Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ντράγκι: "Η Ελλάδα είναι καλύτερα σε σχέση με τον Ιούνιο..." Ποια είναι η πρόοδος που βλέπει;

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις υποστήριξε...
ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το Νταβός της Ελβετίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι τον Ιούνιο, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση για το αν το Grexit βρίσκεται πλέον εκτός συζήτησης.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Ιούνιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τα δύο ορόσημα του προγράμματος έχουν επιτευχθεί και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή τη στιγμή» απάντησε.

Η συζήτηση με τους δανειστές όπως είπε, γίνεται πάνω σε τεις πυλώνες: Τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018-2019, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, ένα θέμα-κλειδί στις συζητήσεις και οι οποίες είναι μεν δύσκολες αλλά θα πρέπει να είναι και βιώσιμες, όπως είπε, και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να είναι βιώσιμες, ενώ προειδοποίησε ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ακόμα πολύ υψηλό αριθμό μην εξυπηρετούμενων δανείων.

14 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΙ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που πρέπει να έχει ένα ΧΩΡΙΟ, ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ. Τη χάσαμε επειδή εκχωρήσαμε την διαχείρισή της σε τρίτους. Χωρίς να μας ρωτήσει κανένας και χωρίς να ενημερωθούμε έτσι αυθαίρετα, ένας άσχετος και ξένος με το θέμα, που μπορεί να είναι Δήμαρχος αλλά δεν έχει καμία απολύτως δουλειά με προβλήματα συλλογικής ηθικής τάξης του Χωριού, πήγε στη Βουλή και ξεστόμισε μπαρούφες, υποτίθεται για να υπερασπιστεί τα δίκια μας και ύστερα ήρθε πίσω μοστράροντας τη φάτσα του στα μέσα να για μας πείσει ότι αυτές οι μπαρούφες που εκστόμισε μας εκφράζουν.
    Το μικρότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να υπερασπιστούμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας είναι η απαγόρευση σε αυτόν και τους ομοίους του να μας εκπροσωπούν οπουδήποτε. Πρέπει να απαγορεύσουμε την είσοδο στο Χωριό μας σε αυτόν και σε όποιον άλλο επίδοξο κήνσορα ή επίδοξο Νονό αλλαγής του Ονόματος του Δήμου, τολμήσει ακόμα και να περάσει τα σύνορα του Χωριού. Πρέπει να εγκαλέσουμε τον Αντιδήμαρχο Διστόμου να δώσει λόγο γιατί έδωσε το ελεύθερο σε ανθρώπους τόσο χαμηλής νοημοσύνης και σεβασμού να χειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι αυτό της ΣΦΑΓΗΣ.
    Έχουμε την υποχρέωση προς τους προγόνους μας αλλά και τα παιδιά μας να αποκαταστήσουμε την τάξη.
    κ. Ζήση είσαι υπεύθυνος και υπόλογος για ότι ανήθικο , γιατί τέτοιο είναι, γίνετε σε βάρος της Κοινωνίας του Διστόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα; Τώρα έγιναν ανεπιθύμητοι, χαμηλής νοημοσύνης και σεβασμού, αυτοί που πριν δυο χρόνια τους εκλέξατε πανηγυρικά για να διοικήσουν και να εκπροσωπήσουν το χωριό σας; Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την γκάφα σας; Μήπως είναι λίγο αργά; Λοιπόν, υπομονή τρία χρονια ακόμα.......ας προσέχατε......τώρα είν αργά πατριώτες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπα βρε ΤΟΠΙΚΙΣΤΗ .. έχετε χάσει το μετρό μερικοί μερικοί στο Δίστομο(δεν ξερετε τι γράφεται) και σε ερωτώ:
    τι παραπάνω έκαναν για την πατρίδα μας οι σφαγιασθέντες ,οι εκτελεσθέντες και σκοτωθέντες του Διστόμου το 1940-1944 από τους νεκρούς των άλλων χωριών του δήμου, του νομού και όλης της Ελλάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 22 Ιανουαρίου 2016 - 7:07 π.μ.

    Κύριε ο παππούς μου σκοτώθηκε στο ελληνό ιταλικό πόλεμο του 1940 στα βουνά της Αλβανίας πολεμώντας για την Ελλάδα, ο δικό σας παππούς τον έσφαξαν ή τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί στις 10 Ιουνίου για αντίποινα...

    και εγώ δεν τον γνώρισα και εσύ δεν τον γνώρισες...

    και εγώ πονώ και εσύ πονάς....

    και έμενα μου έλειψε και εσένα σου έλειψε...

    πρόσεχε λοιπόν τι γράφεις... κατέβα από το καλάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 22 Ιανουαρίου 2016 - 7:07 π.μ. το λέτε "μουσείο θυμάτων ναζισμού" αλλά ο μεγαλύτερος ναζιστής είσαι εσύ με το κείμενο που γράφεις...

    αρχιφασίστα νομίζεις ότι είστε η Άρια φυλή του δήμου και της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν λίγους μήνες ο κυριος Δήμαρχος απόφασή του προσέλαβε εξωτερικό συνεργάτη ενισχύοντας έτσι την οικονομική υπηρεσία ώστε να λυθούν λειτουργικά προβλήματα.Οι φήμες λένε οτι ο εξωτερικός συνεργάτης ζήτησε απο τον κυριο Δημαρχο να γίνουν αλαγες στην κοινωφελή του Δημου μέχρι και την διάλυσή της κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργια της.Ο Δημαρχος διαφώνησε και ο εξωτερικός συνεργάτης που ειναι πολύ έμπειρος σε θέματα Τοπικης Αυτοδιοικησης παρετηθηκε.
    Μη έχοντας αλλη λύση ο Δημαρχος ζήτησε την βοήθεια πρώην υπαλλήλου που έδωσε συστάσεις για άλλον συνεργάτη τον οποίο ο Δημαρχος είδε την Παρασκευή το πρωί στην Αράχοβα και οχι στο δημαρχείο.
    Δεν γνωριζω αν συμφώνησαν η οχι αλλά ας δη κάποιος τι προβλήματα έχει η κοινωφελής και παρετηθηκε ο πρώην έμπειρος οικονομικός συνεργάτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε μου ποιός το περίμενε να ζητάν βοήθεια από το υποτακτικό υπάλληλο που διωξαν αρων άρων τοπε και και η διευθύντρια του δημου ρε που τον βρήκαμε αυτόν τον κοντοβρακι που δεν ξέρει τι του γίνεται .Θαρθει η μερα που θα αναζητατε τον πατσανταρα . Μεγας μαντης

      Διαγραφή
    2. ο πρωην ειναι ο εμπιστος του πατσανταρα;

      Διαγραφή
  7. 24 Ιανουαρίου 2016 - 5:33 π.μ.

    εισαι εκτός εποχής....λες αχλάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο ο μπαρμπα Θανασης ισως μπορει να ξερει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε διεφθαρμένοι, βάλατε στον προϋπολογισμό της κοινωφελούς 50.000 ευρώ για τραπέζια και γλέντια και δεν ντρεπόσαστε; Τι θα γίνει ρε με σας, έχει χαθεί το φιλότιμο τελείως; Ρε βάλατε πρόεδρο στην κοινωφελή , το λύκο που χρωστάει ένα σορό λεφτά στο Δήμο να φυλάξει τα πρόβατα; Ρε κατσαμπίνηδες του κερατά τι θα δούμε από σας ακόμα; Που το πάτε το μαγαζί; Ρε κόσμος πεινάει κι εσείς έχετε το μυαλό σας στα νταούλια και τις πίπιζες; Ντροπή ρε Ντροπή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λογιστής της κοινωφελούς εχει καταλάβει τι συμβαίνει ή τα εχει όλα ίσωμα; Και καλα αυτος, ο επίτροπος τι κάνει; περισσεύουν τόσα για γιορτές και πανηγύρια; α ρε Ρακιντζής που σας χρειάζεται......

      Διαγραφή
    2. Αρτον και θεάματα... Αλλά τα ίδια με πέρσ είνι,ξεστραβώσσς
      Τα νταούλια κι οι χουροί κρατάνι χρόνια απού τουν καιρό του λιόντγι μί α βαθμό αδελφικότητας κι μιτά του πανηγυρίζανι κοντά στουν πατσαντάρα κι τώρα στηρίζουνι τούτουν του δήμαρχου κι αφτούνους τουρ λέει του μιγάλου μπράβου μι πράξεις. Ζήτου του παρασκήνιου..
      Ο κ.πανουργιάς είπε χθες κάτι πολύ σωστό στο δουσου μόνο. Να το βάλετε καλά στο νου σας.

      Διαγραφή
  10. Στάθη αυτό το ανδρί@@λο που έκανες δήμαρχο σε εκθέτει ανεπανόρθωτα. Στα καφενεία λέει ότι τα τραπέζια και οι φιέστες είναι δικής σου έμπνευσης. Τα 50.000 στον προϋπολογισμό της κοινωφελούς λέει ότι εσύ τα έβαλες. Ρώτα τον. Αν το διαψεύσει θα σου δώσω και άλλα στοιχεία, αρκεί να μη με εκθέσεις , γιατί ο κατσαμπίνης είναι φίλος μου! Και δεν κάνει να εκτεθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή