Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κίνηση - έκπληξη από τον όμιλο Μυτιληναίος

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η απόφαση της διοίκησης του ομίλου Μυτιληναίος να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα μείωσης του κόστους, το οποίο μετά το περίφημο "Μέλλον" ονομάστηκε "Excellence", ελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι συνθήκες στην αγορά του αλουμινίου ήταν ιδανικές: το LME και τα premia ανέβαιναν, τα κόστη καυσίμου μειώνονταν και ζήτηση ήταν υψηλή.

Ένα χρόνο μετά και καθώς το 2015 η αγορά του αλουμινίου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, η απόφαση αποδεικνύεται "κίνηση ματ": όπως αποκάλυψε χθες κατά την παρουσίαση του ομίλου Μυτιληναίος στην Ένωση Θεσμικών ο Ε. Μυτιληναίος αυτή τη στιγμή το Αλουμίνιο έχει "προσγειώσει" τα κόστη παραγωγή τους στα επίπεδα του 2004, όταν αποκτήθηκε από την Pechiney η βιομηχανία. Ίδια κόστη, με 11 χρόνια πριν. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο πλέον το Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει το πιο ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής στην Ευρώπη και ανήκει στο 25% των πιο οικονομικών βιομηχανιών αλουμινίου σε ολόκληρο τον κόσμο, με κόστος μικρότερο και από την Aluminium of Bahrein.

Το πρόγραμμα Excellence που ολοκληρώνεται το 2016 θα μειώσει κατά επιπλέον 70 εκ. δολάρια το κόστος παραγωγής, ωφέλεια που αναμένεται να καταγραφεί στα αποτελέσματα του 2016. Μεταξύ άλλων το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει μείωση στα κόστη προμήθειας πρώτων υλών, δημιουργία αποθηκών για την καλύτερη διαχείριση του stock, βελτίωση των logistics κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από την νέα υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια βωξίτη από τη Βραζιλία, η Αλουμίνιον θα κερδίσει ένα ποσό της τάξης των 3 εκ. δολαρίων μόνο από τη μείωση του ναύλου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι η Αλουμίνιον πρόλαβε να προχωρήσει σε hedging για τις πωλήσεις μέχρι το τέλος του 2015, προλαβαίνοντας τη σημαντική πτώση που έχει καταγραφεί τόσο στις τιμές LMEόσο και στα premia.

METKA

Για τη ΜΕΤΚΑ, μετά την ανάληψη νέου έργου στην Γκάνα, που σηματοδοτεί το άνοιγμα της εταιρείας στην αγορά της υποσαχάριας Αφρικής, χθες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία μαζί με την EGN, ανέλαβε ένα έργο 57MW για την κατασκευή φωτοβολταϊκού στο Πουέρτο Ρίκο. Θυμίζουμε ότι η ΜΕΤΚΑ πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ΕΓΝΑΤΙΑ που έχει ως αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη και  κατασκευή φωτοβολταϊκών.

Protergia

Ο κ. Μυτιληναίος για τον τομέα του ηλεκτρισμού και τη θυγατρική του ομίλου Protergia ανέφερε ότι είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο ανοδικό περιθώριο, λόγω των εξελίξεων όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά διεθνώς στην αγορά του ηλεκτρισμού. Υπογράμμισε ότι η θετική εξέλιξη της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε οι μονάδες που λειτουργούν με το καύσιμο να είναι ανταγωνιστικές ακόμη και με κάποιες μονάδες λιγνίτη.

Για το άνοιγμα της λιανικής, ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος της Protergiaείναι να αποκτήσει ένα μερίδιο της τάξης του 5% την επόμενη διετία, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι η θυγατρική του ομίλου θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της, πακέτα πώλησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Για το θέμα βεβαίως θα πρέπει να ληφθούν κοινές αποφάσεις με το συνεταίρο του ομίλου στην αγορά αερίου, τη Motor Oil Hellas.

61 σχόλια:

  1. Πού ναι ο ντελάλης και ο τσοπάνος σταθάκο οέο? τους έφαγε η μαρμάγκα ή δεν τους χρειάζεσαι άλλο? ούστ βρε λαμόγια ούστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε Ευάγγελε δώσε και κανά ευρώ στους εργαζόμενους και άσε αυτά που ξέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον τους καταβρόχθισε το λαβράκι! Χα!χα!χα! ούστ λαμόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυο μηνύσεις είναι έτοιμες να κατατεθούν (από Αραχωβίτες )μετά από προτροπή, ύστερα από συγκεκριμένη ερώτηση, του εισαγγελέα. Η μία αφορά (ανεξάρτητα από την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς) στην ολιγωρία είσπραξης εσόδων από τον φόρο παρεπιδημούντων και στρέφετε εναντίον του Δημάρχου (είναι σε βαθμό κακουργήματος). Η άλλη αγορά την μη αποστολή στοιχείων στο υπουργείο για την υπόθεση του Συνεδριακού Αραχώβης και στρέφετε εναντίον του Αντιδήμαρχου Αράχωβας , ό οποίος ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής δεν αποστέλλει , εσκεμμένα, τα απαιτούμενα έγγραφα , για να προχωρήσει η υπόθεση επίσης σε βαθμό κακουργήματος) .
    Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τσοπανος ότι είχε να πει το είπε και ότι είχε να κάνει το έκανε,αλλά ας μας πει ο πρόεδρος των προεδρων είναι όλα οκ τώρα?????τον φαντάζομαι επάνω στις δάφνες τις επιτυχίας να καπνίζει μαζί με τους άλλους σοφους τη πιπα,και όλοι μαζί να προγραματιζουν το μέλλον του αμοιρου δημου ΔΑΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βόμβα μεγατόνων!!!!!!!!!!!! Θεάθηκε ο Πρόεδρος σε καφέ των βορείων προαστίων να τα λέει σε χαλαρό στυλ με τον…………….. Συνδικάλα!!!! Αυτοί οι δύο κάτι ετοιμάζουν. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις ; Πάντως κουβέντιαζαν γελώντας. Μακάρι να τα βρουν αυτοί οι δύο για να γλυτώσουμε από όλους αυτούς που μπήκαν στο σβέρκο μας με σκοπό την κονόμα. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο πρόεδρος ξεκίνησε χωρίς λόγο την κόντρα και για τρία χρόνια έγραφε άσχημα σχόλια κατά του Συνδικάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είν΄ αυτός, ποιος είν’ αυτός , ο Γιάννης; Ο Γιάννης είναι ένας θεατρίνος, μου κόβονται τα πόδια όταν τον δώ!!!!!!!!!!!!!!!
    Ρε παιδιάς τον είδα προχθές στην αγορά και έπαθα πλάκα. Τον έχετε δει πως περπατάει; Με ύφος εκατό καρδιναλίων, στις μύτες των παπουτσιών του για να φαίνεται ψηλότερος, με ειδικά παπούτσια με πάτο ύψους, κολλαρισμένο αψεγάδιαστο πουκάμισο με στυλό στο τσεπάκι και ζελέ γυαλάδας στα μαλλιά. Αργό, βασιλικό, βάδισμα και στοχαστική ματιά. Να δείτε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πιστέψει ότι ο γάιδαρος μπορεί να φορέσει σέλα και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα ….. λαλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11.18 δεν είδες καλά,ήταν και η σοφιά που πίνε χυμό να της φύγει η ξινίλα,ο γερο΄θανάσης που πίνε χαμομήλι .τον πτέραρχο τον είχαν τιμωρία όρθιο γιατί αντιμίλησε στην αδελφή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα ένα σχόλιο ότι την άλλη πενταετία θα κατεβεί ο Γιανέλος για δήμαρχος. Τον περιμένουμε χαρούμενοι να τον υποδεχτούμε. Την προηγούμενη φορά πήρε από μας δύο (2) ψήφους, τώρα ως υποψήφιος δήμαρχος θα πάρει δέκα για να μην του τα χρωστάμε. Βρε άιντε που θα μας τον φέρετε και αυτόν για δήμαρχο, τι θέλετε να ετοιμάζουμε από τώρα την καταβόθρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η βόμβα θα σκάσει όταν μάθει ο πρόεδρος οτί στα αλήθεια υπήρξε χαρτί του νεαρού υπάλληλου στο δικαστήριο γιατί του ορκιζόντουσαν οι 5 καμπαλλέρος ότι δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί.προέδρε όταν έρχεσαι πάνω είναι όλο χαρές ,τους κερνάς ,σου λένε ότι όλα είναι καλά και μόλις φεύγεις πράττουν άλλως.ρώτα και μάθε.και μιάς και το φερε η κουβέντα για πές μας ευστάθιε όταν κατήγγειλες τον λεόντιο για περίεργα οικονομικά στοιχεία και καταψήφισες τον προυπολογισμ'ό και παραιτήθηκες απο αντιδήμαρχος με ποιού συμβουλου της αντιπολίτευσης πέρασε τότε και γιατί .η πρώτη απάντηση είναι γεωργακός και η δεύτερη ήταν πολλά τα λεφτά στάθη.μην ευτελίζεσαι άλλο.πρόγκα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολλες @@παριες διαβαζουμε ....μας εχει βαρεσει κατακουτελα η @@λακια στον εγκέφαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφιερωμένο στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΔΔΑΑΣ κ. Γιαννέλο!

    Όσο μπορείς
    Κ.π. Καβάφης

    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δ'ημαρχε κατέβα απο το καλάμι και τήρησε τις υποχρεώσεις σου.το καλάμι αυτό δεν είναι δικό σου.στό δωσαν ο πρόεδρος κι ο σταθάς.εσύ ούτε ξώβεργα δεν είχες.μαζέψου και γκρεμοτσακίσου να πληρώσεις τα χρέη σου .Σταθάρα εσύ τα βάλες με λεόντιο την εποχή της παντοδυναμίας του και με τα παράκεντρα του γιάννη του πατσαντάρα.μην μου πείς ότι φοβάσαι τον κατσαμπίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο προεδρος απ οτι φαίνεται στρώνει απο τωρα τον συνδιασμο της Αράχωβας αν και εχουμε 3 χρονια ακομα μπροστα μας. ο συνδικαλας ειναι ενα απο τα ατομα που ο ιδιος θελει να ειναι στο συνδιασμο του γιατί εχει όλη την αντικυρα. 400+ ο ενας 400+ ο αλλος ειναι σχεδον βέβαιο οτι θα βγουν! Να δουμε ποιος θα παιζει τον ρολο του δημάρχου. Καλο θα ηταν να μην ειναι ρόλος αλλα καποιος αξιόλογος που εχει προσφέρει και εχει μια εμπειρία στα δημοτικά και θελει να προσφέρει στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταθάρα εσύ κι οι ¨οπαδοί¨σου τα ξέρετε........οι κότες το ξέρουν??? πάνα με στάχτη που σας χρειάζεται......ρε λεβέντη δεν πήρες πρέφα ότι ξυπνήσαν και τα λάχανα ακόμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χθες το βράδυ περνώντας από τα πλατάνια είδα τη συμμορία να τρώνε και να πίνουν όλοι μαζί στο μαγαζί του Καπλάνη. Λες να μας ετοιμάζουν τίποτα καινούριο; Ο Θεός να μας φυλάει απ’ αυτούς. Δεν πρόσεξα αν ήταν παρόν και ο Πρόεδρος, θα μάθω και θα σας πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα μάθατε τα νέα? άνοιξε λέει ο παιδικός της αράχοβας....και που είναι το περίεργο? ότι βάλανε με πενταμινη σύμβαση ανιψιά του αντιδημάρχου.....και που είναι το περίεργο?οτι την πηγαινοφέρνουν με το αυτοκίνητο του βοήθεια.......άντε βοήθειά μας......
    Παναγιώτ όταν βάζεις μοσχαροκεφαλές θα καλείς όλη τη συμπολίτευση ..... και τον πρόεδρο....αλλιώς θα παρεξηγηθείς..... γκέκε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μια απαντηση απο Αραχωβα μερια....ελατε κερναμε

    "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" (Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω), Μουσική & Στίχοι: Νίκος Καλογερόπουλος. Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

    = ΣΤΙΧΟΙ =
    Άκου ρε γιε της καλογριάς,
    ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
    και το δεξί σου χέρι
    κι εκείνος που καλύτερα
    απ' ολουνούς σε ξέρει.

    Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
    με τουρκοπούλες και καλογριές
    και σ' αραδιάζουνε βρισιές.
    Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
    με ντερβησάδες στήνεις χορό
    και με ρωτάν και τι να πω;

    Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
    μ' Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
    και σε ρωτάω τι να τους πω.

    Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
    (ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
    έχω και τουμπερλέκια
    κι όπως γουστάρω τα βαρώ
    και σπάω τα ζεμπερέκια.

    Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
    και αν αργήσω δώσ' τους κι αυτό,
    είναι τ' αρχίδια μου τα δυο.

    Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
    όπως στα λέω να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης σεβνταλής,
    Καραϊσκάκης μπεσαλής.

    Καραϊσκάκης γεια χαρά,
    γεια σου ρε γέρο του Μοριά
    και γεια που σ' αγαπάνε.
    Γεια τους που δε λυγίζουνε
    και που δεν προσκυνάνε.

    Λένε για μένα τα καρακόλια,
    άκου τι λένε να μη γαμεί,
    μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.

    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.

    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.

    Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
    γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
    που 'χετε αητό πατέρα
    κι όποιος δε με κατάλαβε,
    τότε ας μας κάνει αέρα.

    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.

    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.

    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    μαζί τους είμαστε κι εμείς
    μαζί σας είμαστε κι εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Γιαννέλος έχει τελειώσει πολιτικά για την Αράχωβα διότι είναι επικίνδυνος. Έδιωξε τον Λεόντιο ο οποίος ήταν ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε από την Αράχωβα. Μας έφερε τον Πατσαντάρα και μετά τον σαμποτάρισε . Μας έφερε μετά από πολλές καραμπόλες το χειρότερο άτομο για να παίξει το δήμαρχο. Τώρα είναι έτοιμος να τον εγκαταλείψει και αυτόν. Ά, ξέχασα προσπαθεί να μας κοροϊδέψει με παράτες και γλεντάκια λες και είμαστε Αφρικανοί Ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προεδραρα ξεχασες τον νεαρο Μπακουρο αυτον που λιβανιζες τις προαλες ρε μεγαλε Προσθεσε αλλους 300 και δεν χρειαζετε να γινουν εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε παιδιά το διαβάσατε; Το ανείσπρακτο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων που οφείλουν οι μαγαζάτορες στο Δήμο Λαμιέων είναι 4 εκατομμύρια και στο δικό μας Δήμο που είναι 50 φορές μικρότερος, πλησιάζουν τα 5 μυλόνια. Άιντε ρε κατσαμπίνι κλοτσές π' θα φας !!!! Αλλά κι εσύ πρόεδρε δεν απαλλάσσεσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εδιωξε το λεόντιο κα δικαιωθηκε με αυτα που βγηκαν μετα,,κι ο λαος τον ξαναβγαλε πρωτο,τα βαλε με το περιβαλλον(που ολοι ξερουν τι ρολο επαιζε) του πατσανταρα και τους εσβησε και ξαναβγηκε πρωτος .τον γεωργακο ομως δεν θα τον εγκαταλειψει γιατι ο γεωργακος ουτε περιβαλλον εχει ουτε κρυφαπαιχνιδια.θα τους φατε λοιπον 4 χρονια ακομη και μετα εχει ο θεος.τους δημαρχους δεν τους βγαζουν 5-6 πορωμενοι τοπικιστες η ανωνυμοι σχολιαστες..τους βγαζουν οι δημοτες.καλη ανταμωση και μιας και καποιος μιλησε για παρατες να μας πει ποσεςεκδηλωσεις διοργανωσε η κοινωφελης της κυριας λαβρακι κι ποσες τωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια ανταπάντηση από Αράχωβα μεριά:
    Εκεί που κρέμαγαν οι Αντρουτσοκαραϊσκάκηδες τ’ άρματα,
    τώρα οι γιανελοκατσαμπίνιδες κρεμάνε τις απατεωνιές!!!!!!!!!!
    Στο ρυθμό του «για τέρα πως καταντήσαμε»
    (Στοίχοι και μουσική δικά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμείς 7 Νοεμβρίου 2015 - 2:01 π.μ. θα τους «φάμε» για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτοί θα μας τα φάνε για τα επόμενα τρία χρόνια. Αν ο πρόεδρος συμφωνεί με αυτά που λες τότε είναι ΣΥ-ΝΕ-ΝΟ-ΧΟΣ στην υπεξαίρεση που γίνετε με το παρεπιδημούντων. Ο Γεωργακός είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως ήταν πάντα, όπως σε άλλο σχόλιο εσύ είπες, ψήφισε τον προϋπολογισμό του Λεόντιου όταν εκείνος τον χρειάστηκε. Κάποτε ο Πρόεδρος πρέπει να μας εξηγήσει μέχρι πιο βαθμό είναι μπλεγμένος σε αυτή τη βρομοδουλειά και γιατί τους καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατινιές,κατινιες...άλλη δουλειά δεν έχετε μερικοί μερικοί,δεν ερχοσαστε στη Αντίκυρα να μαζέψετε καμιά ελιά ή διαφορετικά παίξτε το @@@λακι σας!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο πρόεδρος όπως και οι άλλοι σύμβουλοι δε μιλάνε γιατί τους έχουν διαβεβαιώσει οι 5 ότι πληρώνουν κανονικά και το δικαστήριο θα τους δικαιώσει οπότε γερο θανάσης,μίχος,μπακούρος θα ξεφτιλιστούν και θα σβήσουν πολιτικά ως συκοφάντες μαζί με την κυρία που τους συμπαραστάθηκε.Μέχρι εδώ όλα καλά.βολικό σενάριο.αν όμως γίνει το αντίθετο θα κλάψουν μαννούλες και θα δείτε δημοτικές εκλογές τον γενάρη και τότε θα παιχθούν άλλα παιχνίδια που δεν φαντάζεστε..εγώ μέχρι τότε πρόεδρε κρατάω τη δική σου φράση.ούτε ένα ευρώ δεν θα χαρισθεί.ας περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μηπως κανετε καποιο λαθος;Οι πανουριας μιχος μπακουρος δεν εχουν καταγγειλη κανεναν οτι δεν πληρωνουν. Δεν καταλαβαινω για ποιους 5 μιλατε.Αυτο που γνοριζω πολυ καλα ειναι οτι εχουν κανει ΕΝΣΤΑΣΗ γιατι οι 3 επρεπε να εχουν ξοφληση τα χρεει τους οταν ορκιστηκαν και ο τεταρτος πηρε εργολαβια απο τον δημο ενω ειχε εκλεγει συμβουλος Ολα τα αλλα ειναι παραπληροφοριση και κατινιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δηλαδή ρε φίλε 8 Νοεμβρίου 2015 - 3:42 π.μ. αν το δικαστήριο τους δικαιώσει όπως λες, αυτοί θα πουν ότι εφ’ όσον το δικαστήριο μας δικαίωσε εμείς μεν μπορούμε να συνεχίζουμε να κλέβουμε με τη βούλα του δικαστηρίου, οι τρείς δε καταδικάζονται πολιτικά και είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν την κλοπή; Η λογική σου είναι λογική του προέδρου; τον ρώτησες; Δηλαδή μας λες ότι η προχθεσινή μοσχαροκεφαλή που έφαγαν θα είναι στη υγεία των κορόιδων; Και την πάνα με τη στάχτη τι θα την κάνουμε; Θα τη χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε το μούστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εσυ θελεις κοψιμο - πλάκωμα με σταχτη και οχι ο μουστος...εισαι πολυ παραγινομένος! και μεγαλη χαζοκατινίτσα .... δεν ξερεις που παν τα τεσσερα.... με αυτες τις βαθυστοχαστες αηδίες που γραφεις

      Διαγραφή
  29. Ο γιανέλος ΔΕΝ λέει «ούτε ένα ευρώ δεν θα χαριστεί» αλλά φάτε τα, πιέτε τα, στην υγεία των κορόιδων και εγώ εδώ είμαι να στηρίζω γεωργακό γιατί επειδή δεν έχει περιβάλλον έχει εμένα να τον στηρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγω ενα εχω να σας πω Οσο ηταν στα δικαστηρια ο υπαλληλος που μας λετε αλλο τοσο ηταν και η σοφια Αν πηγαν ο ενας ηη αλλη αλλη ωρα δεν το ξερω ουτε εγω ουτε καποιος αλλος
    Μαλλον εινε σαντον καφε στα βορεια προαστια του προεδρου με τον συνδικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πως θα γινουν εκλογες ρε παιδια τον γεναρη αν ψυγουν οι4 ποιος νομος το λεει;
    Εκτος βεβαια ανπαρετηθουν ολοι οι εκλεγμενοι πραμα λιγακι δυσκολο πρπεδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΕΡΑΡΧΕ ΑΡΧΗΓΕ
    Χαρισμενο με εκτίμηση και σεβασμό ( Σαν σημδεύεις αετό. Θέμης Αδαμαντίδης)
    : https://www.youtube.com/watch?v=4aeeKhcgfWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βρε 8 Νοεμβρίου 2015 - 8:34 π.μ. η παράσταση του υπαλλήλου στο δικαστήριο είναι με έγγραφο στο οποίο αναφέρει με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, σαν εισπράκτορας::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::, ότι οι κατηγορούμενοι πληρώνουν!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό του είπαν να κάνει αυτό έκανε. Είναι μια ψευδής δήλωση , γιατί αυτός δεν έχει καμία δουλειά με το λογιστήριο. Η μήνυση που του έχει γίνει είναι για ψευδομαρτυρία γι’ αυτό το λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΠΟΡΗ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΟ e-xani blog ΝΑ ΜΑΣ ΠΗ ΠΙΟΙ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;
    ΓΙΑ ΠΙΑ ΒΡΏΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΘΈΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαλι του ζεμενου... Σκέτη παραπληροφόρηση

      Διαγραφή
    2. 8 Νοεμβρίου 2015 - 11:27 μ.μ. αφου εχεις τοση μεγαλη απορία και περιέργεια ... γιατι δεν του κανεις ενα τηλεφωνο.... επώνυμο μπλοκ ειναι το e-xani
      ΥΓ.μηπως εισαι κατινίτσα;

      Διαγραφή
  35. αυτος ο μπακουρος ειναι που τον κανανε λαγο!!!!! με τα κρεμμυδακια την δευτερη κυριακη στο στειρι 222-111.αυτο ειναι το ισχυρο χαρτι που για να τα χει καλα με ολους παραιστη στο δικαστιριο με αντιπροσωπο.προεδρε τα καλα χαρτια στο στειρι τα ξερεις .αυτοι που σου δωσαν την δευτερη κυριακη τη νικη ειναι οχι τα πλια .τουτος δεν παταει σε μπερντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 70 σχολια για προεδρο 30 για συνδικαλα τελικα μαλλον δεν εχουν ξοφληση οπως λετε μερικοι τους φοβαστε ανυπερθετως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Σταθάκος μωρε θελει να κατεβασει τον ξαδερφο για δήμαρχο αφου αυτος δεν φτάνει αλλα η Γιωτα θα τον στειλει σπίτι και θα βλέπει το ΔΣ μέσο live stream και θα γραφει στο λαυρακι live!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο προεδρος δεν θα σταματήσει ποτε να ασχολείται όσο και αν θελει γιατί ξερει οτι μετα θα πρεπει να παρει ποδι απο Αράχοβα γιατί θα δει οτι δεν τον συμπαθεί κανενας και θα τον εχουν γραμμένο στα παλια τους τα παπούτσια. Βλέπε Σταθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και η άλλη άποψη ότι είναι @@@τομαρα και είναι ευκαιρία να μάθει όλος ο Δήμος δαασ για το ποιόν τους...... Και ιδικά ο ένας !!που με κάτι χορηγίες νομίζει ότι μας δουλεύει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς 9Νοεμβριου 9:43μμ Γίνετε μια καταγγελία δημόσια απο ενα μλποκ .
    Ρωτάμε να ενημερωθούμε
    Και εσυ μας λες κατινιτσες
    Ελπίζω να μην εισαι του μπλοκ
    Αν εισαι και δίνης αυτη την απαντηση τοτε ψαξου εσυ για το ....κατινιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρε τηλεφωνο τον παναγιώτη και ρωτησε τον και ενημερωσε και εμας ανωνυμα χαχαχαχα ...εχεις μα εχεις ....πολυ πλακα , και ζητας να σου απαντησει με σχολιο στο λαυρακι το e-xani ...εχουμε σαλταρει ολοι μας

      Διαγραφή
  41. ξαναρωταω .ο προεδρος εχει δωσει ψωμι σε 100 οικογενειες να φανε και δεν λογαριασε ποτε αν ηταν δεξιοι η αριστεροι.ο γιαννης ο μιχος βοηθησε κι αυτος πολλους κι ουτε τους ξεχωριζε .εσεις βρε τομαρια ποσους βοηθησατε.και πριν πειτε οτι ειμαι ο σταθης η ο γιαννης σας λεω ουτε στη κοκα κολα δουλευω ουτε στο αλουμινιο.φτου σας ξεφτιλισμενοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  42. Γιανελογεωργακοί: Ξέρετε ότι η Αράχωβα βράζει για τα χρέη των μπαταχτσήδων και σεις αντί να βεβαιώσετε τους φόρους στα Α.Φ.Μ. αυτών που χρωστάνε, ξεκατινιάζεστε στα μπλοκ. Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες στην Αράχωβα, μεταξύ αυτών κι εγώ, που έχουμε ρυθμίσει τους φόρους που μας αναλογούν μέχρι και το 2008 και έχουμε πληρώσει και τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι σήμερα. Από την άλλη πλευρά μαθαίνουμε ότι αρκετοί σύμβουλοι έδωσαν πενταροδεκάρες για να ρυθμίσουν μέχρι το 2008 και αφού ορκίστηκαν σύμβουλοι μετά δεν ξαναπλήρωσαν για τα επόμενα χρόνια. Πρώτος – Πρώτος ο Δήμαρχος που όχι μόνο δεν πληρώνει τις οφειλές του , αλλά πληρώνετε κι από πάνω από το Δήμο. Όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά βγαίνει στην αγορά και πουλάει και μνυαλό. Τραβάτε και πληρώστε γιατί θα μας αναγκάσετε να αρχίσουμε τις μηνύσεις. Γιανέλο, εσύ είσαι χειρότερος από αυτούς, γιατί είσαι ο ηθικός αυτουργός για ότι συμβαίνει. Μη νομίσεις ότι επειδή σκορπάς πενταροδεκάρες από δω και από κει θα σου τη χαρίσουμε. Μάζεψέ τους λοιπόν γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι σύμβουλος και ποιος δεν είναι, μας ενδιαφέρει ποιος πληρώνει και ποιός όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ούτε ένα σχόλιο για τον πτέραρχο τη σύρου και τα άλλα καλόπαιδα της αεπ .σκεφθείτε πόσο γλάστρες υπήρξαν.κανένας δεν ασχολείται μαζί τους .πέρασαν και δεν έκαναν τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απαντήσεις
    1. Καλυτερα λαμογιο παρα ανύπαρκτος και βολεψακιας

      Διαγραφή
  45. Εγω ανώνυμε 10/11/ 2015 11:18 πμ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν ούτε προσπάθησα να μειώσω κάποιο απο τα μπλοκ. Διαβασα κατι και ζητησα να μαθω αν γινετε κατι παραπανω για το θεμα.Καταλαβενω απο τα λεγόμενά σου οτι η δυσκολευεσε να δόσεις κάποιες πληροφορίες η δεν ξέρεις .Επίσης διαπιστώνω οτι εχεις προβλημα με το λαβρακι
    Σε ενημερώνω λοιπόν οτι εμένα τον απλό πολίτη δεν με ενδιαφέρουν οι διαφορες σας ουτε θα ασχοληθώ με αυτες αν υπάρχουν απλά θέλω να ενημερώνομαι απο όλους. Επίσης σου κανω γνωστό οτι δεν ξέρω τον κυριο παναγιωτη
    Διαπιστώνω επίσης οτι και εσύ ανώνυμα απαντάς
    Ευχαριστώ παντος για τον χρόνο που ασχοληθηκες μαζι μου και να εισαι σίγουρος οτι δεν θα σε ενοχλήσω ξανά Και πάλι ευχαριστώ και συγνώμη αν ενόχλησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 11 Νοεμβρίου 2015 - 2:48 π.μ.
      Μπορεις καλλιστα να ρωτήσεις ( αφου δεν γνωρίζεις τον κύριο Παναγιώτη) κάποιον δημοτικό συμβουλο από όποιο χωριο και αν εισαι (συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης ) και να πληροφορηθείς ή εάν δεν γνωρίζει να απαιτήσεις να σε ενημερώσει για τα ερωτήματα αυτά.


      Τωρα μεσα απο τα μπλογκ που ο καθενας μας γραφει ανωνυμα οτι θέλει και οπως θέλει ειναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο διακινείται ένα μεγάλο μέρος της πληροφόρησης στις ημέρες μας

      Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα με παραπλανητικές και αναληθείς πληροφορίες να διαμορφώνουν λάθος εντυπώσεις, σκέψεις και συνειδήσεις πολλοί δημότες!

      ιδου μια αναληθή πληροφορία για όποιον δεν γνωρίζει που γραφει ο Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2015 - 9:16 π.μ. ( Γιατί αυτοί παράδωσαν όλες τις εταιρείες του δήμου κερδοφόρες, ΑΕ +50.000, κοινωφελή χωρίς χρέη, και οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε 4 μήνες, μέχρι τέλος του 2014 έφαγαν τις 55000 και μπήκαν μέσα και 10000 ευρώ)

      Διαγραφή
  46. Ρε 10 Νοεμ 2015-2:11μμ, ο πτέραρχος η σύρου,η σύρου και τα άλλα καλόπαιδα της αεπ ήταν τόσο γλάστρες, κατ εσέ, αλλά με πολύ καρπό τέτοιο που ασχολείστε και στέκεστε στα ποδάρια σας όλοι με τον καρπό τους, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
    Γιατί αυτοί και ο στάθης...στην αρχή, βεβαίωσαν τα χρέη των χρεοκόπων μέχρι και το 2008 αλλά και το 2009 μέχρι το Σεπτέμβρη και από εκεί και πέρα το κάρο κόλλησε στη λάσπη του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ...ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.....εμείς οι ξύπνοι και να είναι καλά τα κορόιδα που πληρώνουν.
    Γιατί αυτοί, οι γλάστρες ντέ, άφησαν 720.000 ΣΑΤΑ, για τα έργα και αυτοί ψιλοκοκορεύονται και τα τρώνε σε εκδηλώσεις χωρίς ουσία.
    Γιατί αυτοί έστηλαν στη δικαιοσύνη το PARKING της Αράχοβας και έκπτωτο τον εργολάβο και ο κοντός δημ@ρχws μαζί με το psilo άλλαξαν το δικηγόρο και έριξαν τη μπάλα όχι στην εξέδρα Στάθη αλλά στο ρέμα και στη στέρνα του Αι Στάθη….ΝΟΜΙΖΟΥΝ..κούνια που τους κούναγε.
    Γιατί αυτοί βεβαίωσαν 2200 εκατομμύρια ευρώ!!! και οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είναι στο ρέψιμο και κοροϊδεύουν τους συνεπείς και νοικοκυραίους ;;;;;;;που γουργουρίζει το στομάχι τους από την πείνα και μπουμπουνίζει ο κόλws τους από τα λαθούρια και τις φακές που τρώνε για να βγάλουν πέρα????
    Γιατί αυτοί παράδωσαν όλες τις εταιρείες του δήμου κερδοφόρες, ΑΕ +50.000, κοινωφελή χωρίς χρέη, και οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε 4 μήνες, μέχρι τέλος του 2014 έφαγαν τις 55000 και μπήκαν μέσα και 10000 ευρώ
    Γιατί....Γιατί.... Γιατί θα ακολουθήσουν και ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ….ΥΠΟΜΟΝΗ, Αγάλια αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητέ Unknown έχασες την ψυχραιμία σου και βρίζεις. Ίσως εκτός από θελήματα στον πρόεδρο έχεις αναλάβει , με αμοιβή; να γαβγίζεις συγχρόνως . Πρόσεχε γιατί όταν δεν θα σ’ έχουν ανάγκη σε βλέπω στον απόπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τον παπαδρόσο να υπογράψει την έκπτωση του εργολάβου ενώ δεν είχε δικαίωμα με αποτέλεσμα να ναι σίγουρο ότι θα χαθεί η έκπτωση δεν τον έβαλε ο γεωργακός,ο πτέραρχος τον έβαλε.τώρα τα συμφέροντα φίλων!!!!!! που δεν θέλουν το πάρκινγκ να ολοκληρωθεί και να μείνει γιαπί δεν θα περάσουν .τα 720.000 χιλιάρικα τα αφήσατε γιατί δεν κάνατε τίποτα και μην πολυσκαλίζετε την ανώνυμη εταιρεία γιατί δεν σας συμφέρει .όσο για τις εκδηλώσεις ας βρίσκατε κι εσείς χορηγούς να κάνατε αλλά εσείς χρεώσατε το προεκλογικο τραπέζι της ΑΕΠ στα έξοδα της 10 ιουνίου κι όποιος αμφιβάλλει μια βόλτα στην εκάτη θα τον πείσει.κανένα ευρώ δεν θα χαρισθεί μην ανησυχείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. πρόεδρε η κατάσταση που ζήτησες και σου δώσανε ,όπου φαίνεται ότι όλοι πληρώνουν και δεν χρωστάνε είναι ελλειπής.ζήτα την όλη και θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο δεν λασπολογούμε αλλά σε προστατεύουμε κιόλας.θυμάσαι πόσο βρισίδι ΄φάγατε με πατσαντάρα οικονομάκη όταν βεβαιώσατε τα χρέη το 2011..αν το θυμάσαι ξεμπροστιασέ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Unknown , Λαμόγια είναι αυτοί που για να κονομήσουν οι ίδιοι έστειλαν στην ενεργεία εκατοντάδες εργάτες και τώρα περιφέρονται άεργοι στο χωριό πουλώντας καθαρότητα και όχι όσοι δουλεύουν τίμια ως μικροεπαγγελματίες για να θρέψουν τα παιδιά τους. Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οτι θα λεγαμε λαμόγια και αυτους που βοηθανε και αςχολουνται επειδή το γουστάρουν & δεν ειναι για την παρτυ τους και μονο. αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. Ειστε άξιοι της μοίρας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 7.28 λαμόγια είναι αυτοί που πήραν σύνταξη στα 45 και τους διόρισε μετά το κόμμα και τσιμπάνε και κανα δυό μισθούς όχι αυτοί που δουλεύουν ακόμη και δεν παίρνουν φράγκο απο το δήμο.όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις τιποτα μεμπτο για τον προεδρο για τον οποιο εφτιαξες το λαβρακι.γιατι φιλοι αναγνωστες το λαβρακι βριζει προεδρο χαρη δημαρχο.γι αυτο φτιαχτηκε απο τα ερπετα της παραλιας.για να ξεπερασουν τον αφορητο πονο των εκλογων μονο που ετσι που το πανε θα πονανε πολλα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμε 7:28 π.μ. θα πρόσθετα ......πουλώντας καθαρότητα ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!! Αυτά προς το παρόν για τον ¨προστάτη-πρόεδρο¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ρε σταθάκο, παρακολουθώντας τα τα σχόλια στο Λαβράκι διαπιστώνω ότι περισσότερα βρισίδια είναι για την ¨κυρια και το συνδικάλα, παρά για σένα και τα ¨συντρόφια¨ σου, ότι συνέβαινε και στον τσοπάνο που το είχε κληρονομήσει απ τον ντελάλη....κατά δική σου πάγια τακτική, το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι ότι μάλλον είσαι το λαβράκι!!! Τώρα όσο για τα ερπετά, απ όσο ξέρω,κυκλοφορούν -όπως και οι γυμνοσάλιαγκες, στα ορεινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή