπάλληλο..... Σας συγχαίρει όλο το χωριό για τις πρωτότυπες ιδέες που φερατε και όχι μόνο, τα υπουργεία και οι σύλλογοι σας τα γνωρίζουν αυτά ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρε πρόεδρε τι κιτσαριό ήταν αυτό προχθές το βράδυ; Ντροπή ρε, πού τους βρήκατε όλους αυτούς τους ταλαίπωρους; Πάνα ρε που σας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γιαννέλο σε είδα να κορδώνεσαι στις φωτογραφίες του καρναβαλιού σαν γύφτικο σκεπάρνι. Σε άλλες φωτογραφίες οι καταχραστές των χρημάτων μας καμαρώνουν κι αυτοί αυτάρεσκα. Ήθελα να ήξερα δεν έχετε καμία τσίπα πάνω σας; Η ντροπή δεν σας ακουμπάει; Ο κόσμος πεινάει κι εσείς γλεντάτε με ξένα χρήματα. Τουλάχιστον πληρώστε αυτά που χρωστάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
    Διάβασα πριν λίγες μέρες για τους αχαρακτήριστους χρεοκόπους και οφειλέτες ότι θα τους δούμε την 28η Οκτωμβρίου να καταθέτουν στεφάνια και να καμαρώνουν μπροστά στα μνημεία των ηρώων και να μη βλέπουν πίσω τους ότι ο κόσμος τους φτήνει και τους βρίζει.
    Εγινε λοιπόν σήμερα στην Αράχοβα????
    Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες του δήμου ΄Σ!ρws και ΚαπL@nis με εντολή του προέδρου ντε του Γι@ν....ου, άφησαν στη μπάντα όλους τους άλλους και κατέθεσαν αυτοί στεφάνια και καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια χωρίς να ντρέπονται.
    Το τι γινόταν πίσω δε λέγεται το τι άκουσαν τα φτιά μου δε γράφεται ενας έλεγε ..τα λαμόγια άλλος οι κσετσίποτοι οι φυγόδικοι για δε το πρόεδρο βόθρος τα στόματα..δε γράφοντε οι μπόχες του βόθρου.
    Ρε κάνατε σημέες και πρότυπα στα παιδιά μας τους χρεομένους και χρεοφειλέτες ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ........
    Αιδώς δημότες του δήμου ΔΑΑ αυτοί θα μας πάρουν και τα σπίτια, γιατί στο τέλος εμείς οι νυκοκυρέοι θα τους πληρώσουμε.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τουλάχιστον εκείνοι δεν ήταν καταχραστές του δημόσιου χρήματος. Τούτοι δώ είναι τρωκτικά του κερατά. Από ποιόν να αρχίσω και που να τελειώσω. Δεν λέω ονόματος αλλά όλοι τα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή