Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στο 9,72% το μερίδιο των ιδιωτών, πέρασε δεύτερη η Protergia

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Ανακατατάξεις κατεγράφησαν τον περασμένο μήνα στη λιανική αγορά του ηλεκτρισμού μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών, την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ δείχνει να περιορίζει το ρυθμό των απωλειών της προς ανταγωνισμό. Έτσι η σημαντικότερη αλλαγή που καταγράφηκε τον Ιούνιο ήταν η άνοδος της εταιρείας Protergia στην τρίτη θέση (δεύτερη μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών) με μερίδιο 2,37% (από μερίδιο 2,22% το Μάιο).

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ που το Μάιο είχε μερίδιο 90,54% τον Ιούνιο έχασε μόλις 0,26 μονάδες υποχωρώντας στο 90,28% τερματίζοντας ένα σερί πολλών μηνών κατά το οποίο το μερίδιό της υποχωρούσε κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του περασμένου μήνα έπαιξαν οι μεγάλες καμπάνιες που ξεκίνησαν τόσο η Protergia όσο και η ΔΕΗ. Η Protergia με την εκστρατεία της "αναζητώντας τον Dennis" και τη "φουτουριστική" προσέγγιση επιχείρησε – επιτυχημένα το μήνα Ιούνιο – να προσελκύσει νέους πελάτες με το concept ότι δείχνει το δρόμο προς το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τη μεριά της η ΔΕΗ που ξεκίνησε και εκείνη τηλεοπτική καμπάνια, προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές διαφημίζοντας την έκπτωση του 15% που φέρνει σε όλους τους πελάτες της, ως απάντηση στις εκπτώσεις άνω του 20% που προσφέρουν οι ανταγωνιστικές προσφορές των ιδιωτών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του λειτουργού της αγοράς ΛΑΓΗΕ τα μερίδια αγοράς στη λιανική αγορά του ρεύματος τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΔΕΗ: 90,28% (από 90,54% το Μάιο). Το μερίδιο της ΔΕΗ αναλύεται ως εξής: 14,17% στην Υψηλή Τάση, 58,06% στη Χαμηλή Τάση και 18,31% στη Μέση τάση.

Ήρων: 2,73% (από 2,62%). Το μερίδιο του Ήρωνα αναλύεται ως εξής: 0,01% στην Υψηλή Τάση,  0,82% στη χαμηλή τάση και 1,9% στη μέση τάση.

​Protergia: 2,37 (από 2,22%). Το μερίδιο της Protergia αναλύεται ως εξής: 0,64% στη χαμηλή τάση και 1,73% στη χαμηλή τάση

Elpedison: 2,28% (από 2,27%) 1,18% στη Χαμηλή Τάση και 1,18% στη Μέση Τάση.

NRG trading: 0,64% (από 0,65%). Το μερίδιο της εταιρείας αναλύεται ως εξής: 0,21% στη Χαμηλή Τάση και 0,43% στη Μέση Τάση.

Watt and Volt: 0,51% (από 0,48%) 0,46% στη Χαμηλή Τάση και 0,05% στη Μέση Τάση.

Volterra: 0,49% (από 0,52%) όλο στη Μέση Τάση.

Green: 0,46% (από0,43%) 0,25% στη Χαμηλή Τάση και 0,21% στη Μέση Τάση.

Τιτάν: 0,03% (από 0,03%) όλο στη Μέση Τάση.

Interbeton: 0,02% (από 0,02%) όλο στη Μέση Τάση.

ΟΤΕ: 0,01% (από 0,01) όλο στη Χαμηλή Τάση.

13 σχόλια:

  1. Θα μας τρελανη αυτος ο καπλανης ρε λιλικα.
    Εχει πλακα να λυθουν τα θεματα που εχει βαλει μαζι με τον φιλο σου τον νικολακι για το χωριο που εισε ΑΝΤΙ και ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ
    ΚΑΠΛΑΝΗΣ...ΚΑΠΛΑΝΗΣ... ΚΑΠΛΑΝΗΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Οι παρέες γράφουν ιστορία ,
      κι οι κλίκες την υπερέκκριση σιέλου... capίsh πρόεδρε.. τίποτα τυχαίο

      Διαγραφή
  3. Λαμόγιααα όλοι μαζί....πισα και πούπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακομα εδω εισαι εσυ?Τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΥ ΟΙ (ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ) οι ψευτοπατριωτες που ηταν κρυμενοι προχθες?Περιοδο ειχαν?Ουστ κοπριτες...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιαννέλος μόλις σταμάτησε τους διορισμούς στην κόλα λόκα έπιασε δουλειά στους παπάδες και κάνει κονέ με τους αγίους. Προχτές έβγαλε Φώτο αγκαζέ με την Αγία Παρασκευή. Λέτε ν αρχίσει τους διορισμούς κι εκεί; Με το μυαλό που κουβαλάμε όλοι μας ακόμα και αυτό θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης έκπτωτος;;; Και πήγε τον χάρη για το ίδιο πράγμα στα δικαστήρια; Ποιος έχασε την ηθικότητα του για να την βρει αυτός; Ε μπάρμπα θαναση; Θυμάσαι όταν ήσουν δήμαρχος τις απευθείας αναθέσεις στην εταιρία σου; Αυτή μωρε που έχεις μονο το 30%!!! Γέμισε ο Δήμος ford! Όπου και να κοιτάξεις. Για ψάξτε λοιπόν και λιγο στο παρελθόν και θα βρείτε πολλαααα...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοτική αρχή του τόπου μας δεν εχει τσιπα καθόλου. Εχει γεμίσει ολο τον δήμο φόλες. Αλλά πρέπει να σας τις δώσουν να τις φάτε εσείς μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απών ο εξαφανισμένος Δήμαρχος αραχωβας από την εκδήλωση του αμμβρυσεα. Λέτε να πήγε και να έφτιαχνε τις εξέδρες που είχε τάξει πέρσι σταχτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη μυκονο ο πρόεδρος παρέα με τον προεδρο της κοινωφελους για τα μπανακια τους. Μονος και ερημος ο δημαρχακος να παλευει με τα θηρια. Τραγικη κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννελο παρτο χαμπάρι ότι ξοφλησες στα δημοτικά. Καιρός να αρχίσεις να το παίζεις ότι κουράστηκες γιατί αλλιώς θα καταλάβεις ποσό πολύ σε συμπαθούν όλοι οι Αραχωβιτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Μύκονο ο Γιαννέλος ο Γυρόγιαννος και ο Παπαστάθης, ποζάρουν και κορδώνονται. Για να ζηλέψουμε εμείς?
      Ο πρόεδρος μάλιστα, φιλοξενούμενος του μεγαλοεπιχειρηματία σκ@γι@ τον αποκαλεί άρχοντα????? γιατι ρε πρόεδρε? επειδή ήρθε στην αράχοβα και μας άνοιξε τα μάτια? πόσα φέσια έχει βάλει αυτός και άλλοι του είδους του? Αυτοί ρε πρόεδρε χάλασαν την αράχοβα και μας έφεραν τα νέα ήθη????
      Μήπως όμως πρόεδρε αυτή η τζαπαρία φιλοξενία εξαργυρωθεί με κάτι άλλο από τη νέα σεζόν που θα ανέβει ο μεγαλοεπειχηρηματίας στην αράχοβα? Περιμένουμε να δούμε προεδράκο της τζαπαρίας.
      Οσο για τους άλλους δυο,πα..στάθη και συρόγ.....νο η Μύκονος τους έλειπε???? εδώ χρωστάνε και το βρακί που φοράνε.
      Αυτά τα βλέπετε Δημότες του Δήμου ΔΑΑ?

      Διαγραφή