Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σχεδόν €10.000 το μήνα παίρνει ο κουρέας του Hollande!

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.895 ευρώ λαμβάνει μηνιαίως από το γαλλικό κράτος ο κουρέας του Hollande, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι αποδοχές του κουρέα είναι μόλις κατά 1/3 χαμηλότερες σε σχέση με αυτές του Hollande ενώ ξεπερνούν τις μικτές μηνιαίες αποδοχές ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες εάν αφαιρεθούν τα έξοδα, φτάνουν περίπου τα 8.213 ευρώ.
Ο μισθός που δίνεται στον κουρέα του Hollande στο Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση, όταν η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine δημοσίευσε λεπτομέρειες αναφορικά με τους όρους, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας της σύμβασης.
"Όλοι έχουν ανάγκη να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, σωστά;", δήλωσε η Stephane Le Foll, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, μετά την εβδομαδιαία σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Τετάρτη. "Κατανοώ τις απορίες του κόσμου, κατανοώ την κριτική. Δεν είναι όποιος όποιος, απλά αυτό".
Η δαπάνη αυτή δεν συνάδει με την υπόσχεση που έδωσε ο Hollande κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2012 πως θα είναι ένας φυσιολογικός ηγέτης, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Nicolas Sarkozy, ο οποίος χαρακτηρίστηκε επιδειξιομανής εξαιτίας των γυαλιών Ray-Ban και των χλιδάτων διακοπών του. Έρχεται επίσης σε μια περίοδο που ο Hollande προωθεί ένα νομοσχέδιο που θα συρρικνώσει τα οφέλη των εργαζόμενων και θα καταστήσει ευκολότερες τις απολύσεις.
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου