Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αναπόφευκτο το Grexit λέει ο Άλαν Γκρίνσπαν

«Πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει. Δεν νομίζω ότι βοηθά τους ίδιους ή τους υπόλοιπους της ζώνης του ευρώ. Είναι θέμα χρόνου προτού όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτρη στρατηγική», δήλωσε στο BBC ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης.
Αναπόφευκτο το Grexit λέει ο Άλαν Γκρίνσπαν -Είναι η καλύτερη στρατηγική για όλους

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προβλέπει ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, σε δηλώσεις του στο BBC.

Ο κ. Γκρίνσπαν σημείωσε ότι δεν βλέπει ποιος θα ήταν πρόθυμος να δώσει περισσότερα δάνεια για να ενισχύσει την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία.

Η Αθήνα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του προγράμματος αλλά ο κ. Γκρίνσπαν δήλωσε: "Δεν προβλέπω λύση που να μην περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

"Πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει. Δεν νομίζω ότι βοηθά τους ίδιους ή τους υπόλοιπους της ζώνης του ευρώ. Είναι θέμα χρόνου προτού όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτρη στρατηγική", υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε, "το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει το ευρωπαϊκό νόμισμα εάν τα μέλη της ένωσης δεν προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση - ακόμη και η απλή δημοσιονομική ενοποίηση δεν αρκεί".

Ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι η προσπάθεια να κρατηθούν όλα τα μέλη εντός της ευρωζώνης "θέτει περιορισμούς σε όλους", προειδοποιώντας ότι υπάρχει πραγματικό ρίσκο "πολύ μεγαλύτερης διάσπασης" με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αποχωρούν. 

22 σχόλια:

  1. Τι συμβαίνει τελικά με όλους σας κ. κ. της Δημοτικής Αρχής; Δίνετε τα πάντα σε ιδιώτες και μάλιστα με ανάθεση. Τα σκουπίδια σε Αράχωβα, Στείρι, Δίστομο με ανάθεση σε ιδιώτη. Τις εργασίες στα σχολεία τις σπάτε και τις αναθέτετε χωρίς διαγωνισμό. Την φροντίδα του πράσινου στα Άσπρα Σπίτια με ανάθεση σε ιδιώτη. Τώρα διαβάζω ότι και τα σφαγεία θα δοθούν, προφανώς με ανάθεση , σε ιδιώτη. Βέβαια ισχυρίζεστε ότι θα είναι προσωρινά, όμως πρέπει να ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι πιο μόνιμο από το προσωρινό. Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι όταν εσείς αναθέτετε δουλειές του Δήμου χωρίς διαγωνισμό, οι Δημότες έχουν κάθε δικαίωμα να βάζουν με το νου τους οτιδήποτε κακό, για παράδειγμα ακόμα και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνετε και τίμια και όχι μόνο να είναι.
    κ. Δήμαρχε, κ. Αλμπάνη, κ. Πρόεδρε, έχετε να μας δώσετε κάποιες εξηγήσεις, ή να περιμένουμε τις γνωστές απαντήσεις περί ανώνυμων ερωτήσεων, περί υβριστικών, τάχα, σχολίων και άλλα τέτοια φαιδρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος θελη να μαθη ποιος ειναι ο Δημαρχος μας ας επισκεφθει το μπλοκ 'ΝΤΕΦΙ' για την γιορτη του Οσιου Λουκα.Ειναι ο κυριος αναμεσα στους Σταθα-Οικονομου -Μπακουρο-Ζιωγα-Ζηση . Αυτος με τα γυαλια οχι ο αλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχασες τον βιολογικό της Αράχοβας νέμεσις.
    Κ ειναι μονο η αρχη! Καλοριζικοι να ειναι! Αλλα 5 χρονια πισω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ που ξερεις τον δήμαρχο θα ξερεις και τις κωλοτούμπες που εχει κανει και στις προηγούμενες θητείες του. Πουλημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΜΕΡΝΑ ΛΕΕΙ:Τι γινετε στη ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ του Δημου ; Εβαλαν ο Χαρης με τον Ν ικολακη εργολαβο της αρεσκιας τους με αναθεση χωρις να εχουν καμια δουλια με την εταιρια .Την πατησαν ομως γιατι ανελαβε την επιβλεψη του εργολαβου και την επαφη με το αλουμινιο ο Ζησης χωρις να ειναι ουτε αυτος στο Δ/Σ της ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ της οποιας Προεδρος συνεχιζει να ειναι ο Δημαρχος.Ο Διευθυνον Συμβουλος δεν παρετηται και ο προεδρος μαλλον δεν μπορη να κριψει πλεον οτι υπαρχει και τριτη επιστολη του Διευθυνοντα στους ομοιδεατες του που ξεφυγε μαθευτικε και τα πραγματα μπερδευτικαν Οπως σας εχω ξαναπει ειναι διασταυρομενα.Θα επανελθω συντομα με τις εξελειξεις στην ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ αλλα και για το εργο στην Αραχωβα που ενω ποτε δεν εγινε πληρωθηκε ο εργολαβος που ειναι και Δημοτικος Συμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα καημένε 5:01 π.μ., οι κωλοτούμπες είναι της ¨μόδας¨ τώρα τελευταία! Μας τρέλανε ο Αλέξης με τους δικούς του, να μην κάνει καμία και ο Κοντός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κάμι κουντά κουρδουφούντ’ δήμαρχι να μ’ αφρουγκαστείς. Σα να μ’ ούειπαν ψέ στ’ ν’ αγουρά οτ’ χρουστάς στ’ δημαρχεία λεπτά απ ‘ τσ’ δλειές π’ ούκανες στου ξινουδουχείου’ς απ’ του δέκα κι κουντά κι δε τα δείν’(ι)ς .Λένι οτ’ δεν είσι μοναχά ισύ αλλά κι πουλλά απ’ τα προυτοπαλίκαράς . Κάτσι καλά κι τσατσίς κι τράβα δώσι τα λεπτά ή άμα δεν έ(ει)ς άσι τα λεπτά απ΄ του μιστό τ’ δήμαρχ’ π’ σ’ δίνε κι μη τα παίρν(ει)ς για να ξουφλί(σ)ις. Τα τσιφάλια μας έχνι πιάσ’(ει) σκόρα απ’ τα κατατσέφαλα, δε χτουργέτι άλλου. Έχουμ’ λ(ι)σάξ’ στου τουρνουκόλιασμα δεν αντέχουμ’ να πλερώνουμ’ ούλου ιμείς. Κι έχι του νούς γιατ’ θα ματά ρουτήσου κι αλιμουνός αμα μάθου ότι μας κουρουιδεύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκουσα αυτά που είπε ο Σταθάς στη Βουλή. Μέσα σε τρία λεπτά χωρίς καμία ουσιαστική κουβέντα μπέρδεψε τα πάντα κάνοντάς τα αχταρμά. Άλλα αντί άλλων δηλαδή. Καλά αυτό το παιδί δεν ξέρει γράμματα, συμβούλους δεν έχει να του γράψουν πέντε λέξεις που να ακούγονται με ευκολία; Η μπουρδολογία στο μεγαλείο της. Είναι αλήθεια ότι ο κάθε λαός εκπροσωπείτε από αυτούς που του αξίζουν. Όμως σ’ εμάς άραγε αυτός μας ταιριάζει; Τέτοιοι είμαστε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρη , χρόνια Πολλά και καλά, ή γιορτή , όπως ξέρεις , κρατάει στον τόπο μας …… σαράντα μέρες!!!! Θέλω να σου αφιερώσω για τη γιορτή σου το τραγούδι «Γιουσουρούμ» του Νικόλα και δική του εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=p4LN5obGRDw Συμπάθαμε αλλά θέλω να προσέξεις το στοίχο που λέει: …. «Συνηθισμένοι καθένας στο ρόλο του, κι η φαντασία μας έχει χαθεί. Την ξεπουλήσαμε στο γιουσουρούμ, για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ». Ελπίζω να το ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι, τέρμα η ομφαλοσκόπηση! Ας ρίξουμε μιά ματιά πιό έξω, πέρα από χάρηδες, κοντούς, προέδρους και τον κακό μας τον καιρό! Ο κόσμος χάνεται κ' η γριά χτενίζεται..... Ποιός νοιάζεται ή καλύτερα πρέπει να νοιάζεται για δαύτους όταν δεν ξέρουμε σαν χώρα τί μας ξημερώνει αύριο? ψυχραιμία φίλοι, αξιολόγηση των καταστάσεων-ορθολογικές αποφάσεις και ας αφήσουμε τους κακόμοιρους τοπικούς άρχοντες στον μικρόκοσμό τους και τις μηχανορραφίες τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε των 9:01πμ συμφονω απολυτα μαζι σου οτι θα πρεπει να δουμε τα πραγματα οπως μας λες . Μηπως ομως καποιοι χαρηδες- κοντοι-ψιλοι -μετριοι παραγωντες συνεβαλαν σε μεγαλο βαθμο να φτασουμαι ως εδω γιατι απο κακομοιροι εγιναν΄΄ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΙ΄΄στις πλατες του Λαουτζικου: Δεν λεω οτι φτεναι για ολα αλλα βλεπω μονο αναθεσεις εργων αποφυγη απαντησεων σε κρισιμα ερωτηματα[ΔΕΣ ΣΜΕΡΝΑ-ΝΕΜΕΣΙΣ] καρναβαλια χιλιαδων ευρω με συμετοχη επονυμων στην Αραχωβα[μην μας πουν αμοισθη] με νεα δεδομενα στην Αντικυρα[800 σουβλακια και κρασι] που ναι μεν επιρεαστηκε απο την κριση [ηΑντικυρα] αλλα δεν εχει κατα την αποψι μου τρελαθη τις πεινας και θα ηταν προτιμοτερο αυτα τα χρηματα να πιασουν τοπο την εποχη τις κρισης και επι πλεον ορχηστρα στις 5 το απογευμα ο ηλιος μεχρι πανω ακομα Ελπιζω βεβαια η μικροφωνικη να μην ειναι του κυριου που δεν εχει τιμολογιο γιατι τοτε οι φημες που κυκλοφορουν μαλλον δεν εινε φημες.Για ολα αυτα λοιπον φιλε μου και αλλα πολλα οχι μονο πρεπει να ασχολουμασται αλλα να ελενχουμαι τον καθε- κοντο- ψιλο- κι'αναποδο που εμεις ψηφιζουμαι χωρις να δινουμαι λευκη επιταγη και μετα να ψαχνωνται τα παιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκει στο Στειρι τι εγινε ρε παιδια; Ξεχασατε να οργανωσετε εκδηλωσεις για τις αποκριες ;Θυμαμαι αλλες χρονιες βγαζατε αφρους απο το στομα αν δεν γινοταν και κατι στο χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και θα ήθελα να σου τις ανταποδώσω αλλά δυστυχώς δεν ξέρω το όνομά σου....
    Είχα την τύχη να έχω ακούσει το τραγούδι που μου χάρισες ζωντανά από τον ίδιο τον ΑΣΙΜΟ.... Το έχω μάλιστα και σε κασέτα μαγνητοφώνου από ζωντανή εκτέλεση και αν θέλεις μπορώ να σου δανείσω....
    Θα ήθελα όμως να σου χαρίσω και εγώ ένα τραγούδι, είναι βέβαια καινούργιο, θα το βρεις εύκολα και προσπάθησε να το ακούσεις.... Το τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης και ο τίτλος του είναι ΦΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΡΙΑ (τοπικά και εθνικά, καταλαβαίνεις του σου λέω) και σε ένα στοίχο λέει << ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ>>....
    Αυτό βέβαια δεν αφορά εσένα, αλλά αν δεν αρχίσεις να φτιάχνεις και να συμμετέχεις στο σπίτι σου και στο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ, δεν υπάρχει περίπτωση να σηκωθείς από τον καναπέ σου ούτε για να πας στην τουαλέτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρη, ψιλοκαλή η απάντηση. Τη δέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ρε Αλμπάνη αυτό το τραγούδι βρήκες για να απαντήσεις σε αυτόν που σου είπε χρόνια πολλά. Αυτό το χρησιμοποιούν οι χρυσαυγήτες από τα μεγάφωνα σε όλες τους τις συγκεντρώσεις τους. Το έχουν κάνει ύμνο του κόμματος. Βρες κανενα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριε Αλμπανη ειμαι πολιτης αυτου του Δημου και παρακολουθω απο κοντα ολους εσας που ενεργα ασχολιστεαιμε τα κοινα.Σου ξεκαθαριζω οτι δεν ανηκω στους αδιαφορους και κυριως στους κριτες επι παντως επιστητου.Με ενοχλησε ομως η παρενθεση μετα τον τιτλο του τραγουδιου και ιδιαιτερα η αναφορα στα ΄΄τοπικα θηρια ΄΄με το υπονοουμενο΄΄ καταλαβαινεις τι σου λεω΄΄Αν εννοεις οτι ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕΣ απο τον Πατσανταρα -τον συνδικαλα- το Μπεζεντε- τον Οικονομακη και τους αλλους τοτε θα μου επιτρεψεις να σου θυμησω με ποιους συνεργαστηκες γι'αυτον τον σκοπο[προεδρος- ο νομικος σας συμβουλος-ο σοσιαλιστης πλανηταρχης-ο δεξιος Σωτηριου[για να τους ξεχωριζεις] -ονικολακης -ηκυρια αντιδημαρχος-ο προεδρος συνδικαλιστης εργολαβιων και τοσοι αλλοι που δεν θα ηθελα να κατονομασω γιατι ισως την επομενη φορα να πουλησουν και αυτοι την ιδεα που πουλησαν καποιοι αλλοι.Βεβαια ισως τους θεωρεις καλυτερους των πρωην και αυτο ειναι δικαιωμα σου.Δεν δικαιουσαι ομως να τοποθετεις τον εαυτο σου στην ΑΡΙΣΤΕΡΑκαι να συνεργαζεσαι με την Χρυση Αυγη επιβεβαιωνοντας την συμπαθεια σου στον χωρο τους οπως προκιπτη απο τους΄΄ καλλιτεχνες ΄΄΄; που ακους.Σε διαβεβαιωνω προς αποφυγη παρεξηγησεων οτι δεν εχω σχεση με τον κυριο που δινεις την απαντηση αλλα με την ευκαιρια να σου ευχηθω κι εγω χρονια πολλα εστω και λιγο αργα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου νιώθω ότι πρέπει να σου απαντήσω γιατί αναφέρεις κάποια ονόματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΘΕΣΗ και θα ήθελα να μην τους μπλέκεις σε αυτή την κουβέντα γιατί όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τους σέβομαι και τους εκτιμώ..... Άλλωστε αν θα είχα κάτι μαζί τους νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά και εσύ΄αλλά και οι περισσότεροι σε αυτό το Δήμο ότι δεν θα το έλεγα μέσα σε παρένθεση αλλά κατευθείαν και με το όνομά του... Τώρα όσο αφορά τα δεύτερα ονόματα που αναφέρεις και μου ζητάς να τους συγκρίνω με τα πρώτα ονόματα, σου λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω γιατί ξέρω πολύ καλα ότι ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και έχει θυσιάσει και συνεχίζει να θυσιάζει χρόνο από την ζωή του για τα κοινά αυτού του τόπου και μόνο για αυτό αξίζει σεβασμό και ποιο αντικειμενική κριτική...΄
      Για το δεύτερο μισό του σχολίου σου θα θα ήθελα να σου πω ότι αριστερός δεν είναι αυτός που το φωνάζει ότι είναι αριστερός.... Είναι αυτός που ζει και φέρεται σαν αριστερός.... Αν δικαιούμαι λοιπόν να τοποθετώ τον εαυτό μου κάπου, είναι αποκλειστικό δικό μου δικαίωμα, εκτός αν βγάζεις και εσύ το συμπέρασμα από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη του τραγουδιού που αφιέρωσα στο φίλο που μου ευχήθηκε χρόνια πολλά, γιατί αν είναι από αυτό τότε βγάζεις πολύ εύκολα και πολύ ρηχά συμπεράσματα....
      Η αλήθεια είναι ότι όλα περίμενα να τα ακούσω απο την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά ότι θα καταταγώ και στους ανθρώπους που συμπαθούν την χρυσή αυγή, ομολογώ ότι ήταν το μοναδικό που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μου καταλογιστεί....
      Ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια πολλά που μου εύχεσαι.... Ποτέ δεν είναι αργά για μία καλή κουβέντα...

      Διαγραφή
  17. Βρε παιδιά αφήστε μας εκεί στο Στείρι.. Εμείς είμαστε για τα Πανυγύρια!!! Δεν θέλουμε καρναβάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλμπάνη κανένας δεν σε κατηγόρησε για φιλοχρυσαυγίτη, όμως πρέπει να προσέχεις περισσότερο τις επιλογές σου γιατί αυτές μπορούν να σε εκθέσουν( όπως το συγκεκριμένο τραγούδι, πόσο περισσότερο οι άνθρωποι που επιλέγεις για συνεργάτες). Για παράδειγμα για δες τι λέει στο ίδιο μπλοκ ο ΓΠ και πώς σε χαρακτηρίζει στο τέλος. Αυτός που τα λέει όλα αυτά αν διαβάσεις καλά αυτά που λέει θα καταλάβεις ότι είναι το………….. γειτονάκι σου. Ζήτα του να σου δείξει το μειλ κι το όνομα αυτού που το έστειλε για να πειστείς, γιατί δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ,είναι η γνωστή παραπλανητική τακτική του γείτονά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριε Αλμπανη δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια των ανταπαντησεων αλλα πραγματικα απο χθες το σκέφτηκα αρκετά αν πρέπει και το κάνω για πρώτη και τελευταία φορά ελπίζω. Αρχίζοντας απο το τελος της απαντηση σου θεωρο οτι οι καλές κουβέντες πρέπει να λέγονται οποιαδήποτε στιγμη αρκει να λέγονται.Τα τραγουδια που ακους σε σχέσει με τον εκτελεστή μπορει να μην ειναι κριτηριο οπως λες αλλα ο συνδιασμος της συνεργασια σας εκλογικα με την Χρυση Αυγη δεν πιστευω οτι με οδηγουν και σε τοσο ΡΗΧΑ συμπερασματα. Ο σεβασμος στα ατομα που αφιερωνουν τον χρονο τους για προσφορα στα κοινα σιγουρα πρεπει να υπαρχει.Αρκη ομως να ασχολουνται για προσφορα. Τωρα θα μου πεις οτι κρινονται απο τον λαο.Εχεις καποιο δικιο αλλα οχι απολυτο. Οσον αφορα τα ονοματα που αναφερω δεν σου ζητησα να τα συγκρινης με αλλα πιστευοντας οτι ο καθενας πρεπει να το κανει οταν αποφασιζει με ποιον θα συνεργαστεί γιατι μια παροιμια λεει πες μου τους φιλου σου να σου πω ποιος εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χάρη, όχι και δεν σου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα σου καταλογιστεί συμπάθεια προς τη Χρυσή Αυγή Προεκλογικά δεν είχες μάθει ότι στην Αντίκυρα ο βαλαούρας και οι σύντροφοί σου συνεργαζόντουσαν με τον χρυσαυγίτη πυρηνάρχη ΝΙΚ με το πούρο? Και αν δεν ήξερες δεν ρώταγες? Τέρμα τα ψέματα! Έχουμε πάψει προ πολλού να τρώμε κουτόχορτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή