Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Του Δημήτρη Κουρέτα

Η Ελλάδα από τη στιγμή που έγινε κράτος το 1827 και για περίπου 100 χρόνια ζούσε σχεδόν από ένα προϊόν. Τη σταφίδα. Με αυτή μεγάλωσαν και σπούδασαν σχεδόν τέσσερις γενιές. Η σταφίδα κάλυπτε το 50% των εξαγωγών μας ως χώρα, συνολικά. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σήμερα που οι εξαγωγές μας είναι 27 δις ευρώ, σαν να έχουμε εξαγωγές σταφίδας 13,5 δις. Ενημερωτικά φέτος κλείσαμε με εξαγωγές σταφίδας 39 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το ’80 στην Ελλάδα το 35% του πληθυσμού ασχολείτο με την αγροτική παραγωγή και παρήγαγε το 12% του ΑΕΠ. Σήμερα τα νούμερα είναι 11% του πληθυσμού και μόλις το 2,9% του ΑΕΠ. Θα μπορούσε να πει κάποιος, και τι έγινε;

Σημαντική ερώτηση. Το 2000 η χώρα είχε 60 νηματουργεία και παρήγαγε νήμα από βαμβάκι το οποίο το έκανε ρούχα. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα νηματουργείο μεγάλο, ο Επίλεκτος στα Φάρσαλα. Το βαμβάκι μας εξάγεται στην Τουρκία κυρίως, παίρνουν οι αγρότες 350 εκατ. ευρώ, γίνεται εκεί νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δις! Και τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας. Αυτό έγινε. Αυτή τη χώρα φτιάξαμε και καλούμαστε όλοι μας να την αλλάξουμε. Και την καταντήσαμε έτσι με σειρά εγκληματικών πολιτικών για τη ανάπτυξη μετά το 1980.

Η χώρα μας είναι η δεύτερη σε βιοποικιλότητα στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να έχουν μεγάλη ιδιαιτερότητα άρα και ποιότητα. Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει (όλο και περισσότερο) την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων.

Η Ελλάδα, σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθος της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις. Το πλεονέκτημα της (υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει) ήταν οι μικρές παραγωγές που με κόπο, μεράκι και σεβασμό στον άνθρωπο μπορούσε να αντλήσει από το χώμα της. Η Ελληνική γη και οι άνθρωποι της, απόλυτα συμφιλιωμένοι με το κοινό τους μέλλον, μπορούν να παράγουν καταπληκτικά προϊόντα.

Από τα 27 δισ. ευρώ εξαγωγές της Ελλάδος το 2014, τα 10 δις είναι ορυκτέλαια τα οποία προκύπτουν από το πετρέλαιο που εισάγουμε, 5 δισ. προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής από τα οποία 1 δις ψάρια ( είμαστε πρώτοι σε εξαγωγές τσιπούρας και λαβρακιού στον κόσμο), 4 δισ. τρόφιμα, 1 δισ. γενόσημα φάρμακα. Δηλαδή το 35 % των εξαγωγών μας αφορούν την γη. Άρα η απάντηση στην ερώτηση και τι έγινε που η Ελλάδα έχει συρρικνώσει την παραγωγή της, είναι σαν να απεμπολούν οι Άραβες το πετρέλαιο. Μερικοί «έξυπνοι» σύμβουλοι προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς ότι θα βγουν από την κρίση με τη δημιουργία start-ups.

Τους λένε όμως τη μισή αλήθεια. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, Ελληνιστί (τον όρο start-up τον άκουσα σε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα το 1995), είναι φυσικά μία διέξοδος. Σε ποιο τομέα όμως; Στην πληροφορική; Η μήπως στην μικροηλεκτρονική; Όχι κύριοι σύμβουλοι επιχειρήσεων. Η σύγχρονη γεωργία μικρών χωρών όπως η Ελλάδα απαιτεί μικρές παραγωγές εξειδικευμένων προϊόντων τα οποία:

1. Είτε θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή καινοτόμων, μοναδικών τροφίμων, ελκυστικών στον καταναλωτή, ικανών να εξαχθούν στην παγκόσμια αγορά

2. Είτε θα εξαχθούν ως έχουν, ως μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ύστερα από μία βασική επεξεργασία (όπως καθαρισμός), και κατάλληλα συσκευασμένα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές.

Και στις δύο περιπτώσεις επιτυγχάνεται η παραγωγή τελικού διατροφικού, μοναδικού, ελληνικού προϊόντος το οποίο θα πωληθεί στην διεθνή αγορά ως Greek brand name, με υψηλή προστιθέμενη αξία, και συνεπώς με υψηλή τιμή τέτοια που να εξασφαλίζει τελικά ικανοποιητικό εισόδημα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των γεωργών.

Ένα παράδειγμα: Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού ελαιολάδου έχει τέτοια περιεκτικότητα σε φαινόλες, οι οποίες του επιτρέπουν να έχει ισχυρισμό υγείας ότι προστατεύει από την οξείδωση της χοληστερόλης και βοηθά στην υγεία των αγγείων. Όμως μόνο ελάχιστο μέρος του τυποποιείται έτσι, για να πουλιέται ως φάρμακο σε φαρμακεία και ακριβά καταστήματα στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά ένα τέτοιο ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας πουλιέται πάνω από 80 ευρώ το κιλό, σήμερα σε πολλά σημεία στην Νέα Υόρκη.

Μια τέτοια παρέμβαση θα σήμαινε έσοδα για τον παραγωγό περίπου 1,5 δις. Δηλαδή 10 φορές περισσότερα από ότι βγάζει τώρα.

* Ο κ. Δημήτρης Κουρέτας είναι Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης.

26 σχόλια:

  1. Δημοτικό συμβούλιο στη Λιβαδειά και ο δήμαρχος μας πήγε να μιλήσει για το πολύ σοβαρό θέμα υποστήριξης της υγείας των πολιτών και το μόνο που κατάφερε ήταν να εξαγριώσει με τα λεγόμενα του το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λειβαδιάς.Να δούμε πως θα ξεμπερδέψει.
    Κοντός,κομπλεξικός,αμόρφωτος καιεπικίνδυνος χωρίς συναίσθηση του τόπου του χρόνου της γνώσης, της σοβαρότητας του θέματος νομίζοντας ότι απευθυνόταν σε ομοίους του (ξενοδόχους,εστιάτορες της Αράχοβας...κοινώς λαμόγια,μεγαλοοφειλέτες-ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις)
    Θα περάσουν πάνω από το πτώμα σου Γιαννάκο πολύ εύκολα δεν χρειάζονται επιδώσεις άλματος επί κοντώ και είναι οι φίλοι σου Σταθά....ες που σε στήριξαν και νόμισες ότι ψήλωσες κακομοίρηηηηηηη
    Γιατρέ πράγματι ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΥ ντροπή σε όσους τον στήριξαν και τον εξέλεξαν αλλά ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα σήμερα σε ιστοσελίδα γνωστού καταξιωμένου γιατρού του νοσοκομείου Λειβαδιάς:
    Η ΘΛΙΒΕΡΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ
    Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Δήμαρχος Αράχωβας Διστόμου Ιωάννης Γεωργακός όταν εχθές το βράδυ κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων με θέμα το νοσοκομείο και τα προβλήματα υγείας στο νομό υπερθεμάτισε λέγοντας ότι το νοσοκομείο Άμφισσας δουλεύει καλύτερα από το νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο ανενημέρωτος Δήμαρχος αγνοώντας ότι η παθολογική κλινική στην Άμφισσα είναι σε αναστολή λειτουργίας και με απόλυτη υποστελέχωση στο σύνολο των υπολοίπων τμημάτων παραπληροφόρησε λασπολογώντας το νοσοκομείο που και στον ίδιο είχε προσφέρει. Το παραλήρημα του απίστευτου δημάρχου χτύπησε κόκκινο όταν δήλωσε ότι το 2001 τον έδιωξαν από το νοσοκομείο ενώ είχε περιτονίτιδα και πήγε να πεθάνει σπίτι του!! Δεκαπέντε χρόνια μετά περίμενε με υπομονή καμήλας να κοπρίσει σε χώρο που η θέση του έπρεπε να σέβεται και να τιμά. Η απειλή του στο τέλος όταν έφυγε απαξιωμένος απο την αίθουσα ότι "αν να πειράξει κανείς το κέντρο υγείας Διστόμου θα ξέρω τι θα γίνει. .." δείχνει περίτρανα το ήθος και τα ιδανικά που πολιτεύεται ο τύπος. Χάρισμα και ντροπή σε όσους τον στήριξαν και τον εξέλεξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καταξιωμένος γιατρός ειναι αυτός που παιρνει φακελάκι για να κανει εγχείρηση;

      5 Φεβρουαρίου 2016 - 4:57 π.μ. ροχαλα που σου χρειάζεται.... Χαχαχα καλο απογευμα

      Διαγραφή
  3. Επειδη δεν ειχε κοψι ποτε πιτα σαν Προεδρος ξενοδοχων αποφασισε λεει να κοψι πιτα σαν ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ.....ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ....ΑΡΑΧΩΒΑΣ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρετε υπάρχει μια μέθοδος για να υποστηρίξεις κάτι
      Να χαμηλώσεις-κοντίνεις τον απέναντι, να έρθει στο ύψος σου και εκεί να τον παλέψεις επειδή διαφορετικά δε τον φτάνεις.Αυτή η μέθοδος είναι προσφιλής στους ανεπαρκείς κοινώς κοντούς.
      Ο Γιαννάκος λοιπόν προτίμησε να κοντίνει το νοσοκομείο Λειβαδιάς για να παλέψει το Κέντρο υγείας Διστόμου,ενώ υπήρχαν χίλιοι λόγοι ουσιαστικοί και χωρίς ουσιαστικό αντίλογο υπέρ του κεντρου υγείας Διστόμου και έγινε το έλα να δείς στο Δημοτικό συμβούλιο Λειβαδιάς.
      Αλλά εσύ ρε Γιανν..λο γιατί μπλέκεσαι με αναρτήσεις υπέρ του κοντού σε ολαααα...αφού εσύ ο ίδιος αλλού λές άλλα.Μη μπλέκεις και άλλο με τα πίτουρα γιατί θα σε φάνε οι κότες..και θα είναι κρίμα

      Διαγραφή
  4. 5 Φεβρουαρίου 2016 - 4:50 π.μ. - 4.57 - 11.09 Φωστήρες Κολοπετινίτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω 5 Φεβρουαρίου 2016 - 4:50 π.μ. ότι πρέπει να αφαιρέσεις το «κοντός» από το σχόλιό σου. ‘Όλοι οι κοντοί, δεν είναι κομπλεξικοί, αμόρφωτοι και επικίνδυνοι. Για το συγκεκριμένο άτομο οι χαρακτηρισμοί, εκ του αποτελέσματος, μάλλον ταιριάζουν, αλλά οι κοντοί σε τι φταίνε; Δεν είναι συλλογική η ευθύνη. Συγχώρησέ με για τις παρατηρήσεις αλλά και εγώ ……………………. Κοντός είμαι και το σχόλιο με προσβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αφησετε ησυχο τον Δημαρχο μας γιατι το πολιτικο του ενστικτο ειναι μεγαλητερο απο το μποι του και αυτοι οι κυριοι στην Λιβαδεια νομισαν οτι θα τον κοροιδεψουν.
    Πανω τους μεγαλε γιγαντα οδοστροτηρα θεματοφυλακα των συμφεροντων τουΔημου ΔΑΑ.
    Πανε να μας κανουν κολπα οι Λιβαδιτες;
    Διελυσε τους να τους αποροφυσουμε να τους σβησουμε απο τον χαρτι.Να αναφερονται σαν δημοτικο διαμερισμα του Δημου ΔΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηθελα ρέ παλιόφιλε σταθάρα να ήμουν στο μυαλό σου να δώ τι σκέφτεσαι όταν προσπαθείς με απεγνωμένες αναρτήσεις να καλύψεις τη μία γκάφα πίσω από την άλλη του δημάρχου που μας σέρβιρες.Τό δεν είχαμε άλλη επιλογή δεν σε απαλάσσει.Οόι ζητάνε το λόγο απο σένα.Ακόμη κι ο ζήσης που τον βγάλατε πρώτο απο τελευταίο δυσσαρεστημένος.στη θάλασσα κάτω δήμαρχο ακούνε δήμαρχο δεν βλέπουν ,στο στείρι το ίδιο.σχολασέ τον όσο είναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδα σε βίντεο, στο μπλοκ χάνι, την αντιπαράθεση του Δήμαρχου Αράχωβας με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ και οι Σύμβουλοι πρέπει να του απαγορεύσουν την έξοδο από τα σύνορα του Δήμου ή τουλάχιστον κάποιος να τον συνοδεύει για να του τραβάει το μανίκι και να μας προφυλάσσει από τις βλακείες που ξεστομίζει. Κύριοι , αυτός ο απερίγραπτος τύπος μας προσβάλει όλους , δεν το αντιλαμβάνεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα γίνει με τον κατσαμπίνη όπου πάει θα μας εκθέτει; Μαζέψτε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι κλαιτε ρε αυτον βγάλατε αυτοι εισαστε θα τον φατε στη μαπα για αλλα τρια χρονια. Αυτον και το αλλο φρουτο που το παιζει πατερουλης. Μη μιλατε λοιπον καθολου αυτοι σας αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η συμφωνία ήταν άσε το χάρη που κάτι έχει σπουδάσει να ασχολείται με τα δημοτικά και στα media και στα συνέδρια θα μιλάει ο πρόεδρος που το κατέχει το άθλημα και σύ θα γίνεις δήμαρχος που το χες απωθημένο.ο κοντός όμως άρχισε να παίρνει σβάρνα κανάλια συγκεντρώσεις και όπου βρίσκει μικρόφωνο πετάει 2,3 κοτσάνες.και καλά στο δημοτικό συμβούλιο δεν του δίνουν το λόγο ,έλα που όμως στα άλλα πάει μόνος του και δεν τον ελέγχουν .θα τους σκάσει ,όσες αναρτήσεις και να κάνει ο πρόεδρος δεν σώζεται.έχει καβαλλήσει το καλάμι και πάει ο κοντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τωρα εξηγειτε με αυτο το σχολιο που εγραψες προεδρε γιατι δεν μιλαει στα συμβουλια ο δημαρχακος, εκει τον εχετε αφαλοκοψει. Καλα του κανετε αλλα πρεπει να βρειτε λυση και για τα αλλα, βαλτε του φιμωτρο. Φωναξτε τον και εξηγηστε του οτι εδω δεν είναι καφενειο με την παρεα του να λεει βλακειες, γιατι εκπροσωπει ολοκληρο Δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετα τη χθεσινη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου του δημου Λεβαδεων ο κυριος ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ ιατρος-συνδικαλιστης εξαπελυσε με αναρτηση του αηθη(επιεικης ο χαρακτηρισμος)κατα του Δημαρχου μας επειδη τολμησε να αμφισβητησει την σωστη λειτουργια του Νοσοκομειου Λειβαδιας, κι επειδη ο Δημαρχος ειπε οτι δεν θα επιτρεψει την περαιτερω αποδυναμωση του Κεντρου Υγειας Διστομου Βεβαιως ο κυριος προεδρος των ιατρων εχει δικαιωμα να υπερασπιστει το νοσοκομειο που δουλευει και καλα εκανε ,δημοκρατια εχουμε αλλωστε. .Απο αυτο το σημειο ομως μεχρι το σημεια να μας λεει οτι πρεπει να ντρεπομαστε που τον εκλεξαμε κι αλλα πολλα θα πρεπει να του πω οτι υπερεβη τα εσκαμμενα. Η διαφωνια ειναι υψιστο δημοκρατικο δικαιωμα και ο κυριος ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ ειχε δικαιωμα να την εκφρασει αν θεωρησε οτι προσβληθηκε.Θα μου επιτρεψει ομως ως απλος δημοτης αλλα και ως Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου να εκφρασω την αποδοκιμασια μου για τους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιησε και να του ζητησω να μας ..επιτρεψει να αποφασιζουμε εμεις ποιον θα εκλεγουμε για Δημαρχο και οχι αυτος.Λυπαμαι επισης για καποιους συντοπιτες μας που αναπαρηγαγαν αυτη την αναρτηση.Το Κεντρο Υγειας Διστομου καλυπτει μια μεγαλη βιομηχανικη και τουριστικη περιοχη και το προσωπικο του -εχω προσωπικη εμπειρια-καταβαλλει υπερανθρωπες προσπαθειες να ανταπεξερχεται στα καθηκοντα του.Δεν εχουμε κανενα προβλημα να ενισχυθει το Νοσοκομειο της Λειβαδιας αλλα οχι εις βαρος του Κεντρου Υγειας..Ελπιζω οτι ο κυριος ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ εχει ηδη αντιληφθει το ατυχες της αναρτησης .Ναι στη Διαφωνια Οχι στη Διχονοια

    Stathis Giannelos Δυστυχως Κωστα παρ οτι μιλησαμε συνεχιζεις τους υβριστικους χαρακτηρισμους τοσο κατα του Δημαρχου οσων και των υπολοιπων που μας αποκαλεις ασχετους.Περαν των προσβολων αυτων σε εναν ολοκληρο δημο για τις οποιες ο καθενας μπορει να σχηματισει ελευθερα οποια γνωμη θελει και τις οποιες δημοκρατικο μου δικαιωμα ειναι και μενα να στις επιστρεψω , θελω να ρωτησω ευθεως .θες την ενδυναμωση της λειτουργιας του νοσοκομειου Λειβαδιας??ειπε κανεις ποτε οχι σε αυτο ?????ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!μαζι να παμες να παλεψουμε στα κεντρα αποφασεων ...αν ομως αυτο το θες αποδυναμωνοντας το κεντρο υγειας Διστομου που το χειμωνα με τις χιλιαδες επισκεπτων της Αραχωβας και το καλοκαιρι με τους λουομενους της παραλιας ,ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ξεπερνα τον εαυτο του τοτε φιλτατε Κωστα θα μας βρεις αντιθετους χωρις να μας πτοουν οι απειλες περι Θηβων ...Θεωρω πραγματικα ατυχη τα σχολια και τη στοχοποιηση του Δημαρχου ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.ΘΑ ΤΗ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗ Μ@@@@ΙΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε μόνος γράφεις μόνος απαντάς .οεο οεο .Είναι τρελός ειναι τρελός ο πρόεδρος αυτος οεο.οεο

      Διαγραφή
  14. Τέτοια συμφωνία 6 Φεβρουαρίου 2016 - 11:58 π.μ. δεν έγινε ποτέ. Είσαι ψεύτης. Ο Δήμαρχος είναι Δήμαρχος και ξέρει τι κάνει και τι λέει και έχει την ευθύνη λόγων και πράξεων, όλοι σας είσαστε υποχρεωμένοι να τον σέβεστε γιατί τον ψήφισε ο λαός. Όσο για τον πρόεδρο το χάρη και όποιον άλλο καλά θα κάνουν να κάτσουν στα αυγά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην κοπή της πίτας την Παρασκευή 6/2/ 2016 στο Δημαρχείο απο τους υπαλλήλους δεν ήταν ούτε οι μισοί [οι περισσότεροι ήταν συμβασιούχοι] ενώ από τους δημοτικούς σύμβουλους κάτι λιγότερο απο 5 μαζί με την αντιπολιτευση.
    Βγήκε λοιπόν ο Δήμαρχος είπε τα δικά του [μόνο αυτός καταλαυε τι ειπε] μοίρασε τα κομμάτια της πίτας [χειροκρότημα] και πάει στο καλό . Έργο που καταγράφετε στον απολογισμό κι'αυτο.
    Αν του το θυμίσουν άντε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μίσος και η ζήλια σας έχουν κάνει εσάς της αντί πολιτευσης να λασπολογείτε συνέχεια εναντίον του Δημάρχου μας Εδω ο άνθρωπος ξεπέρασε τα σύνορα του Δήμου ΔΑΑ μόνο σε 17 μήνες Με αυτόν τον ρυθμό στους υπόλοιπους 43 που απομένουν δεν θα μας χωράει η Ελλάδα. Άκου λέει τους κακοφανηκε τους Λιβαδιτες [δημοτικό μας διαμέρισμα που λέει κι' ο άλλος].Η επόμενη κίνηση ΜΑΤ της κυβέρνησης πρεπει να τον στειλη για διαπραγματευσεις απ 'ευθειας με τον Γερμαναρα τον Σοιμπλε κι' αν δεν τον κάνει να παραδοθεί τον αρχιφασιστα σε χρόνο μηδέν να μου το θυμάστε συμπολίτες. Ακου λέει να ντρεπόμαστε που τον έχουμε Δήμαρχο; Ιτε σας αρέσει ιτε όχι ο άνθρωπος έχει ΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ και κάθε τρεις και λίγο δίνη ρέστα. ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ε ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Γιαννέλο, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Τι σχόλια είναι αυτά που γράφεις; Γιατί τα βάζεις με τους γιατρούς παίρνοντας το μέρος του αγράμματου; Αυτός, πού τον βάλατε να κάνει το «δήμαρχο», είπε στους γιατρούς ότι το νοσοκομείο Λιβαδειάς δεν λειτουργεί σήμερα σωστά επειδή πριν από χρόνια έκαναν στον ίδιο κακή διάγνωση. Οι γιατροί του έλεγαν άλλα, αυτός καταλάβαινε άλλα και στο τέλος άλλα έλεγε. Τώρα κι εσύ, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, λες άλλα, με τη διαφορά ότι εσύ ξέρεις τι λες, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα σύμφωνα με την προσφιλή σου τακτική. Ζητήστε σιωπηλά συγνώμη από τους γιατρούς, για να λήξη το θέμα και στη συνέχεια μαζέψτε τον από την πιάτσα ή όταν μιλάει δημόσια γράψτε του σε ένα χαρτί πέντε κουβέντες, τόσο σπουδαίο είναι; Άιντε γιατί με σας που μπλέξαμε σε λίγο, όχι στο Νοσοκομείο δεν θα τολμάμε να πάμε, αλλά ούτε έξω από στη Λιβαδειά δεν θα τολμάμε να περάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραίοι είστε εσείς!!!!!! Μπράβο σας!!!! Έκπτωτος ο εργολάβος στο Πάρκιν του Αραχωβα center και ο κολλητός και συνετερακι του λυκοφιλου μας Στάθη υπερνοικιαζει το Πάρκιν και βάζει τους σεκιουριτάδες για να κάνουν κανα μεροκάματο! Ο Δήμος μας χάνει 35000€ το χρόνο και ο εργολάβος κονομαει...!!!! Και η εγγυητική στο συρτάρι 500000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά εγγυητική στο συρτάρι? είσαι σίγουρος? ένα πουλάκι κελαηδάει για την εγγυητική-μαϊμου, οτι εχει κάνει φτερά εδώ και κάτι χρονάκια......ρωτήστε τον ψηλό και τον κοντό......κάτι ξέρουν νομίζω..........άντε γεια κοροϊδαρες συνδημότες μου.....

      Διαγραφή
  19. Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η υπόθεση του Συνεδριακού Αράχωβας είναι μια σκοτεινή Ιστορία στην οποία ο Πρόεδρος είναι αναμεμιγμένος μέχρι το λαιμό. Αν ο Αλμπάνης σταματήσει να δέχεται το παραμύθιασμα που του κάνουν και στείλει τα χαρτιά που τους ζητάει εδώ και δύο χρόνια το υπουργείο τότε η παρέμβαση του εισαγγελέα θα γίνει αυτεπάγγελτα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μεγάλο πρόβλημα η προ προηγούμενη ηγεσία του Δήμου Αράχωβας. Αν και η εταιρεία που εμπλέκετε στην κατασκευή του έρχου είναι πτωχευμένη και έκπτωτη η σημερινή ηγεσία του Δήμου, ανεξήγητα, συνεχίζει να υπερασπίζετε τα συμφέροντα της εταιρείας και όχι του Δήμου. Το παρκινγκ λειτουργεί ενώ δεν θα έπρεπε και κάποιοι εισπράττουν στην πλάτη των Δημοτών. Η Δημοτική αρχή κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα να πράξει τα αυτονόητα, οι αρμόδιοι αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν εξηγήσεις στο ΔΣ παρ’ όλες τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης και το ψέμα , η παραπληροφόρηση και η κοροϊδία προς τους Δημότες καλά κρατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο εργολάβος είναι εκτός απο έκπτωτος και πτωχευμενος αρα τι ισχύ μπορει να έχει τέτοιου ιδους εγγυητική; Κατά τα άλλα η δημοτική αρχή επιτρέπει στον εργολάβο να λειτουργεί το παρκινκ να εισπρατει και να φοροδιαφευγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έγινε κάτι με τους παιδικούς σταθμούς Αράχοβα και Άσπρα;
    Κάποιοι δεσμεύτηκαν προσωπικά ότι δεν θα κλείσουν ούτε δευτερόλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή